neprihlásený Štvrtok, 16. mája 2024, dnes má meniny Svetozár
Video z veľkej továrne na Bitcoiny

Značky: BitcoinkryptomenyČína

DSL.sk, 8.2.2015


Kryptomenu Bitcoin už pomerne dlho neťažia len jednotlivci a jej ťažba je aj predmetom masovej industriálnej ťažby.

Ako vyzerá takáto ťažba ukázal aktuálne americký Motherboard, ktorý v októbri absolvoval návštevu v jednej prevádzke na masovú ťažbu v severovýchodnej čínskej provincii Liaoning.

Prevádzka nachádzajúca sa v pôvodne nevyužívanej továrni je súčasťou siete šiestich prevádzok vlastnených skupinou štyroch vlastníkov, ktorá v októbri generovala cca 4050 Bitcoinov za mesiac a mala celkový výkon osem petahashov za sekundu.

Aktuálna cena 4050 BTC je na úrovni 930 tisíc dolárov, v októbri to bolo cca 1.5 milióna.

Oproti októbru sa výpočtový výkon všetkých zariadení používaných na ťažbu v celej Bitcoin sieti zvýšil približne o pätinu z 250 PH/s na 300 PH/s, primerane sa tak znížilo množstvo generovaných Bitcoinov ak prevádzky nezvýšili svoj výkon.

Ťažba Bitcoinov je proces spočívajúci vo vytváraní nových blokov s Bitcoin transakciami tvoriacimi decentralizovanú verejnú databázu transakcií, tzv. blockchain, na ktorej je funkčnosť digitálnych kryptomien postavená. Ťažba Bitcoinov vyžaduje výpočtovo náročné hľadanie doplnenia bloku dát takým spôsobom, aby mala jeho výsledná dvojnásobná SHA-256 kontrolná suma špecifický tvar. V súčasnosti sa najefektívnejšie realizuje už na tzv. ASIC čipoch, špecificky vyvinutých a vyrobených na tento účel.


Video ukazujúce továreň, v ktorej sa ťažia Bitcoiny (video: Motherboard)



V danej prevádzke sa v októbri používalo 3000 zariadení na ťažbu, tzv. minerov, postavených na ASIC čipoch. Typ aktuálne používaných zariadení ani dodávateľa majitelia nechceli zverejniť, v minulosti ale evidentne používali Avalon.

Prevádzka denne produkovala cca 20 až 25 Bitcoinov, čo znamená mesačne cca 610 až 760 Bitcoinov. Mesačné náklady na elektrickú energiu predstavovali v tom čase 80 tisíc dolárov.

Zamestnanci monitorujúci ťažbu v továrni aj spávajú, podľa Motherboard chodia domov mesačne na štyri až päť dní. Zarábať majú viac ako ponúkajú bežné zamestnania v oblasti. Ak sa nevyskytujú problémy s ťažbou, v práci sa môžu napríklad aj hrať.


      Zdieľaj na Twitteri



Najnovšie články:

Hokej pomohol vytvoriť ďalší rýchlostný rekord slovenského Internetu
Raspberry Pi ide na burzu
Nové .sk domény budú opäť dočasne lacnejšie
Raspberry Pi uviedlo dosku pre M.2 SSD, lacnú ale iba pre malé SSD
Slovenskú verziu dostáva už aj Prima Cool, nahradí českú
V novom Linuxe výrazne zrýchli šifrovanie diskov
Na vesmírnom Boeingu objavený ďalší problém, štart sa opäť posunul
Android smartfóny aj iPhony začali podporovať upozorňovanie na nechcené sledovanie
Ďalší superpočítač má exaflopový výkon, superpočítače s Nvidia CPU sú najefektívnejšie
Windows prestane podporovať 1024-bitové RSA certifikáty


Diskusia:
                               
 

jebnuty svet
Odpovedať Známka: 3.7 Hodnotiť:
 

Podla urovne prispevku neviem kto je je*nuty.
Odpovedať Známka: -3.5 Hodnotiť:
 

