neprihlásený Sobota, 20. apríla 2024, dnes má meniny Marcel
RPR klepla po prstoch Nay za nafúknuté zľavy. Zavádzali aj hej.sk, Alza a Telekom

Značky: reklamaSlovensko

DSL.sk, 23.9.2014


Arbitrážna komisia Rady pre reklamu na svojom septembrovom zasadnutí uskutočnila zaujímavé rozhodnutie, keď označila uvádzanie nafúknutých zliav v eshopoch za klamlivú reklamu porušujúcu kódex reklamy.

Nay

AK RPR sa konkrétne zaoberala podnetom na predajcu Nay, ktorý na svojom webe uvádza pomyselné zľavy pri nákupe uňho oproti tzv. "bežným cenám".

Sťažovateľ namietal, že napríklad u fotoaparátu Fujifilm FinePix SL260 je bežná cena prehnaná a nafúknutá je tak aj uvádzaná zľava. Nay totiž ako bežnú cenu uvádza 269 eur, pričom fotoaparát sa dá podľa sťažovateľa u iných predajcov kúpiť za 124 až 220 eur. Aktuálne Nay predáva fotoaparát za 149 eur a uvádza, že zákazníci tak oproti bežnej cene ušetria 45%.

Nay argumentoval, že jeho bežná cena je odporúčanou maloobchodnou predajnou cenou. AK RPR ale toto odôvodnenie neakceptovala a reklamu označila za porušujúcu článok 14 kódexu o klamlivosti reklamy. "AK RPR je toho názoru, že použitý výraz 'bežná cena' vyjadruje priemer, resp. priemernú cenu, za ktorú si spotrebiteľ môže výrobok zakúpiť v aktuálnom čase. V predmetnom prípade však cena uvádzaná zadávateľom ako bežná nezodpovedá priemernej cene a AK RPR je toho názoru, že vzhľadom na okolnosti a súvislosti v akých bol údaj použitý, môže tento uviesť priemerného spotrebiteľa do omylu," konštatuje AK RPR.

Predajca zatiaľ stále uvádza u produktu rovnaké údaje, či bude rozhodnutie RPR rešpektovať zisťujeme.

Slovak Telekom

AK RPR sa na zasadnutí po letnej prestávke zaoberala viac ako desiatkou sťažností, pričom ako opodstatnené alebo čiastočne opodstatnené vyhodnotila aj sťažnosti voči Slovak Telekomu, hej.sk a Alza.

V prípade Slovak Telekomu bola jedna zo sťažností namierená proti televíznemu spotu "Dvíhajte telefón pokojne aj na dovolenke", v ktorom sa propaguje nová ponuka roamingových služieb v rámci paušálov Happy prezentovaná ako ponuka pre nových aj verných zákazníkov. V skutočnosti ale za verných Telekom v tomto kontexte označuje a propagované podmienky platia len pre nových zákazníkov a existujúcich zákazníkov, ktorí uzavrú novú viazanosť.

"AK RPR považuje tento údaj vzhľadom na okolnosti a súvislosti v akých bol použitý za klamlivý a uvádzajúci do omylu, pretože priemerný spotrebiteľ sa môže domnievať, že propagovaný benefit sa vzťahuje na všetkých existujúcich zákazníkov, keďže sa používa pojem verný zákazník," uvádza tlačová správa RPR.

Alza

V prípade Alza bola sťažnosť namierená proti letáku "Naspäť do lavíc za polovicu", v ktorom sa uvádza "Kto nakúpi školskú výbavu už teraz, ušetrí vďaka Masakru cien až 50 %!". V skutočnosti bola s takouto zľavou predávaná len jedna rýchlovarná kanvica. Reklamu tak AK RPR označila za klamlivú.

hej.sk

Proti hej.sk bola namierená sťažnosť za newsletter s označením "Hej.sk – Najnižšia cena na internete", v ktorom bol propagovaný USB flash disk Kingston MicroDuo 16 GB za 7.9 eur ako najlacnejší na Internete. Táto cena ale nebola najlacnejšia ani v ponuke slovenských predajcov.

Podľa prevádzkovateľa hej.sk došlo k odoslaniu nepravdivého newsletteru v "dôsledku zlyhania systému pri preklápaní českej kampane", AK RPR posúdila reklamu za klamlivú.

Uvádzanie nafúknutých zliav je častým problémom v slovenských eshopoch. Poznáte respektíve všimli ste si v poslednom čase takéto prípady? Podeľte sa o ne v diskusii.


