neprihlásený Piatok, 19. apríla 2024, dnes má meniny Jela
Google odstaví Windows 8 a WP od plnohodnotného push Gmailu a synchronizácie kontaktov - aktualizácia 1

DSL.sk, 20.12.2012


Konkurenčný súboj platforiem najmä mobilných operačných systémov v spojení s cloudovými službami medzi Google, Microsoftom a Apple sa na prelome minulého a aktuálneho týždňa ďalej výrazne vyostril, keď Google oznámil ďalší krok smerujúci k sťaženiu využívania Google služieb na platformách Windows Phone a v dotykovom prostredí Windows 8.

Potom ako Google avizoval, že pre dotykové rozhranie Windows 8 a naďalej ani pre Windows Phone nesprístupní aplikácie pre využívanie jeho cloudových služieb, spoločnosť následne oznámila aj ukončenie podpory využívania protokolu Microsoft Exchange ActiveSync u individuálnych Gmail účtov.

Cez protokol Exchange ActiveSync v súčasnosti Google umožňuje pristupovať k emailovému Gmail účtu aj s podporou okamžitého push doručovania nových emailov optimalizovaného pre mobilné pripojenie, synchronizovať kalendáre a kontakty.

Užívatelia individuálnych Gmail účtov od 30. januára nebudú mať už možnosť začať využívať prístup cez Exchange ActiveSync na nových zariadeniach. Zariadenia a klienty, ktoré už budú nakonfigurované, budú môcť protokol využívať aj naďalej. Zákazníkov využívajúcich služby Google Apps sa zmena nedotkne vôbec.

Ukončenie podpory Exchange ActiveSync postihne najviac užívateľov platforiem Windows Phone a Windows 8. Google podporuje totiž pre synchronizáciu kalendárov a kontaktov síce aj protokoly CalDAV a CardDAV, operačné systémy Windows Phone a Windows 8 a v nich zabudované štandardné aplikácie ale tieto protokoly v súčasnosti nepodporujú. Aktualizácia: Pre prístup k Gmailu podporuje Google aj protokol IMAP a to vrátane príkazu IDLE použiteľného na push doručovanie emailov. Riešenie IMAP IDLE ale nebolo vyvíjané so zreteľom na mobilné zariadenia respektíve mobilné pripojenie a považuje sa za neefektívnejšie riešenie ako ActiveSync. Windows 8 bude podporovať u Gmailu aspoň toto riešenie, Windows Phone má podporu IMAP ale nie podporu IMAP IDLE a tým push emaily z Gmailu nebude podporovať vôbec.

Ak Microsoft nepridá najmä podporu otvorených protokolov CalDAV a CardDAV, používatelia Google služieb nebudú vôbec môcť využívať synchronizáciu kontaktov a kalendárov, ich užívateľská skúsenosť bude rádovo horšia a nepochybne pôjde o dôležitý faktor pri rozhodovaní o použiteľnosti Windows Phone a dotykového rozhrania Windows 8 pre týchto používateľov.

Zmena postihne čiastočne aj platformu iOS, tá ale CalDAV a CardDAV podporuje. Keďže iOS rovnako nepodporuje IMAP IDLE, chýbať tak bude príjem push emailov v štandardnom emailovom klientovi. Pre iOS Google ale poskytuje aj vlastného hoci nie príliš kvalitného klienta pre Gmail.

V reakcii na oznámenie Google spoločnosť Microsoft uviedla, že je krokom veľmi prekvapená. Užívateľom Google služieb odporučila, aby si vytvorili účet na Outlook.com, pridali si tam kontakty z Gmailu a presmerovali poštu z Gmailu na nový účet.