Ale, ved vidite, ze z neho srsi cista zavist, ze on nema takuto tovaren. A je velmi sklamany, ze je dost hlupy na to, aby tomu videu rozumel ;)
Odpovedať Známka: -4.0 Hodnotiť:
 

tie cinske bitcoiny by som nekupoval, isto by sa hned pokazili
Odpovedať Známka: 8.0 Hodnotiť:
 

Suhlasim s prvym prispevkom. Niekedy ludia sa hrabali v zemi koli zlatu. Dnesjebnuty ajtacikovia zapnu pocitace a hraju sa na taziarov.
Odpovedať Známka: 3.2 Hodnotiť:
 

Presne tak. Je to jeb... svet. Súhlas s prvým príspevkom... ťažiť niečo virtuálne? Už len z podstaty samotnej meny a vo všeobecnosti slovo VIRTUÁLNEJ sa nedá ťažiť niečo, čo si reálne ani nevytváraš fyzicky. Preto ten trefný príspevok.
Odpovedať Známka: 3.4 Hodnotiť:
 

kjen ju va, papajantchia kudje tam hijto kamatachja
Odpovedať Známka: -9.2 Hodnotiť:
 

Ani naopak to nedáva zmysel!
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

hej, ale ked tie virtualne bitcoiny zameni za realne peniaze, no potesi ;)
Odpovedať Známka: -5.2 Hodnotiť:
 

Ešte dodatok... Aký je rozdiel medzi tlačením peňazí a ich "ťažením v nejakom virtuálnom svete"? Žiaden! Otázka výkonu tlačiarenského stroja verzus výkon výpočtového výkonu. Bitcoin má a bude mať svoj priestor len dovtedy, pokiaľ jeho hodnota bude udržateľná na rozumnej miere. Ideálne, keby jeho množstvo bolo na jednej úrovni. Inak do budúcna to predstavuje virtuálnu pyramídovú hru. S rastúcim výkonom "virtuálneho tlačiarenského stroja" bude jeho hodnota klesať.
Odpovedať Známka: 1.2 Hodnotiť:
 

vyjadrujes sa k niecomu o com nevies ani uplne zaklady. chod sa niekde skryt radsej
Odpovedať Známka: -0.6 Hodnotiť:
 

tak ja sa ti vyjadrim raz a navzdy, kto bude podpisovat nove trasakcie ak sa vsetky BTC vytazia = nikto uz nebude poskytovat vypoctovy vykon.??

Odpovedať Známka: -6.7 Hodnotiť:
 

momentalne kto tazi je odmenovany bitcoinom ktory sa tazi, nasledn bude odmenovany poplatkom za distribuciu, ktory sa palti uz teraz, mimochodom kym sa BTC vytazi to bude trvat este cca 100 rokov, teda asi dlhsie nez nase fosilne paliva
Odpovedať Známka: 6.5 Hodnotiť:
 

ved hovorim ze o tom hovno vies
Odpovedať Známka: 7.3 Hodnotiť:
 

Zarobia mesacne 900 tis dolarov a maju jednu osarpanu postel v odpornej diere co nazyvaju restroom ? A pre 4 osoby? Typicka cinska nenazranost. Preto suhlasim s prispevkom naozaj drbnuty svet.
Odpovedať Známka: 7.8 Hodnotiť:
 

A nejake primitivne plechove police s ventilatormi naskrutkovanymi na nejakych biednych profiloch ci com. Na to kolko penazi to cele udajne generuje to posobi dost pofiderne.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Je lepsie robit predavaca v jednote ?
Odpovedať Známka: 2.8 Hodnotiť:
 

Je lepsie zalozit fabriku na tazenie nicoho na slovensku
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Alebo vypisat referendum a nabalit sa na kampani
Odpovedať Známka: 2.5 Hodnotiť:
 

Ja zial asi tusim co tym chcel povedat.
Na miesto toho, aby sme efektivne vyuzivali energie, kde nasa planeta trpi uz aj tak dost, miname energiu a prostriedky na uplne zbytocnu vec.