      Zdieľaj na Twitteri



Najnovšie články:

Odmena za ťažbu Bitcoinov klesla na polovicu
NASA otestuje nový vesmírny pohon v podobe solárnej plachty
V najbližších dňoch bude spustený nový vysielač digitálneho rádia
Seriál Fallout podľa počítačovej hry bude mať pokračovanie
Budúci týždeň budú vydané dve dôležité linuxové distribúcie
Špehovacie satelity SpaceX už snímkujú Zem, s vyšším rozlíšením ako doterajšie
Linux si na PC drží podiel 4%
AI výkon tohtoročnej generácie Intel CPU bude vyšší ako 100 teraops/s
Apple bude mať nový seriál o alternatívnom sovietskom vesmírnom programe, predĺžila For All Mankind
Pôsobivého dvojnohého robota Atlas nahradí úplne nová elektrická verzia


Diskusia:
                               
 

Stačí si pozrieť reklamu a letáky mountfieldu. Na 95% je to vždy bluf na zákazníkov.
Odpovedať Známka: 9.3 Hodnotiť:
 

Neveríš béďovi kokotníčkovi?
Odpovedať Známka: 9.8 Hodnotiť:
 

ten odrb z Nay je celkom bezny vsade
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

to ako my. Kupovali sme pred Vianocami rádio za 50€ a o mesiac neskôr som to isté videl za 70 a zlacnené povianočnou akciou asi z 90 :)
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

kto verí reklame je KK-000TT
Odpovedať Známka: 7.4 Hodnotiť:
 

re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)

Odpovedať Známka: 9.3 Hodnotiť:
 

tu je appka pre dopice.sk a BEZ REKLAMY

http://dopice.sk/dopiceandroid
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

čo jebeš do Kežmarku?
Odpovedať Známka: 5.8 Hodnotiť:
 

Dajme mu na pitchu!
Odpovedať Známka: -4.5 Hodnotiť:
 

Nemôžeš mať značku KK-000TT
keď, už tak KK-001TT
Odpovedať Známka: -2.7 Hodnotiť:
 

Co by nemohol mozes mat aj ty taku ak si zaplatis
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

3 cisla a 2 pismena sa nedaju zaplatit.. mozes byt iba ak kalinak a ziskat taku znacku podvodom, pripadne mat na nu stastie :D
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Naviac pred pár rokmi (+/- 5) bolo u nich reklamovať najdrahšiu kosačku neskutočný problém. Preto som už kúpil značkový výrobok (kosačku) a už nie je potrebné nič reklamovať. Od vtedy značku "Mountfield" obchádzam z ďaleka.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Presne tak, mountfield vzdy stavia na premrstenych cenach a potom radsej zlavuje a preto vzdy maju bud koleso alebo toho ceskeho blbecka (ospravedlnujem sa cechom). Vzdy sa smejem na tom ako predlzuju akcie kolesa stastia a podobne. Tam musia chodit nakupovat iba uplny dementi.
Odpovedať Známka: 8.6 Hodnotiť:
 

No tie e-shopy to robia na hulváta v jednom kuse, bolo by na čase, aby im niekto poriadne klepol po prstoch...
Moc to nesledujem, nechcem sa rozčulovať. Ale čo si spomínam z tých extrémnejších prípadov, napr. pokukoval som po nejakých malých foťákoch na Mall.sk, pár ma ich zaujímalo, tak som si všimol aj ceny. A potom o dva dni neskôr som tam šiel znova, veľké nápisy jarná zľava xy% a ceny samozrejme rovnaké :)

Alebo Alza keď vytopilo výrobcov diskov, všetky ceny šli brutálne hore, ale jasné že tam svietili parádne zľavy...
Odpovedať Známka: 9.4 Hodnotiť:
 

ebať eshopy a obchody na slovensku.
Odpovedať Známka: 7.8 Hodnotiť:
 

Mozno tych velkych.. Mensi predajcovia sa snazia konkurovat lepsou cenou a sluzbami. Napr u mna nakupuju ludia aj kvoli sluzbam na urovni a osobnemu pristupu. Stale sa snazim vychadzat vustrety a problemy riesit co najskor. Reklamacie riesim vymenou kus za kus (ak je skladom), alebo vymenou za nieco ine pripadne vratim peniaze ak sa zakaznik velmi ponahla.. :)
Odpovedať Známka: 8.3 Hodnotiť:
 