      Zdieľaj na Twitteri



Najnovšie články:

Špehovacie satelity SpaceX už snímkujú Zem, s vyšším rozlíšením ako doterajšie
Linux si na PC drží podiel 4%
AI výkon tohtoročnej generácie Intel CPU bude vyšší ako 100 teraops/s
Apple bude mať nový seriál o alternatívnom sovietskom vesmírnom programe, predĺžila For All Mankind
Pôsobivého dvojnohého robota Atlas nahradí úplne nová elektrická verzia
O2 spustilo predaj na diaľku. Namiesto eID sa fotí tvár a občiansky, nedá sa objednať eSIM ani predplatenka
Klon populárnej databázy Redis od Linux Foundation k dispozícii v prvej verzii
Helikoptéra na Marse bude zbierať dáta aj po strate komunikácie so Zemou
Vývoj pôsobivého dvojnohého robota prekvapivo končí
Spustená výrobca QLC flash pamäte s viac ako 200 vrstvami


Diskusia:
                               
 

toto je totalna kravina od google
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Ja sice nemam ani Win8 ani WP, ale ak sa pre ne rozhodnem, tak pojde gmail. Aj tak ma tam par veci vytaca.
Odpovedať Známka: 1.0 Hodnotiť:
 

Gmail uz asi rok pouzivam len ako zalozny email na spam, prioritny uz je na live.com. Lepsie uzivatelske rozhranie, krajsi design, prepojenost s FB.....
Odpovedať Známka: -4.7 Hodnotiť:
 

Hlavne tú prepojenosť s Facebookom ti závidím...
Odpovedať Známka: 8.4 Hodnotiť:
 

veru, a aj na apple mapy si presiel, vsakze :)
Odpovedať Známka: 8.6 Hodnotiť:
 

preco kravina ?
mozno google nechce platit za licenie Exchange ActiveSync.
je tu otvoreny caldav, tak neviem co sa M$ stazuje
Odpovedať Známka: 5.1 Hodnotiť:
 

Vasa teorie je celkom derava. Existujucich uctov sa to nedotkne. Ale prakticky sa to dotkne vsetkych predanych zariadeni s WP8. Nahoda? Nemyslim. Tiez si Google musi ponechat licencie koli platiacim. A pokial viem tak v tomto pripade sa pocet licencii nevstahuje na pocet klientov.
Proste Google vyuziva svoje dominantne postavenie na stazenie nastupu konkurencie na trh.
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

Existujucich zariadeni sa nedotkne. Existujucich uctov sa dotkne.

Tiez si myslim, ze je dobra kravina, aby Google platil Microsoftu (ActiveSync) za to, aby Microsoftie systemy mali pristup k funkcionalite, ku ktorej vsetci ostatni pristupuju cez otvorene protokoly.

Pokial sa to pouzivatelom Windows nepaci, nech presvedcia Microsoft, aby pouzival otvorene protokoly, nie aby si za podporu svojich produktov nechal este platit.

Odpovedať Známka: 5.4 Hodnotiť:
 

Ty si dobrý magor!
Je načase, aby ľudia oprášili zabudnuté a začali požívať aj niečo iné ako Google...
Odpovedať Známka: -5.7 Hodnotiť:
 

Tak ja som magor pretoze ty mas pokrutenu logiku?

Ten matros co beres musi byt fest dobry.
Odpovedať Známka: 5.8 Hodnotiť:
 

You can always tell an exerpt! Thanks for contributing.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Niekto asi nevie citat. Neboj v skole ta to naucia. V clanku jasne stoji:
"Zariadenia a klienty, ktoré už budú nakonfigurované, budú môcť protokol využívať aj naďalej. Zákazníkov využívajúcich platené služby Google Apps sa zmena nedotkne vôbec."
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

Nedotkne sa zariadeni - ako je to v clanku a v tom, co som napisal.

Dotkne sa existujucich uctov - skus si nakonfigurovat nove zariadenie na existujuci, neplateny ucet a uvidis ako.