Keby tie desifrovane data predstavovali nieco uzitocne, napr. nejake geneticke algoritmy. Neviem ako by sa to dalo zakomponovat do tazby, do toho nevidim, ale BTC je pre mna jednoznacne minanie zdrojov bez uzitku v globale. Tie cipy su vyrobene na jediny ucel a to na tazbu, ktora je v podstate len mrhanie energii a ked si zoberieme kolko % energie je z fosilnych paliv...
Odpovedať Známka: 6.5 Hodnotiť:
 

No, peniaze az tak "uplne zbytocna vec" nie su. Typek prisiel na to, ako zarobit bez toho, aby musel muklovat.
Odpovedať Známka: -3.7 Hodnotiť:
 

Myslim, ze to je jedna z veci preco ma BTC uspech. Mnohi ludia v tom maju vidinu zarobku a sposobu, ako sa rychlo nabalit. Ludi, ktori to dobrovolne tazia len pre prospech meny je totalne mizive.

Takze este dodam k argumentom, ze kedze je dopyt tak je to uzitocne - Nie, velky dopyt je sposobeny hlavne za vidinou zarobku, nie za vidinou hodnot. Tj to nema nic s hodnotami a uzitocnostou.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

to iste euro, kto ho generuje (zaraba) za vidinou zlepsenia spolocnosti?
Odpovedať Známka: -0.9 Hodnotiť:
 

O tom, ktora vec je zbytocna ma rozhodovat kto? Nejaky sudruhovia? O tom rozhoduju ludia, tym ci si danu vec kupia, alebo si kupia radsej nieco ine. Keby jeden bitcoin nestal 200 eur, ziadna taka tovaren by neexistovala. A ten bitcoin stoji preto 200 eur, lebo pre teba je sice zbytocny ale pre vela inych ludi uzitocny.
Odpovedať Známka: -2.1 Hodnotiť:
 

ludia ako ty sa preberu az ked bude vyrubany posledny strom

Odpovedať Známka: 3.1 Hodnotiť:
 

chapem teba a chapem aj ostatnych, ktori maju podobny nazor ako ty, sam poznam trn pocit, ked sa niekto druhy nabali a ja nie.. ano, aj ja som slovak a ked vidim niekde uspech a ten uspech sa netyka mna, najradsej by som to cele zrusil, no ako sami vidite, bitcoin tu stale je i napriek vasim predpovediam, ze to pojde do kolien a nakoniec ani tak obrovska kauza ho neukoncila.. tak budte aspon realisti a skuste sa vyjadrit objektivne
Odpovedať Známka: -5.0 Hodnotiť:
 

Nechapem tvoje rozhorcenie a ponizovanie na nas vsetkych. To ze som ja slovak este neznamena, ze som zavistlivy. Smutne, ze v dnesnej dobe este niekto takto skatulkuje ludi. Ked som bol v DE presne takto som pocul rozpravat nemcov - ".. ale to my nemci sme taki..." . Ked si zavistlivy, povedz to o sebe a bude klud.

Preco by som sa mal vyjadrovat objektivne? Diskusia je o vyjadreni subjektivnych nazorov.

BTC ma zatial uspech a mozno to raz bude buduca mena, ale to nic nemeni na tom, ze sa mnozstvo zdrojov vyhadzuje nikam. Kto tu hovori o zakaze? Niektori maju take podmienky, ze nemaju vodu a o elektrine ani nesnivaju - proste sa tam narodil a hotovo. Planeta je znecistena - to je fakt. Ked budes nabuduce pri mori, hrabni do piesku a pozri sa co vidis. Mrhame zdrojmi - to je fakt.
Odpovedať Známka: 5.2 Hodnotiť:
 

vychadzam z priemerneho prispevku tejto diskusie a vidim ze to diskuteri (slovaci) moc tomu cinanovi nepraju, radsej ho odsudia za zbytocne minanie zdrojov, co je tak trosku zbytocna tema, pretoze aj keby tu energiu neminali, tak ci tak sa vyrobi..
a bud uprimny - ty by si nechcel mensiu budovu, ktora ti mesacne zaraba ~100 litrov dolarov?
Odpovedať Známka: -7.5 Hodnotiť:
 