Ak je to prvda, pochval sa tu linkom na svoj eshop.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Len ci to nebude ta ona, samomluva
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

E-shop bol isty cas offline kvoli papierovackam a nejakym zmenam.. Aktualne su nahodene hlavne cartridge a tonery do tlaciarni za velmi dobre ceny. Jedna sa hlavne o IT a telekomunikacie, ale da sa nacenit rozny tovar.. Samozrejme nie vsetko viem zohnat za najnisiu cenu na trhu..
www.eshop.neunet.sk
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

A predavas tovar aj mimo Letanoviec? Alebo tonery odobera iba miestne obyvatelstvo?
Odpovedať Známka: 4.1 Hodnotiť:
 

Miestne obyvateľstvo ich neodberá ale plní :)
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

Tie tonery...
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

Tie tonery plní miestnym obyvateľstvom. :)
Odpovedať Známka: 9.0 Hodnotiť:
 

samozrejme.. tovar posielam bud Postou alebo DPD, podla volby zakaznika...
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

tak som si pozrel teda ten adapter na book ktory si mi minule nukal

Spolu za produkty: (s DPH) 16,30 €
Spolu za poštovné: (s DPH) 5,70 €
DPH 2,72 €
Spolu (s DPH) 22,00 €

ja som ho kupoval za 19€ koncova cena, si pisal daco ine, mam ti to sem skopnut ci si pamatas?
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

ajaj boj dvoch predajcov.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Keby si si precital co som pisal vyssie, pochopis.. V e-shope je este len malo sortimentu, nie je tam ani z daleka vsetko, co je v ponuke. Takze staci napisat, co potrebujes ak to nie je v e-shope a obratom zaslem aktualnu cenu (ak to viem zohnat). Druha vec, je ze male veci sa daju poslat aj postou (2,50 EUR) a vysledna cena aj u toho zdroja by bola 19,40 EUR :)
Ale v pohode, nie kazdemu to musi vyhovoat.. Ja tiez niektore veci radsej beriem od domacich..
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

eshop prestahuje do BA a svojim pristupom do pol roka budes mat tolko zakaznikov az az.
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

prestahuj...
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

e-shop nie je hlavna cinnost, zacal som s predajom len ako doplnkovou sluzbou pre svojich zakaznikov co maju pripojenie odo mna a pre domacich z okolia. Postupne sa to ale rozkriklo a tak bolo treba zeiadit nejaky e-shop, aby si mohli aj ludia odinakial pohodlne objednat. Ponuka sa postupne tiez rozrastala. Mozno aj preto nemam potrebu za kazdu cenu dvihat ceny do astronomickych vysok a vytvarat tak umele zlavy :)
Ti co ma poznaju vedia, ze sa mozu spolahnut ked nieco potrebuju. I ked to nie vzdy je na pockanie, ale dnes uz malokedy clovek potrebuje nieco tak, aby to den-dva nemohlo pockat. :)
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Ak to robia v jednom kuse, tak treba v jednom kuse posielať sťažnosti na RPR. Druhá možnosť je slovensky v jednom kuse frflať v krčme - alebo v tejto krčme. Sťažnosť sa dá podať pomerne jednoducho, stačí pár klikov a printsreenov. Aj na západ od nás si férovejšie sa správanie obchodov museli zákazníci vybojovať.
Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

To isté platí aj o všetkých iných veciach - odfláknutých rekonštrukciách chodníkov, ciest, fabrike čo ti smrdí za oknom a pod. Proste do nich treba neúnavne biť a biť a posielať sťažnosť za sťažnosťou kým sa nezlomia. Nie vždy sa niečo podarí zmeniť ale často hej aj keď to môže pár rokov trvať kým sa komunisti v úradoch pohnú k akcii z donútenia.
Odpovedať Známka: 7.5 Hodnotiť:
 

RPR je presne taky krcmarsky samoregulatorsky nonsense
z ich "pokarhanim" si mozes akurat tak utriet zadnicu. Jediny "trest" pre eshop je to, ze sa to spomenie napr. na DSL.sk. Ale tak zas dostat kritiku za amoralnost od turbo-amoralnej agentury (vid. mnozstvo inych rozhodnuti RPR) ma vahu prdu politika
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

RPR je len zdruzenie, ktore nema pravnu silu, ani nerozdava pokuty. Takze ti zostava uz len frflat v krcme. Alebo tu.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

este by ma zaujimala vyska pokut pre predmetne firmy
Odpovedať Známka: 8.2 Hodnotiť:
 