Plateny Google Apps ucet nie je to iste ako Google Apps ucet a to nie je to iste ako Google ucet. Poslednych dvoch sa zmena dotkne.
Odpovedať Známka: 4.5 Hodnotiť:
 

Z toho jasne plinie ze Google s technologiou MS v blizkej dobe nekonci. Na plateni sa nic nemeni. Je to len vyuzivanie dominantneho postavenia na odradenie uzivatelov od WP8 zariadni.
Odpovedať Známka: -2.0 Hodnotiť:
 

Google nebrani Microsoftu, aby implementoval otvorene protokoly - vsetci ostatni ich implementuju.

Google len odmieta platit Microsoftu vypalne na podporu zakaznikov Microsoftu. To na zneuzitie dominantneho postavenia neodargumentuje ziadny pravnik.
Odpovedať Známka: 3.9 Hodnotiť:
 

Niekto ma asi fakt problem pochopit pisany text. To nema zmizel dalej riesit.
Google neprestane platit. Len odmietne pripojit novych, ale stare zariadenia pojdu rovnako. Google na tom nic neusetri. Tie servery pojdu v nezmenej konfiguracii dalej. Len budu odmietat nove zariadenia na free uctoch. Je to zaciatok toho ako dostat ludi od free sluzieb k platenim. Necudujem sa, ze to nevidis, lebo aj Google uz ma svoje ovce, ktore poslusne beru vsetko co sa im povie.
Odpovedať Známka: 1.0 Hodnotiť:
 

je to len donutenie ludi donutit M$ aby podporoval otvorene standardy. ja to len vitam....
Odpovedať Známka: 5.5 Hodnotiť:
 

MS vyuziva otvorene standardy len tam kde boli naozaj donuteni a to si zvikli vytvorit vlastny standard ku ktoremu vydali tak neprehladnu dokumentaciu ako sa len dalo.
Tu nejde o prinutenie MS pouzivat otvorene standardy. Casom bude velka cast jeho sluzieb platena. Ale zacina to po malych krokoch toto je len jeden z nich. To je aj dovod, preco sa nic nezmeni pre platiacich. Pre mna to riesi len to, ze urychlim odchod od Gmailu.
Odpovedať Známka: -5.2 Hodnotiť:
 

nechapem kde ake spoplatnenie vidite?
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Musis pozret trocha dalej ako dnes-zajtra. Ano, existujuce zariadenia pojdu dalej, ale ako dlho? Iba minimum ludi pouziva taketo zariadenie dlhsie ako 2 roky. Potom si kupia nove a to uz s AS nepojde.

Takze ano, usetria, ale nie hned. Takto dali pouzivatelom a hlavne dodavatelom zariadeni cas na pripravu, aby zmena prebehla hladko.

Inak tvoje argumenty o Google ovciach su velmi presvedcive, nevedel by si dat dalsie?
Odpovedať Známka: 4.1 Hodnotiť:
 

Denne davas svoje data firme ktora zaraba na datach inych ludi. Ale to nepochopis, tak sa tym ani netrap. Pokracuj.
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

veru, veru..
stary mazak musi byt viac, ako bazant!!
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

ActiveSync je plateny protokol od MS. Preco by mala nejaka firma platit konkurencii za to, aby zakaznici konkurencie mholi zadarmo vyuzivat jej vlastne sluzby? Prave naopak - MS zneuziva svoje dominantne postavenie, ze NEPODPORUJE otvorene protokoly a nuti svojich zakaznikov puzivat len ich vlastnu platformu.
Odpovedať Známka: 6.9 Hodnotiť:
 

Kurňa, a vieš čo to všetko stojí???
Prečo by to dávali zdarma? Aj nejaký Office, či OS Windows...?
Máte ľudia predstavu čo to všetko stojí???
Odpovedať Známka: -9.1 Hodnotiť:
 

Tak mne to stojí hlavne ráno ;)
Odpovedať Známka: 8.7 Hodnotiť:
 

Ekvivalent k ActiveSync je zadarmo.