Ty si neni ani tzv "dobry kokot"
Odpovedať Známka: 5.7 Hodnotiť:
 

zabudol si dodat 'v dobrom samozrejme'

..to mi vzdy skrivyy tvaar :o)
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Bez toho, aby som ti chcel lichotit, chcem sa ta spytat.......egdhar. Pomerne triezve nazory, tak mi povedz, ako by to vyzeralo, keby v zaciatkoch BC vsetky volne BC skupil niekto za uvodnu cenu. Po "hodeni" na trh bol BC za 3 centy, trvalo to niekolko mesiacov-rokov, az potom siel raketovo hore. A stupal by BC, aj keby vsetky dostupne skupil jeden clovek? Po 3 centy.....pre milionara ziaden problem. Zdvihlo by ich cenu to, co sa vytazi?
Odpovedať Hodnotiť:
 

nechapes. nepoznas ma, napriek tomu ti nerobi problem hodit ma do skatule zavistlivy slovak. to svedci len o tebe a nie prave v pozitivnom smere. bud realista ty a skus sa zamysliet - aky dopad ma BTC nie na dotycneho jednotlivca ale na cely (eko)system ktoreho je ten jedinec sucastou?
opicacosirezekonarpodzadkom.jpg
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

"Neviem ako by sa to dalo zakomponovat do tazby"

A nevie to ani nikto dalsi na svete. Niektori si dokonca myslia ze to je neziaduca vlastnost, argumentujuc tym ze proof-of-work by mal byt co najviac neutralny.

Hlavna technicka komplikacia je, ze "uzitocnu" pracu by musel niekto vymyslat a zadavat. Tym by vznikol policajt ktory by mal zbytocne velke privilegia a ohrozoval doveryhodnost inak decentralizovaneho systemu.
Odpovedať Známka: 0.9 Hodnotiť:
 

No ja ti neviem. Ponuka je len tam kde je dopyt. Ak sa nemýlim tak to by malo stačiť na to aby to nebolo zbytočné mrhanie. Zjavne to čo bitcoin ponúka má pre niektorých ľudí hodnotu.
Odpovedať Známka: 2.0 Hodnotiť:
 

Máš úplne jedno, či sa energia minie týmto spôsobom, alebo na tlač klasických hotovostných peňazí...

Trochu mi je ale divné, že vôbec neriešia nejaké eko zdroje energie. Veď keby si niekam dali vrtule a solárne panely, bola by to pre nich brutálna úspora.
Odpovedať Známka: -5.6 Hodnotiť:
 

nemyslim si.. eko zdroje energie su velmi drahe..
ved co stoji 1MW od dodavatela a 1MW z vlastnych soalrnych panelov?
zapocitaj do toho obstaravaciu cenu solarnych panelov, logistiku, priestory a este k tomu riziko, ze BTC krachne skor, nez sa stiha zarobit na solarny panel..
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Neviem, prečo je každý tak neuveiteľne nadšený zo solárnej energie. Vo vesmíre je to fajn, keďže je tam problém s inými zdrojmi. V normálnych podmienkach priemerný solárny panel nevráti ani energiu spotrebovanú na jeho výmenu, plus keďže sa jedná o celkom veľký polovodič, po jeho výrobe ostane celkom slušná kaluž kyselín a kyanidových roztokov. skrátene: ekológia ako prasa.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Enjoy your blog )
http://6gzdeuds.com my blog
Odpovedať Hodnotiť:
 

pekne, mesacne cez 200 000$
Odpovedať Známka: 1.4 Hodnotiť:
 

skor 160 tisic, a elektrina z toho 80 tisic.

myslim ze vyhrala skor elektraren, ako oni..

ale mat takuto masinu na aciatku ery bitcionov, olalalaaaa...
Odpovedať Známka: 9.0 Hodnotiť:
 

Zatial, zatial ...