Myslíš že nejaké dostali?
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Predpokladám, že dostali štandardných likvidačných 20€ za každé pochybenie, čiže možno do 60€ na eshop.
Odpovedať Známka: 8.5 Hodnotiť:
 

Mňa dojala zľava od alzy pre študentov. Ich akcia na ISIC s názvom ,,Študentom VŠ za veľkoodberateľské ceny" mi umožnila pochopiť, že veľkoodberateľskými cenami sa označujú štandardné ceny. Keď som kupoval notebook, študentská zľava mi zlacnela notebooky o v priemere 0€.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

---------- ---------- ---------- ----------
to sa robi velmi jednoducho:

1) bachnem cenu za aku budem tovar OZAJ predavat, napr. 89 €
2) bachnem zlavu, ktoru chcem aby tam svietila a oj**avala ludi, napr. 50%

z 1 a sucasne 2 mi vyjde to nezmyselne hausnumero, teda cena akoze pred zlavou (o ktorej ja ako predajca sice snivam, ale nikto by mi to za taku cenu nekupil), teda v tomto pripade 133,50 €
---------- ---------- ---------- ----------
Odpovedať Známka: 2.2 Hodnotiť:
 

captain obvious!
Odpovedať Známka: 9.3 Hodnotiť:
 

Trochu so to prekombinoval, lebo ak to prerátaš spätne, tak zistíš, že z ceny 133,50 € je 50% zľava 66,75 € a nie 89 €.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Neprekombinoval, iba nevie pocitat a mysli si ze x*1.5 = (x*1.5)/1.5.

Skoda ze nema vlastny e-shop, dobre by sa u neho nakupovalo, a este by si myslel ako nas vsetkych o...al.
Odpovedať Hodnotiť:
 

na diskoske som stretol babu a ta sa ma pytala ci si chcem zajebat, tak vravim ze hej. a ona mi spravila len fajku. klamarka

volala sa Zuzka a bola z Kezmarku
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Samozrejme, sme banda nenazrana, 50% zlavy by sa nam zachcelo
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

Situáciu si zle vyhodnotil. Ona sa ťa iba pýtala, že či si chceš zajebať. To predsa nie je prísľub, že ti to aj ona umožní. Takže tú fajku ber ako bonus za odpoveď ;-)
Odpovedať Známka: 9.3 Hodnotiť:
 

vidis, klamliva reklama !!!
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
re klam ma (klam ma znova)
Odpovedať Známka: 7.5 Hodnotiť:
 

no však si vytrtkal hlavu , v podstate si si zasúložil do hlavy..
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Bol si rychlo. Na jebacku uz nepouzitelny.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

lenze co. RPR vyhlasi ze zavadzaju a tym to konci, ziadne postihy :(
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Presne toto som pisal na inom fore, ale nic som s tym nespravil, lebo tym zmrdom z RPR neverim, ze su nezavisli. Urcite by tam mali byt aj ine obchody a e-shopy. Tesco,Billa a spol toto robia pravidelne. Predavaju syr za 8eur a nasledne, ked je velka zlava stoji 8,1e, lebo povodna cena bola 10e. Hovada nenazrane a chamtiva slovac. To je kapitalizmus :D
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

Z 25.6.:

samsung-galaxy-s4-mi ... 570421.htm
Aktualna cena po s velkou zlavou po aplikovani akcie "Masaker cien" je 308,42 eur. Bezna cena 451,57 eur.
Nikde na internete nevidim cenu 451,57 eru, nie je to ani stredna hodnota a ani median :). Dokonca najvyssia cena na Heureke je 419eur.
Teply otravny 6pohlavny mimozemstan!

A ani tych 308 nebola najlepsia na nete v ramci SK distribucie.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Kto klepne po prstoch mafianskemu webu - www.bidia.sk? Je to podpov na naivne svk ovecky. Policia sa strani, reklama v tv pokracuje a media sa o tom boja pisat.. Welcome in Slovakia
Odpovedať Známka: 4.0 Hodnotiť:
 

no neviem moc takymto strankam neverim.
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

Ale hlavne ze ked niekomu tvrdim ze takzvane zlavy su odrb tak dobre ze ma nevyhlasia za verejneho nepriatela telce blbe natvrdle....
Odpovedať Známka: 7.5 Hodnotiť:
 

skusal si zlavy na steame? Humble bundle? GOG? zlavy su realne :)
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

jedine tam :)
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Ale ja vravim o nasich tescach, billach a podobnych odpadkarnach. Rovnako o velkych predajcoch elektroniky atd. Ved ostanme ri merite veci a netulajme sa po steamoch. Tam som ja uz nakupil 25 lunexovich gamesiek, vsetko spokojne v zlave. Steam postihla uz civilizacia, slovenskeho spotrebitela este nie.
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