Naozaj nema zmysel, aby Google platil Microsoftu za ActiveSync. Hlavne ked ho potrebuju IBA zakaznici Microsoftu. A ti platia Microsoftu, nie Googlu.
Odpovedať Známka: 9.2 Hodnotiť:
 

Ale Google platit neprestane len odsrihne uzivatelov s WP8.
Odpovedať Známka: 3.9 Hodnotiť:
 

Odstrihnu aj iPhonistov s ActiveSync. Ti ale pri nastavovani noveho telefonu pouziju iny protokol a idu dalej.

A povedzme si uprimne, pouzivatelov WP8 je minimum a oni skor dotlacia Microsoft, aby pouzil otvorene protokoly, ako Google platenim za ActiveSync.
Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

pouzivatelia WP uz davno nepouzivaju ako primarny ucet google, ale live/outlook.com

je to ina filozofia produktu, kazdemu, co mu vyhovuje..
Odpovedať Známka: -4.5 Hodnotiť:
 

google si tymto pili konar pod sebou. Drzim mu palce, nech to spravi rychlo a kvalitne.

Predpovedam scenar: teraz robi frajera, ze nepodporuje WP, no ked zisti, ze mu migruju zakaznici na outlook.com, s velkou pompou spojazdni blokovanu sluzbu a bude sa snazit nahnat ludi nazad.

outlook.com rulezz!
Odpovedať Známka: -5.2 Hodnotiť:
 

Nieco na tom je..
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

kaslat na to, ale google nam dnes obrazkovou formou ukaze rozpravku o karkulke na google.sk Len treba klikat na obrazok google.
Odpovedať Známka: 1.8 Hodnotiť:
 

dakujeme za navod, ujo horar.
Odpovedať Známka: 8.4 Hodnotiť:
 

Asi starnem, ale ja tie vymenované fičúry Gmailu nejak vôbec netúžim používať... Vivat klasické maily.
Odpovedať Známka: 2.3 Hodnotiť:
 

tak je celkom normalne, ze robotnik na stavbe take daco nevyuzije.
Odpovedať Známka: -4.0 Hodnotiť:
 

Naser si :P
Odpovedať Známka: 5.9 Hodnotiť:
 

dont be evil. ze LOL!
Odpovedať Známka: -0.9 Hodnotiť:
 

Ake evil? Platit MS licencie za to, aby MS aplikacie vedeli komunikovat so svetom?

Nech pouziju normalny otvoreny protokol, Google ho podporuje uz od zaciatku.
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

nepodporuje cez otvorený protokol push maily. Keďže nechcem používať dve aplikácie na maily naraz (gmail pre push a bežný mail na všetko ostatné), vyzerá, že odchádzam z gmailu preč (keď si kúpim nový telefón). Jedine, že by to dovtedy pridali IMAP push
Odpovedať Známka: -2.5 Hodnotiť:
 

Gmail podporuje IMAP IDLE, co je push pre IMAP.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

kolko plati BigG za patenty a licencie M$ za Android? dost vela.. uz treba jasne vyseparovat M$ od ostatneho sveta... uz ten win nema ani koncepciu ako dalej.. len tapa v temnotax a zije z minulosti, vycucava štaty ako sme my... 2 zeny vedu cely M$ ... nemam nic proti nim,len kedy svet videl aby sa 2 zeny dokazali dohodnut? ... a podporujem Google... Uz 5 rokov akoze mal byt podporovany odf format v Office, lebo to slubili a dokonca sa k tomu zaviazali, lebo je to celosvetovy standard ... ich standardy ale niesu kompaktibilne sami so sebou .. zvazuju cely svet .. plati im cely svet ...vycucavaju cely svet... a kazdy pokus mimo nich potlacaju...
Odpovedať Známka: 4.3 Hodnotiť:
 

Vzdy ma vie pobavit, ked nejake individum zacne vyjadrovat podporu (vychvalovat) Google (redakciu DSL.SK nevynimajuc), firmu, ktorej core business je postaveny na smirovani uzivatelov, firmu, ktora vytvori "zdarma" produkt len preto, aby ho rozsirila medzi co najvacsie mnozstvo uzivatelov pre este jednoduchsie a obsiahlejsie smirovanie.
Odpovedať Známka: 4.0 Hodnotiť:
 

Robia to vsetky firmy, akurat si sa to este nechavaju platit.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

aj M$ by rad smiroval ale uz ide neskoro lebo trh je obsadeny frcbookom
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

No tak to som fakt nečakal, že google takto ostro ide na MS. Ale držím palce.

