neprihlásený Sobota, 20. apríla 2024, dnes má meniny Marcel
Prvý exkluzívny pohľad na Mega

Kim Dotcom dnes stredoeurópskeho času oficiálne spustí svoju novú službu úložiska súborov s podporou zdieľania Mega. Služba bude mať kapacitu bezplatných účtov 50 GB a jej silnou prednosťou podľa tvorcov má byť využívanie šifrovania pri ukladaní súborov. Server DSL.sk mal spolu s viacerými zahraničnými médiami prístup k službe ešte pred jej spustením, prinášame tak prvý pohľad na službu ešte predtým ako ju Dotcom sprístupní verejnosti.

DSL.sk, 19.1.2013


Kim Dotcom dnes stredoeurópskeho času oficiálne spustí svoju novú službu úložiska súborov s podporou zdieľania Mega, ktorú avizoval prvýkrát na jeseň minulého roka.

Službu, ktorá sa zatiaľ nachádza na adrese mega.co.nz, oficiálne spustí presne na ročné výročie záťahu proti službe Megaupload, dnes večer nášho času.

Server DSL.sk mal spolu s viacerými zahraničnými médiami prístup k službe ešte pred jej spustením, prinášame tak prvý pohľad na službu ešte predtým ako ju Dotcom sprístupní verejnosti.

Služba je službou webového úložiska podobnou viacerým existujúcim službám, silnou stránkou služby má byť šifrovanie súborov.

Bezplatný účet má kapacitu 50 GB, za mesačný poplatok je možné získať výrazne vyššiu kapacitu. Za 10 eur mesačne je k dispozícii kapacita 500 GB a 1 TB prenesených dát, za 20 eur mesačne 2 TB / 4 TB a za 30 eur 4 TB / 8 TB. Podľa informácií prevádzkovateľa prenesené dáta u bezplatných účtov nebudú limitované, prenosy ale môžu výrazne spomaliť alebo zastať pri vysokej agregácii, následne sa samé spustia.

K dispozícii je zatiaľ iba webové rozhranie služby, pričom odporúčaným prehliadačom je Chrome. Služba intenzívne využíva HTML5 a súvisiace API.

Zväčšiť
Integrovaný manažér sťahovania súborov, kliknite pre zväčšenie



Súbory je možné nahrávať a sťahovať cez HTML5 / JavaScript manažér prenosu súborov, ktorého rozhranie je prítomné priamo v stránke správcu súborov. Do manažéra je možné pridať viacero súborov na nahratie respektíve stiahnutie a to vrátane celých adresárov, pričom sa sťahuje a nahráva sekvenčne a ostatné súbory čakajú v rade. Sťahovanie a nahrávanie bežia ale naraz. Iniciovať stiahnutie súboru z účtu na lokálny disk je možné v kontextovom menu súboru, pridať súbor pre nahratie napríklad v Chrome jednoduchým drag & drop pretiahnutím súbora na otvorenú stránku služby.

Zväčšiť
Kontextové menu súboru v správcovi súborov, kliknite pre zväčšenie



Služba zatiaľ ale nepodporuje verzionovanie súborov. V prípade nahratia súboru s rovnakým menom sa na účte služby objaví jednoducho viac súborov s rovnakým menom, servery služby totiž podľa prevádzkovateľa nepoznajú kvôli šifrovaniu ani mená súborov. Ak si užívateľ v nastaveniach nastaví, aby sa rovnaké súbory nenahrávali, ak sa nezmenil ani obsah súboru, súbor sa druhýkrát nenahrá.

Zväčšiť
Nastavenia prenosov súborov, kliknite pre zväčšenie



Súbory sa prenášajú a ukladajú v službe zašifrované symetrickým algoritmom AES-128, pričom šifrovanie sa podľa informácií prevádzkovateľa realizuje v prehliadači pomocou JavaScriptu. Pri vyšších rýchlostiach prenosu je tak výrazne zaťažované CPU a maximálna rýchlosť prenosu je šifrovaním limitovaná na niekoľko MB za sekundu. V budúcnosti po zabudovaní podpory v moderných prehliadačoch má služba začať využívať HTML5 WebCrypto API, čo tieto obmedzenia odstráni.