Nehadajte sa a kupte si bublifuk na www.superchvile.sk, a to za najlepsiu cenu :D :D :D :D
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

1L bublovody za 7,20€ :D iste lepšie bubliny ako jarová voda
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Jaro approves.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Ludia na slovensku su jebn*ty po zlavach baziaci ludoopooovia.
Vsetci predajcovia by sa mali zamysliet a vytvorit kartelovu dohodu napriec vsetkymy skupinami tovarov a sluzieb.
Kazdodenna realita predajcu je zabit co najnizsiu cenu na typ tovaru co je najhlupejsi pristup na svete, tymto sposobom si kazdy serie na vlastnu hlavu. Nehovorim o 10% rozdiele cien, ale napriklad 500% na neoriginal toner 2612A je fakt sila.
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

A čo náš "milý" Orange, ktorý Vám umožňuje volať si v rodine "*zadarmo*, len tak lebo ste s nami" a v zápätí nenápadne dodáva ale podmienku, že aby ste si v rodine mohli volať "zadarmo", jeden z Vás musí mať najmenej 20 eurový paušál. Milý Orange, strč si tieto ponuky medzi svoje oranžové polovičky. Keď musí jeden člen v rodine platiť 20 EUR (niekdajších vyše 600 korún) mesačne ako paušál či ich prevolá alebo nie, už to znamená že to nie je zadarmo, takže aj na toto by sa mala RPR zamerať...
Odpovedať Známka: 8.8 Hodnotiť:
 

Inak na taketo praktiky je velmi dobra heureka. Tam hned vidite kto predava predrazene veci a komu sa teda hned vyhnut.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

To je blbost co pises. Na Heureke sa ponuka tovar roznych firiem a spolocnosti, ktore funguju hlavne aj ako distribucky. Niektore ceny maju tak nizke, za ake by si to BEZNY obchod nemohol dovolit, kedze ta cena je casto na urovni nakupnej ceny pre bezny obchod.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

+heureka, ako som pisal v inej diskusii, nezohladnuje vsetky obchody, ale len tie, ktore su v ich databaze. Ak clovek pouziva len porovnavac cien, tak o mnozstve obchodov ani len netusi, ze existuju.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Nic nove korupcia a ojeb slovensko to mam super
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Takže u Nay treba zisťovať, či bude rozhodnutie RPR akceptovať? Keby bol v našom štáte poriadok, tak by firme Nay ani náhodou nenapadlo takéto rozhodnutie neakceptovať. A ak by ho neakceptovala, mohla by dostávať pokutu napr. 1000 € denne za každý deň neakceptovania. Videlo by sa, dokedy by ju to neakceptovanie bavilo.

Náš štát si nechá neskutočne s.ať na hlavu. Tam, kde zarobiť môže, tam to odmieta a namiesto toho radšej zdiera svojich radových občanov.

Odpovedať Známka: 7.8 Hodnotiť:
 

Mas pravdu, ale na druhu stranu arogantne spravanie spolocnosti nie je problem len Slovenska. Pozri sa aj na to co sa deje v zahranici, ta podobnost vymozitelnosti nejakej napravy zo strany danych spolocnosti ti musi bit do oci...

http://www.dsl.sk/article.php?id=13305&hot=3
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Mňa by reklama až tak netrápila, skôr ako ochrana konco-užívateľských práv. Kúpim si vec A, B, C, a D. Sú to drahé veci, od 400-2500 eur/vec. Vec sa pokazí. Nikoho netankuje že nemám 400-2500 eur/novú vec, kým mi starú vyreklamujú. Mnhohokrát vec nevyreklamujú, aj keď sa jedná o evidentnú závadu, ale technici napíšu že: "závada sa neprejavila", aj v prípade že sa jedná o nefunkčnú obrazovku na mobile, či nespustiteľný holiaci strojček. Toto by som riešil a nie reklamu. Reklama je tu pre hlupákov, a hlupáci ju vždy zožerú. Prirodzená selekcia. Ale odrbávanie rozumných ľudí tu nebolo vždy a je, lebo nemajú na výber. To by som riešil.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Rozdat kalachov medzi ludi......uz si potom tu "reklamaciu" dovybavujes sam ;-)
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Nechcem ti kazit radost ale uvazuj...