MS nemá rada prechody na otvorené veci. Možno škoda nokie v konkurečnom boji telefónov(toto ju môže finálne zrušiť), ale OS od MS chýbať moc nebude.

Ale vtipné o otvorení účtu na outlook :D. To keby platilo ako keby sa dohodli


Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

Inak ľudia všímate si to neustále čoraz väčšie manipulovanie so zákazníkmi? Vraj všemocná ruka trhu a zákazník určí čo je dobré a čo nie. A pritom už de facto žijeme vo svete kde si trendy a pravidlá určujú firmy a korporácie a zákazník ako taký pomaly nemá možnosť výberu. Ako hej, google je zadarmo (zatiaľ) lenže vyzerá to tak, že všetko je čoraz viac tak poprepájané, až nakoniec príde doba keď zákazník nebude mať kam utiecť a spoplatnia nám všetko. Zasraný kapitalizmus... :/
Odpovedať Známka: 4.1 Hodnotiť:
 

Google tie zdarma veci zacina okliestovat ...vid gmail pod vlastnou domenou...
Odpovedať Známka: 4.7 Hodnotiť:
 

Ten komunizmus už len bola výhra. Tam to bolo jednoduché, nič nebolo, tak nás nič nemohlo iritovať okrem neho samotného.
Odpovedať Známka: -1.7 Hodnotiť:
 

Tak za prvé, komunizmus nikdy a nikde zavedený NEBOL. Boli tu síce komunisti ale systém bol iba socializmus. A za druhé, nechválim socializmus či komunizmus. Lenže toto čo je tu teraz a vo väčšine sveta vlastne ani nieje kapitalizmus ale už skoro korporátny fašizmus. :/
Odpovedať Známka: 5.8 Hodnotiť:
 

komunizmus ani nemohol byt, kedze sa jedna o idealisticky system ked ludia davaju maximum svojich moznosti, kazdy chce zo seba dostat maximum, lenze vacsina ludi taki nie su, keby si polozil otazku ludom ci by brali 500 eur dochodok hned teraz s tym ze by nesmeli vykonavat ziadnu produktivnu alebo kreativnu pracu hned by to brali, cize je to v ludoch
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

I rkceon you are quite dead on with that.
Odpovedať Hodnotiť:
 

autor: Deter Gent,
báseň: Izmus
Odpovedať Známka: -2.0 Hodnotiť:
 

A ty si sa uz nacisto pomiatol? Vari ta niekto nuti pouzivat gmail? Ano, zmeny sa deju. Vidim to aj ja. A v pripade gmailu sa mi to nepaci. Preto idu vsetky maily na vlastny server a gmail prestavam pouzivat. A co to je ten korporatny fasizmus? Co to prosim ta melies? Za socika vsetky firmy mali "jedneho vlastnika" to bol korporatny fasizmus.
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 


"Usmievavý" Google preberá najodpornejšie "charakterové" vlastnosti Microsoftu a Apple.

"Pozor na Google!" Jedna z posledných myšlienok Steve Jobsa, a ten vedel o čom hovorí...

Začať ako priateľská usmievavá firma a potom pomaly uťahovať zverák... Uvidíme koľko žiab stihne vyskočiť a koľko sa nechá s úsmevom uvariť...

Choleru na Pagea a spol.!!!