Užívateľ si môže na účte vytvárať hierarchické adresáre, pričom celé adresáre môže zdieľať s inými užívateľmi služby. Podľa informácií v službe má byť k dispozícii aj zdieľanie celých adresárov s verejnosťou, v nami testovanej podobe služby zatiaľ nebolo pritomné.

Zväčšiť
URL adresa pre zdieľanie súboru, aj s časťou s kľúčom, kliknite pre zväčšenie



Jednotlivé súbory je možné zdieľať s verejnosťou cez URL. Tú si je možné nechať vygenerovať aj s časťou, ktorá obsahuje kľúč potrebný pre odšifrovanie a ktorá sa nachádza za druhým výkričníkom v URL. Pri zdieľaní takejto URL aj s kľúčom môže súbor stiahnuť ľubovoľný užívateľ, ku ktorému sa URL dostane.

Zväčšiť
Zadanie kľúča pri sťahovaní súboru cez URL bez kľúča, kliknite pre zväčšenie



V prípade zdieľania URL bez časti s kľúčom môže užívateľ kľúč distribuovať inou cestou, sťahujúci užívateľ ho následne musí pred stiahnutím súboru zadať. V prípade zdieľania URL aj s kľúčom sa sťahujúcemu užívateľovi priamo objaví meno aj veľkosť súboru a užívateľ môže hneď iniciovať sťahovanie.

Zväčšiť
Prebiehajúce sťahovanie súboru na Mega, kliknite pre zväčšenie



Práve šifrovanie má byť najzaujímavejším aspektom služby. Okrem toho, že znižuje aj technickú zodpovednosť prevádzkovateľa služby za jeho užívateľmi zdieľané súbory, sú navyše samotné súbory užívateľa lepšie chránené. Šifrované sú súbory aj v zdieľaných adresároch.

Služba pri registrácii účtu užívateľovi vytvorí aj jeden 2048-bitový RSA kľúč, na aký účel sa presne používa a ako presne funguje celá použitá schéma šifrovania zisťujeme.


      Zdieľaj na Twitteri


Presadí sa podľa Vás služba Mega? (hlasov: 1244)

Áno      96%
Nie      4%


Najnovšie články:

NASA otestuje nový vesmírny pohon v podobe solárnej plachty
V najbližších dňoch bude spustený nový vysielač digitálneho rádia
Seriál Fallout podľa počítačovej hry bude mať pokračovanie
Budúci týždeň budú vydané dve dôležité linuxové distribúcie
Špehovacie satelity SpaceX už snímkujú Zem, s vyšším rozlíšením ako doterajšie
Linux si na PC drží podiel 4%
AI výkon tohtoročnej generácie Intel CPU bude vyšší ako 100 teraops/s
Apple bude mať nový seriál o alternatívnom sovietskom vesmírnom programe, predĺžila For All Mankind
Pôsobivého dvojnohého robota Atlas nahradí úplne nová elektrická verzia
O2 spustilo predaj na diaľku. Namiesto eID sa fotí tvár a občiansky, nedá sa objednať eSIM ani predplatenka


Diskusia:
                               
 

Ci sa presadi to je otazne, lepsiu reklamu vsak v poslednej nemala ziadna z podobnych sluzieb :)
Odpovedať Známka: 7.9 Hodnotiť:
 

zavisi ake budu priesady tohto roku ... bavil som sa z chlapmi z kezmarku ze teho roku priesady nic moc takze ci sa presadi zavisi hlavne od schopnosti presadzaca ci presadza alebo nepresadza priesady ....
Odpovedať Známka: -0.8 Hodnotiť:
 

hej, sucho bolo tohto roku, takze treba polievat aby sa uchytilo
Odpovedať Známka: 6.8 Hodnotiť:
 

O tu reklamu sa najviac nechtiac postarali Americania s ich holywoodskou loby. Teraz uz iba zbiera ovocie.
Odpovedať Známka: 7.3 Hodnotiť:
 

loby
Odpovedať Známka: -7.1 Hodnotiť:
 