"Rozdat kalachov medzi ludi"

Nemyslis ze slovo "ludi" zahrna vsetkych vcetne tych u ktorych tu reklamaciu budes chciet vybavit? Ak si si tym vedomy, urcite potom nebudes prekvapeny ked ti na davku zo samopalu odpovedia rovnakou recou. ;-)
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Samotna podstata odrbavania ludi vzdy bola, je a bude rovnaka, jedine co sa meni je, ze ludia zacali odrbavat intenzivnejsie, vynaliezavejsie a aj v pripadoch kde dovtedy nikto neodrbaval a tesia sa ze nasli "dieru na trhu" a vela krat v neposlednom rade aj diery v zakone ktore sa zneuzivali vzdy a vzdy to tak aj ostane a bude sa to iba zhorsovat pretoze ludia na Slovensku su vynaliezavi, podnikavi a este aj kto je v prave sa tu rozhoduje podla toho kto zaplati viac, to aby sme vsetci zacali studovat pravidla a finticky aukcii a na sudoch bude mat pravdu ten kto prihodi viac a sudca to uz len s kladivkom odklepne.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

no ved keby som ja zabil 4 ludi na dialnici pod vplyvom alkoholu a drog tak uz z vezenia nevydem, pipka dostala smiesnych 9 rokov a po 4 moze poziadat o prepustenie. A aj to preto ze to bolo u susedov, tu doma by ju pustili.
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

mne sa vzdy pacila alza s ich "velkoobchodnymi" cenami pre studentov kde som mohol byt rad ak som na 30e tovare usetril 10 centov
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Aj tak radsej kupin v NAY na webe ako od cehunov z Alza a Hej. Ti nakupuju veci iba v cechach a dovazaju na cierno bez zarucakov a bez recyklakov. radsej podporim SK majitelov. tymi zlavami aj tak klamu vsetci
Odpovedať Hodnotiť:
 

ano, radsej kupim mlyncek na maso v naj za 130€ (uz nepamatam presne) ako v mall.sk za 89, dovoz bol zadarmo. Urciteeeeee...
Odpovedať Hodnotiť:
 

Pridam len svoju vlastnu osobnu skusenost. Retazec ani produkt co som kupoval, nebudem menovat. Opisem len fakty. Akoze je mi jasne ze sa to moze zdat ako SCi-Fi, verte mi ze aj ja som bol z toho uplne ze Paf... alebo som rad ze aspon nieco na slovensku funguje a to je SOI... Slovenska Obchodna Inspekcia... NEBOJTE SA IM NAPISAT. Takze co sa stalo, okolo polnoci som si isiel do hypermarketu kupit DVD-R DL a okrem toho som zbadal AKCIU na moj oblubeny produkt ze iba 0,99 EUR!
Odpovedať Hodnotiť:
 

Jasne ze som hned zobral. Ale coze, pri pokladny cena na produkt zrazu 3,99 eur. A to preco to viete tak akcia zacne platit az o dva dni... AKoze super napad davat cenu o dva dni do buducnosti, j3bol som im tam ich akciovy produkt aj DVD-R DL. A isiel som si odfotit tu ich akciu, vsetko som cvakol, aj predavacku, aj ozrateho SBSkara, ktory sa vyhrazal a skrotol az potom ked som mu ukazal ze volam 158. Takze doma som tak o druhej v noci vsetky zabery aj popis poslal do SOI, to len preto ze som bol nasrany, neveril som ze nieco sa stane. A tu je to Sci-fi. SOI uz rano o 8:00 poslala do hypermarketu svojho operativca ktory zopakoval moj nakup a potvrdil ze cena na pokladny bola ozaj o 400% vyssia ako cena uvadzana na pulte. Hypermarket dostal pokutu 200 000 eur, a mne SOI zaslali aspon dakovny list. Takze tychto podvodnikov sa nebojte nahlasovat. Sam som tomu neveril, ale aspon nieco tu na slovensku funguje!
Odpovedať Hodnotiť:
 

Ja vždy keď nakupujem na alze tak si hladám zlavove kody na nete ich je plno napríklad tu: http://zlavovekody.sk/web/alza-sk/
A vždy ma to vijde o kusok lacnejšie. iked nie o vela ale tak aj 2€ su niečo nie ?
Odpovedať Hodnotiť:

Pridať komentár