Odpovedať Známka: -0.4 Hodnotiť:
 

Podobne zacali vyberat poplatky minuly rok za pristup do Google Translate cez API. Predtym to bolo zadarmo. Cize ziskali ludske preklady, ktore oni nerobili, statisticky ich zanalizovali a teraz ich prekladatelom predavaju naspat.
Odpovedať Známka: 4.4 Hodnotiť:
 

Pokial si myslis, ze "iba statisticky zanalyzovat" je sranda a mas to robotu na 5 minut, tak si sadni za winalign a uvidis nieco uplne ine.

Kazdy prekladatel, co za nieco stoji, ma svoje translation memory dobre odlozene. Ono to nie je lacna vec, ked ju treba kupit. Preco by ju mal niekto (je jedno ci Google alebo niekto iny) poskytovat zadarmo?
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

klud klud a zober si tabletky
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

Dal som ti minusku za posledne dve slova.. si sa nejako netrafil.. teraz vo svete zuri zasrany socializmus... toto co zazivame ma od kapitalizmu asi tak daleko ako Slovensko od Australie.
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

Google sa začína báť ?
Lebo iný dôvod v tom nevidím ...
Odpovedať Známka: -1.0 Hodnotiť:
 

ja to tiez tak vidim. boji sa a chce z toho vyjst akoze on je ten dobry. Toto bude este zaujimave. Paci sa mi reakcia microsoftu: Nic sa nedeje, u nas ste vitani :)))
Odpovedať Známka: -1.4 Hodnotiť:
 

Ten kto ma WP a W8 ten preferuje outlook.com, ktory je uplne inde ako Gmail. Takisto aj Skydrive a aj synchronizacne sluzby MS.

MS ekosystem je neporovnatelny s Google ekosystemom, skor to vidim tak, ze Google ide sam proti sebe.
Odpovedať Známka: -0.9 Hodnotiť:
 

Nebudem sa s tebou hadat, ale MS je zatial jedina firma, ktora ma nekompatibilitou svojich produktov samych so sebou dohnala k slzam. Ich produkty zvladnu vela funkcii s pomerne intuitivnym ovladanim, ale ked clovek potrebuje nieco trosku ine, skoncil. (Alebo google blokuje vsetky uzitocne fora o MS produktoch.)
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Neviem, neviem. Myslim, ze tymto si google velmi nepomoze. Ludia co si kupia mobil s WP jednoducho pojdu niekde inde a google len strati klientov.
Odpovedať Známka: 3.0 Hodnotiť:
 

vyborny tah, konecne je tu vacsi pes nez Microsrot. Go google Go
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

Ano, ako vravíš. Presne ako sa hovorieva "Väčší pes yebe". Len aby to potom aj Google raz nedoyebal presne tak isto ako Microsoft ;)
Odpovedať Známka: 4.3 Hodnotiť:
 

vtip je v tom, ze M$ toho bol schopny prave koli formatom, ktore si pouzatvarali. Google stale viac podporuje otvorene formaty. Tomu niet co vytknut, kiez by aj ostatny sli podobnou cestou.
Odpovedať Známka: 6.9 Hodnotiť:
 

ten vacsi pes je MS. len aby si vedel.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

a v com je akoze vacsi ? ze ma majoritu na desktope ?

nikde inde sa mu totizto nedari...
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

v tom, ze drviva vacsina firiem ide cez activesync, outlook a exchange.
Odpovedať Známka: 0.9 Hodnotiť:
 

Drviva vacsina co ide cez Outlook a Exchange ide cez MAPI, co je trocha iny protokol ako ActiveSync.

Odpovedať Známka: 4.0 Hodnotiť:
 

hlavne drviva vacsina firiem ma vlastne mail servre takze gmail s tym nic nema
Odpovedať Známka: 8.5 Hodnotiť:
 

Everyone would benefit from redaing this post
Odpovedať Hodnotiť:
 

pisal som o firmach, ty poleno.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Ty trubka, a aky je rozdiel ci tam spomeniem firmy alebo nie? Nepoznam ziadneho domaceho pouzivatela, ktory by prevadzkoval Exchange, to robia iba firmy. Outlook s Exchange komunikuje cez MAPI, nie cez AS. A nakoniec, co ma Google ucet spolocne s Exchange? Prd makovy.