Toto je úložisko dát typu Google Drive, Skydrive, Box a pod. Rád by som videl toho, kto by chcel na tomto hromadne zdieľať warez...
Odpovedať Známka: -8.0 Hodnotiť:
 

Práve šifrovanie má byť najzaujímavejším aspektom služby. Okrem toho, že znižuje aj technickú zodpovednosť prevádzkovateľa služby za jeho užívateľmi zdieľané súbory, sú navyše samotné súbory užívateľa lepšie chránené. Šifrované sú súbory aj v zdieľaných adresároch.
Odpovedať Známka: 8.9 Hodnotiť:
 

Okrem toho Google Drive je integrovane s tvojim kontom na google, t.j. aj YT, Gmail, iGoogle a teda aj Google Drive a je to chapane ako "sukromny" odkladaci priestor.

Naproti tomu MEGA nie je chapany ako "sukromny cloud". Aj ked pojem "sukromny cloud" je oxymoron. Je to ale iny typ cloudu ako 5 GB Google Drive a 7 GB Sky Drive a nie je to kvoli poskytnutej kapacite.
Odpovedať Známka: 4.3 Hodnotiť:
 

Dropbox aj skylive podporuju verejne zdielanie linkov, takze su docela idealnymi kandidatmi na warez. Zaujimave, ze to este nikoho nenapadlo :)

Btw, bude novy mega motivovat uploaderov? Viete co myslim.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Pravdaže, že to niekoho napadlo, ja zdieľam linky v Dropboxe bežne v debatách, warez by som si však nedovolil, aj keď by to bolo ozaj jednoduché.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Vravel som že klúč sa bude dať distribuovať v linku. Je to praktické na warez lebo stále treba velké množstvo úsilia na jednoznačné určenie že ide o porušenie autorských zákonou ale zároveň to neuberá na efektivite zdielania.
Odpovedať Známka: 9.6 Hodnotiť:
 

Myslim, ze ucely warezu "zabije" to, ako je to pomale....
Odpovedať Známka: -7.7 Hodnotiť:
 

Co cakate, ved teraz je tam natresk ako ked tesco vypise 90% off. Treba sa postavit do fronty ked nieco davaju zadarmo :D
Odpovedať Známka: 9.2 Hodnotiť:
 

No mne zatial ani registracia nepresla, stale to loaduje po odoslani formulara... Asi maju spicku. Pozeram default s HTTPS... hm odvaha na filehosting warezu - servery maju co robit
Odpovedať Známka: 7.6 Hodnotiť:
 

Mne to uz nejde ani nacitat. Mega down, dotcom down, to sa dalo cakat.

Mozno usa robi ddos, este to je mozne
Odpovedať Známka: 7.9 Hodnotiť:
 

Mozno ani nemusia:)
Odpovedať Hodnotiť:
 

AKAIK you've got the aswner in one!
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

Pomale alebo rychle je podla toho, aky mas rychly procesor a linku, kedze sa to sifruje na strane klienta, nie servra ;).
Odpovedať Známka: 5.6 Hodnotiť:
 

To nie je novy album :) Ten album je zo sedemdesiatych rokov. Samozrejme ten orbozak bol kontroverzny a tak sa album v niektorych krajinach pradaval s inym. Avsak aj v samotnom UK je stale na predaj aj verzia s tymto kontroverznym obrazkom.Takze 30 rokov to nikomu nevadilo, predava sa to stale, napr. Amazon a ine weby to maju u seba stale, ale oni zablokuju akurat Wikipediu (a aj to relativne nedosledne).
Odpovedať Hodnotiť:
 

na warez to asi nebude, nakolko schranka je limitovana aj velkostou.
Odpovedať Známka: -8.7 Hodnotiť:
 

Pozor, vyzera to tak, ze uploadovat subory sa da aj bez registracie, samozrejme po zavreti stranky k nim stratis pristup. Co je ale horsie, nejak to nejde. Aj som sa registroval, ale nechce mi to uploadnut ziaden subor, stale trci na Pending
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

ma to mega treba moderny browser, skus poslednu verziu chromu alebo opery
Odpovedať Známka: 8.8 Hodnotiť:
 

mam verziu Chromu 24.0.1312.52, myslim ze najnovsiu
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

God help me, I put aside a whole afternoon to figrue this out.
Odpovedať Hodnotiť:
 

si myslis ze si nejaky geek z fitky, ked si napises vetu po anglicky ? kebab do ruky
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Urcite bez registracie? ... "Please log in to start your upload."
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

skus chytit a pretiahnut subor priamo na hlavnu stranku a otvori ti to FileManager bez nalogovania, aspon to spravilo mne
Odpovedať Známka: 9.0 Hodnotiť:
 

dik za tip :)
Odpovedať Známka: 8.3 Hodnotiť:
 

mam ale skor pocit, ze je to BUG, totiz obcas to ide, obcas nie. A kedze mi zatial vobec nejde U/D, tak to ani neodskusam poriadne. Pred chvilou mi mrzol pri logovani, teraz zamrzol na hlavnej obrazovke. Hold, asi si to chce vyskusat velmi vela ludi naraz. Ale ono to pojde casom
Odpovedať Známka: 8.5 Hodnotiť:
 

Podla mna sa to bude este menit, nakolko je to beta. Urcite budu rozne zmeny, predsa dotcom sa bude snazit aby udrzal zaujemcov-warez.
Odpovedať Známka: 8.8 Hodnotiť:
 

Ako dlho vám trvalo kým prišiel overovací mail po registrácii?
Čakám už pol hodinu a stále nič :(
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

Mne prisiel za cca 10 minut do spamu.
Odpovedať Známka: 7.3 Hodnotiť:
 

Mail mi prišiel, ale po kliknutí na link čakám už 10 minút kým sa niečo udeje... Respektíve po kliknutí na link a zadaní hesla... Som chcel otestovať UL/DL rýchlosti a nejako nič...
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Mne prisiel okamzite, no teraz mega uz vobec nejde, zrejme ho pretazili, alebo USA zrusili skor ako as rozbehol :D
Odpovedať Známka: 6.4 Hodnotiť:
 

Hej, alebo každý skúša teraz uploadnúť celú svoju porno zbierku :D.
Zatiaľ email stále neprišiel a keď sa skúsim prihlásiť tak stránka dlho akoby zamrzne a potom vypíše "Nesprávny e-mail a/alebo heslo. Prosím skúste to znovu.", no nič musím počkať na email.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Skús pozrieť do SPAMU, mne to gmail hodil rovno do neho.
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

SPAM samozrejme sledujem, zatiaľ nič.
Teraz som skúsil inú email adresu pre prípad že sa Dotcomovy nepáči môj účet u GMX.com, a pri pokuse o registráciu gmail adresy stránka pre istotu hneď vytuhla.
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

OK email nakoniec prišiel na gmail, takže problém bol asi v GMX mailu.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Pouzi ucet na gmail. Tam to pride hned.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Napiste mega do vyhladavaca a hned sa vam objavi na prvom mieste dotcom... sikovne, ako rychlo si ziskal prve miesto vo vyhladavaci ;)
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Sikovne, ako rychlo si stihol napisat tolko prispevkov
Odpovedať Známka: 7.3 Hodnotiť:
 

no za tu propagaciu google chromu si to "zasluzil"
Odpovedať Známka: 9.1 Hodnotiť:
 

Zaregistroval som sa hned ako padlo 18:48. Fakticky okamzite prisiel potvrdzovaci mail. Od cca 19:00 nie je mozne uz nic upnut. Je to pretazene ako svina :D
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Dopice, mne ani stranku nenacita za cely den a vy ze uz registrovani ste. Co pouzivate na spojenie s internetom blesk?
Odpovedať Známka: 6.5 Hodnotiť:
 