Odpovedať Známka: 4.3 Hodnotiť:
 

teraz si daj pat po hube a precitaj si na co som reagoval.
Odpovedať Známka: -7.1 Hodnotiť:
 

Ukludni sa, chod si vyhonit a potom porozmyslaj o tom, co si pisal activesync a preco je to blbost.
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

okrem toho, novy outlook ide na hotmail cez AS.
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

Ok, to je ich interna vec, asi ich prestalo bavit to ich zbastardene HTTP, ktore doteraz pouzivali.
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

si jebnuty. viac nemam co dodat. hlavne je, ze si sa ty odbavil.
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

a to su nezanedbatelne peniaze. Takze ako sa im nedari?
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

to fakt sa niekto odvazi porovnat outlook.com a gmail?
ved preklik na hocico v tom webovom ... od MS trva nekonecne dlho.preklik posta kontakty nekonecne dlho. neobhajujem google len si vyberam to naj na trhu vo freemailoch. outlook.com nema reklamu a mozno nespracuvava vsetucko vsetko co vyhladavate ale to je uz zas ina diskusia.big brother sa pozera
Odpovedať Známka: -2.0 Hodnotiť:
 

nepis chujoviny. outlook odozva takmer okamzita, rozhranie lepsie, skriptovanie lepsie.

je to smutne, ale gmail sa na outlook v interface nechyta ani omylom.
Odpovedať Známka: 1.0 Hodnotiť:
 

gmail som pouzival 8 rokov a presiel som outlook, hlavne kvoli novsim funckiam, ergonomii a rychlosti
Odpovedať Známka: 1.0 Hodnotiť:
 

by ma zaujimalo ake funkcie okrem posielania, prijimania, mazania, archivacie emailu a filtrovania spamu potrebujete?
Odpovedať Známka: 7.1 Hodnotiť:
 

napriklad praca s prilohami, kontaktami, vyhladavanie atd. je toho viac.
Odpovedať Známka: -8.0 Hodnotiť:
 


napr. taká samozrejmosť, ako zoradenie podľa veľkosti...

Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

outlook.com ma spoplatnene pop3/smtp 20$ na rok, to ich diskvalifikuje dostatocne z freemailov. Ale kebyze si mam vyberat plateny mail, tak vyhra jednoznacne outlook (lacnejsi, krajsi dizajn, funkcny konentor na desktopovy outlook)
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

pop3/smtp nema spoplatnene.
Odpovedať Známka: 8.2 Hodnotiť:
 

beriem spat, mal som info, ze to funguje iba v hotmail plus, ale pozeram ze ide bez toho, takze cas migrovat na outlook:)
Odpovedať Známka: 4.5 Hodnotiť:
 

To pop3 funguje ale iba s 15 minutovou periodou, takze nepouzitelne
Odpovedať Známka: -2.5 Hodnotiť:
 

pop3 same o sebe je nepouzitelne.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

co je to pop3?
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

to si robis srandu. Mas k dispozicii klienta, ktory je vcelku dobry, mas k dispozicii outlook connector, ktory je fasa a ty riesis pop3?!
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

Tak som to skusil, mam na outloock.com spamovy mail kde je kopec mailov a na druhom tabe som otvoril priatelkin gmail a absolutne ziadne spomalenie oproti gmailu. A v novom dizajne sa mi to zda prehliadnejsie. Akurat ta ikona s kalendarom mohla byt mensia, nie som slepy.
Nic netrva nekonecne dlho, tak si radej natiahni uz konecne optiku do domu a vitaj v 21storoci.
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

To je snad vtip. Ak zrovna nesedim doma kde ma rychly net, tak prekliman webove rozhranie Gmailu.
Odpovedať Známka: 4.3 Hodnotiť:
 

nemyslim si zeby google potreboval rychly net. Ked vam ide gmail pomaly problem bude v kompe.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Ak nesedim doma, tak asi nemam comp k dispozicii...
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