Skusam aj Chrome aj Firefox a nic, skusil by som aj Operu ale tu nemam teraz nainstalovanu a nechce sa mi to kvoli tomu instalovat lebo aj tak mam podozrenie ze to bude asi bloknute priamo mojim internetovym poskytovatelom. Neda sa s tym nieco urobit? Ide to nacitat kazdemu okrem mna? D:
Odpovedať Známka: -3.8 Hodnotiť:
 

http://www.DownForEveryoneOrJustMe.com/mega.co.nz

It's not just you! http://mega.co.nz looks down from here.
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Tak a dost, zahajujem protestny bojkot proti uverejnovaniu informacii o sluzbe ked ani nie je iste ci vlastne existuje! Neuverim pokial neuvidim a nevyskusam osobne!
Odpovedať Známka: -4.7 Hodnotiť:
 

nieze mega.co.nz
ale
Downornot.com is DOWN for everyone.
:D
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

What a pleasure to meet someone who thinks so celarly
Odpovedať Hodnotiť:
 

ak niekomu nechce nacitat stranku tak tam napisne rovno https a tak to ide. cize https://mega.co.nz/
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

diky to pomohlo, nechapem preco to neslo cez http.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Thanks for your thghouts. It's helped me a lot.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Thanks for sharing. Your post is a uefsul contribution.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Ked si dam slovencinu pise to namiesto Nový upload ze Nobý upload. Povedzte Dotcomovi nech ten preklep opravi. :D
Odpovedať Známka: 6.4 Hodnotiť:
 

Vsak mu napis nie, Hnupe! :)
Odpovedať Známka: 5.5 Hodnotiť:
 

je to na githube? spravim mu pull request.
Odpovedať Hodnotiť:
 

No ja som to teraz skusil a hned som sa zaregistroval aj mi okamzite prisiel email.
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

A my s pomalym up ako k tomu prideme...
Odpovedať Známka: -6.9 Hodnotiť:
 

pomaly
Odpovedať Známka: 9.0 Hodnotiť:
 

Najviac ma pobavilo, vykakovacie okno hne po nalogovani, ze pouzivam zastarali prehliadac, a odporucanie aby som sa ho zbavil a stiahol si chrome. Ten uz vsetko v sebe ma a tak si vychutnam plnu silu MEGA ....

ten google to trochu prehana...
Odpovedať Známka: 6.5 Hodnotiť:
 

Vykakovacie okno :D
Odpovedať Známka: 7.9 Hodnotiť:
 

ano je to vykakacie okno :D

Odpovedať Známka: 8.9 Hodnotiť:
 

to neprehana google, keby si sa zaujimal trochu o HTML5 a ako su na tom s nim dnesne prehliadace vedel by si ze chrome je najlepsi a uz dnes ma vacsinu html5 standartov v sebe, "mega kozy" dal dotcom spravit aby co najviac vyuzival html5 aby si nemusel instalovat file managery do svojho OS...
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

Ja netvrdim ze namju pravdu, len ze to google prehana.
Odpovedať Hodnotiť:
 

nepochopil si, google nerozhodol aby na mega.co.nz vyskakovalo okienko ze stiahnite si chrome, to rozhodol dotcom lebo chrome ma najlepsiu podporu html5. Cize google s tym nic nema, jedine to ze spravil najlepsi prehliadac respektujuci standarty.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

okej,asi mas pravdu. opravujem sa. dotcom to trochu prehana.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Koľko tomu dávate, než spravodajskými médiami prebehne správa, že šifrovaný mega slúži na šírenie detskej pornografie (podobne ako to platí pre Freenet alebo Tor)?
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

Myslim ze uz z povahy sluzby - to ze je vsetko sifrovane na takyto obsah nebude mozne narazit len tak nahodou, to by musel byt zverejneny link a ti co take nieco distribuju su nato aby urobili taky preslap vacsinou velmi opatrni. Predpokladam ze to bude mozne odhalit jedine niekym kto sa infiltruje do uzkej skupinky ludi ktori to distribuju.
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Sčasti máš pravdu. Ale iba sčasti. Do samostatného príspevku hodím odkaz aby, ak to admin posúdi ako závadné, zmazal len ten odkaz.

Svojho času som pre ... hmmm... štúdijné účely sledoval, ako to funguje (nie sex s deťmi, ale zdieľanie podobných vecí) a aj keď sa odkazy neváľali kade tade po internetoch, stále boli relatívne jednoducho dostupné. Niektoré zdroje boli pomerne jednoducho dostupné, v prípade iných bolo potrebné niečo nazdieľať... avšak pri troche snahy sa k tomu vždy dalo dostať.
Takže výsledkom bolo, že po nejakom čase prakticky každá podobná skupina zanikla, pretože ju infiltroval nejaký odporca detskej pornografie... keď niekto bude chcieť mega zdiskreditovať, dlho mu to IMHO nepotrvá
Odpovedať Známka: -6.7 Hodnotiť:
 

Príspevok bol zmazaný pre nevhodný a/alebo vulgárny obsah.
Odpovedať Známka: -7.5 Hodnotiť:
 

neviem preco ale mam z teba pocit ze si temny pedofil
Odpovedať Známka: 8.8 Hodnotiť:
 

Minimalne latentny pedofil...
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

To by bolo moc jednoduché. Len som si z určitého dôvodu chcel spraviť obraz o tom, ako to chodí.
Ono je totiž jedna vec, keď ti nejaká Kroes-ová povie, že treba chrániť deti pred detskou pornografiou cenzúrou, ale keď vieš, že:
a) detská pornografia sa zdieľa v aspoň trocha uzavretých skupinách
b) veľa z nej režírovali samotné deti viac menej z vlastnej vôle
Tak jednoducho tušíš, že tým "ochrancom" ide zrejme o niečo iné, ako o tých najmenších...
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

ee podobne balamutiace spravy tohto typu sa daju pouzit len raz, pretoze potom su poskytnute protiargumenty, ktore podobne ruhanie sa zastavia.
vecsina vie, ze tito "bojovnici" bojuju proti sireniu, nie vzniku. je to proste len proces, kym to vsetkym dojde, a svet bude perfektny pre vsetkych a vsetko. the end
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Keď počas uploadu v opere kliknete na zmenu jazyka, FALSE (javascript:setlang('en');)
Preklad: "Nobý upload"...
Rýchlosť otrasná, poviete počiatočný nápor dalo sa to čakať, ale nečakali to, nápor predsa príde keď, či ak mesiace deklarujete výnimočnosť vášho systému.
Odpovedať Známka: -2.0 Hodnotiť:
 

Myslim ze prave preto to ide tak pomaly, kvoli tomu ze ten napor ocakavali a tak umelo znizili maximalnu rychlost zo zaciatku aby otestovali kolko to vydrzi, podla mna rychlost pridaju postupne.
Odpovedať Známka: 5.6 Hodnotiť:
 

Nechapem preco nezverejnili podrobnu schemu ich kryptografickeho modelu uz v tejto faze. Ved na tom je stoji a pada cely system Mega...
Odpovedať Hodnotiť:
 

Samozrejme, ze na smecku je negativisticky clanok o tejto sluzbe. :)
Odpovedať Známka: 7.3 Hodnotiť:
 

To je smetisko a nie smecko. Co cakat od platku, ktore maju pod palcom sionisticki mamlasi.
Odpovedať Známka: 3.6 Hodnotiť:
 

Nuz niekto ma pod palcom media, niekto zakrnely falus
Odpovedať Známka: -2.0 Hodnotiť:
 

lebo typek si myslel, ze si to hned nainstaluje ako dropbox. Ale to sa este len chysta.. neda sa vsetko naraz. V tom clanku je v podstate vsetko ok, ved rovnaky pohar je zaroven poloprazdny a aj do polky plny... Hmm, co s polopraznym mega?
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

V tom clanku nie je OK takmer nic. Jeden blabol strieda dalsi. A klamstvo ako "ze nebola poskytnuta dokumentacia ohladom sluzby" je uz len ceresnou na torte. Zidobolsevicki prevracaci kabatov v smetisku klamu az sa im z huby prasi. V podstate ten pamflet ma za ulohu len ociernovat a odhanat ludi.
Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

Odfuň do ho*ien naci!
Odpovedať Známka: -6.4 Hodnotiť:
 

Tvoj dedo je naci Ty vypatlany imbecil. Este si tych spinavcov zo smetiska zastavaj. Fuj ze Ti nie je hanba!
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

vysvetlí mi niekto, ako sú tie dáta vlastne chránené, keď kľúč je uložený priamo v službe? ...
Odpovedať Hodnotiť:
 

Privatny kluc je pravdepodobne ukladany v inej databaze, ku ktorej nikto nema pristup. Prihlasenim by system mal vediet maximalne ID zaznamu ku verejnemu klucu, ktory moze byt pouzity na zasifrovanie obsahu.