Z mobilu emaily neposielam lebo sa tam pomaly píšu. Na mobile maximálne emaily čítam. Na posielanie a dobrú prácu s emailami mám PC.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Google vie nieco viac ako my :)
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

blablabla..ja mam imap + thunderbird a je mi jedno. :)
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

"Zákazníkov využívajúcich platené služby Google Apps sa zmena nedotkne vôbec"

Takze dalsia spoplatnena sluzba, ktora bola povodne zadarmo, a ked si na nu uzivatelia zvykli, tak ju spoplatnili. Aby sa to nahodou nestalo aj Gmailu. Win8 je len zasterka, aby bol nejaky dovod, preco to spravili.

Inak, v 19. storoci sa podobnym sposobom podarilo Britom dobit Cinu. Na zaciatku davali vysokym cinskym uradnikom opium zadarmo, a ked sa od neho stali zavisli, tak Briti stopli dodavky zadarmo a zrazu sa muselo za to platit zlatom/striebrom/hodvabom, alebo konat v prospech Britanie namiesto Ciny. Google dnes pouziva len drobnu obmenu - spoplatnovanie zavadza pomaly a postupne.


Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

GApps malo platenu verziu od zaciatku, stoji to cca 50 dolarov na pouzivatela na rok a ono je to pre firmy docela zaujimava cena (skus si spocitat, kolko by ta stal hostovany Exchange + antivir + spamfilter + backup).

Odpovedať Známka: 6.7 Hodnotiť:
 

Rob napsal:Byl bych radši, kdyby vyaldi malej baledček map pro singl i coop. Map už existuje strašne1 spousta a dle mfdch zkušenosted jsou většina z nich přemrštěně obtedžnfd zmetci. Se9rie patne1cti medstnosted, z nichž ledte1te z jednfd do druhfd abyste dostali kostku a vre1tili se do prvned . . . to mě fakt doste1ve1.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Perfect answer! That ralely gets to the heart of it!
Odpovedať Hodnotiť:
 

na toto sa da povedat len jedno: http://dopice.sk/4xU

Odpovedať Známka: -6.0 Hodnotiť:
 

jasne hned si bezim registrovat Microsrot email
Odpovedať Známka: 4.0 Hodnotiť:
 

konecne ta to napadlo!
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

napadlo mi ze musim ist vracat lebo mi je zle potom co som videl outlool.com
Odpovedať Známka: 5.6 Hodnotiť:
 

dobra ficura!
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

nevadí ... stačí všetko premigrovať na Outlook.com ;) ...
Odpovedať Známka: 4.3 Hodnotiť:
 

Gooooooooogle si tvrdo razi cestu pre seba. Aj s RIMom konci, kedze na Cernici s BlacbBerry OS 4/5 gmail klientik pristupny je, na Cerniciach s OS 6/7 nic take podporovane nie je. Jedine ist na gmail cez browser.
Odpovedať Hodnotiť:
 

thanks for the modification and it dneosot matter for me really.all what i mean you are good blogger and you should do the right thing from the beginingby the way very nice blog .hope the best for you in the future :))
Odpovedať Hodnotiť:
 

ja som s google spokojny no spoplatneniam sa tazko vyhnes tym ze prejdem na outlook si iba predlzim cas , lebo ak bude outlook nieco ako google tj budemat vela uzivatelou ,tak to urcite vyuzije =>
a outlook tiez spoplatnia otazka znie kedy
Odpovedať Hodnotiť:
 

Ahoj,

Ja na synchronizaciu pouzivam EVO collaborator. Nemam snim ziadny problem a synchronizuje kontaky z cohokolvek :D z google na andoird Ios ci ine. Tu najdes viac

https://sk.evomailserver.com/aboutus.php

Odpovedať Hodnotiť:

Pridať komentár