Verejny kluc je potom pridany v hlavnej databaze ku informaciam o zasifrovanom suboru. Verejny kluc je generovany vzdy pre kazdy subor, resp pre dany adresar. Takze je nemozne ho pouzit na nieco ine.

Verejny kluc je podstatny pre desifrovanie obsahu, a ten zazdielas len tomu, komu uznas za vhodne.

Snad som to nevysvetlil zle.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Oprava*: Prihlasenim by system mal vediet maximalne ID zaznamu ku PRIVATNEMU klucu, ktory moze byt pouzity na zasifrovanie obsahu.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Nejde mi oznacit mysou oznam:
Súhlasím s podmiekami používania MEGA
Bez oznacenia sa to neda pouzit.
:(
Odpovedať Hodnotiť:
 

Ak mas bezdrotovu, skontroluj baterie. Ak mas klasicku s kablom, skontroluj, ci je pripojeny.
Skusali ste uz zapnut a vypnut PC ?
Odpovedať Známka: 9.0 Hodnotiť:
 

Nepouzivaj IE 6.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Mam taku otazku, som tam zaregistrovany...uploadnem subor je tam spinka, v ktorej je link aj s klucom...otazka:
Ked som na inom PC a prihlasim sa, uvidim ten kluc aj tam ?
Ak ano, tak kde su ulozene tie kluce ?
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Jasne, z podstaty veci nie je co riesit. Je nepodstatne odkial sa budes pripajat k uctu.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Ten upload je tregicky pomaly--to budem radsej subory napalovat na 700MB cedecka ako cakat na odozvu ich servera...
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Caute,

mate aj vy problem s DNS serverom (telekom)?


Odpovedať Hodnotiť:
 

telekom DNS su v prdeli, ale aj konektivita mimo SR
Odpovedať Hodnotiť:
 

Nechcem tu byt za Grammar Nazi, ale chapem autor vyznam slova Exkluzivny? Je mozne ze Slovensky web DSL.SK mal ako jediny pristup k predstavenej sluzbe MEGA (lebo to je vyznam slova Exkluzivny)

Nesnazme sa byt za kazdu cenu bombasticky v nadpisoch a klamat/zavadzat uz v nadpise ako bulvar.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Amen to that, brother.
Odpovedať Hodnotiť:
 

ja si ale nemyslim, ze slo o zvadzanie, kedze v celom pripade mega ide o to aby sa co najviac spropagovala podstata slobodneho internetu a kedze dsl propaguje tak mega automaticky nema problem s autorizovanim takejto pripadnej poziadavky. just sloboda ako taka setri cas, a strach len oddialuje nevyhnutne.
Odpovedať Hodnotiť:
 

lol, ty co hulis, cital si svoj post po sebe? Autorizovanie akej poziadavky?
Pristup DSL.sk k zluzbe MEGA, nebol exkluzivny.
Exkluzivne je proste exkluzivne, sloboda internetu s tym nema nic.
Kludne nech si propaguju co len chcu, ale tym aky pozivaju slovnik sa deklasuju na uroven Noveho Casu, Bosorky a podobne ;)

ak vas zaujimaju novinky o MEGA radsej sledujte na Twitteri @KimDotcom
Odpovedať Hodnotiť:
 

dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času dnes stredoeurópskeho času
Odpovedať Hodnotiť:
 

už pár dní služba nefunguje
Odpovedať Hodnotiť:
 

ved tato sluzba funguje uz mesiace ...
Odpovedať Hodnotiť:
 

Celkom sa mi nepaci stahovanie suborov... Ono to akokeby stahuje niekde do cache-u a potom mi to hodi do downloads... Je to na hovno :D
Odpovedať Hodnotiť:

Pridať komentár