Aj ked cena BTC bude stale okolo 400-500 $ a cena elektriny bude stale ta ista, obtiaznost tazenia vsak kontinualne v priemere stale stupa.

Takze raz (mozno za 2-3 roky ked obtiaznost stupne o 50% ci 100%) pride den, ked naklady na elektriku a zamestnancov prevysia zisk v podobe tazenia a jednoducho posledny zhasne.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Musím ale uznať že také niečo ako prach a nečistoty im asi neprekáža,...
Ja by som to tam najprv poriadne poupratoval pred tým ako chcem niečo také skladať a hlavne aspoň nejaké filtre na tie ventilátory nech to nesaje bordel a vlhkosť,...
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

a naco.. zbytocne naklady.. aj tak to vyhodia akonahle BTC klesne pod istu hranicu..
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

s tým súhlasím, priemerný európan by to zrejme určite robil inak. Ale bolo by to vôbec ešte finančne rentabilné?
...ak áno, je to challenge, ako urobiť niečo podobné a dajme tomu energeticky nezávislejšie a hlavne lepšie a efektívnejšie. ;)
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

ano ano, europan, byrokrat, by to urobil tak, ze na kazdy cip by namontoval merac odberu elektrickej energie, a emisie telelnej energie, najal na to 69 pracovnikov, ktori by to kazdy tyzden opisovali a robili z toho tabulky..
Odpovedať Známka: 8.9 Hodnotiť:
 

Priemernemu europanovi by sa tam hned nasralo milion kontrol a ani by nespustil tazbu.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

len mne blbne chello (ba iv)?

ping 150-4000
loss 75%
Odpovedať Známka: -6.2 Hodnotiť:
 

Hura nie som sam. Asi dva tyzdne ide UPC na chuja zahranicny packetloss vyskoci okamzite po stiahnuti par MB nebude to nahoda. Uz aby skoncila viazanost...
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Po prečítaní titulku som čakal množstvo Aziatov za pásom ako rátajú hashe na papier.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

lol Tome toto mi nerob takto po rane :D som si oprskal monitor polievkov. :D
Odpovedať Známka: 2.7 Hodnotiť:
 

monitor polievkov - to je nejaky typ monitora ? :D
Odpovedať Známka: 9.1 Hodnotiť:
 

ano rusky model od sudruha polievkova
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

co ked to je satoshi :O
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

fuj jaku spinavu postel maju
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Nie som si celkom istý či je toto zrovna ten najlepší spôsob ako sa osloboďovať od štátnych poplatkov a odbremeniť sa od odvodov.

Skôr sa mi páči idea ruska, kde chcú zaviesť zlatý rubeľ. V tom zmysel vidím.

Kryptomeny mi prídu ako obrovská mydlová bublina, alebo domček z karát. Fungujú pokiaľ sú strany zainteresované dohodnuté že nezmyselné chuchvalce dát majú cenu. V momente ako príde ku kataklizmatickej kaktastrofe, budú mať cenu zlato, striebro, platina, náboje, voda a pôda.

A verte mi, tie si v tom období nekúpite ani za miliardu bitcoinov, obyčajný meter štvorcový. Ale keď budete mať jednu z hore spomínaných komodít, bude obchodovanie oveľa ľahšie.
Odpovedať Známka: 4.5 Hodnotiť:
 

to iste plati na euro -
az na to, ze ta kryptomena ma vyssiu sancu na prezitie katastrofy ako samotne euro, podla mna.
Odpovedať Známka: -4.4 Hodnotiť:
 

hlavne ked dojde k masivnym vypadkov elektriky...
Odpovedať Známka: 9.0 Hodnotiť:
 

Na to majú benzínové/naftové agregáty schopné fungovať nepretržite po kontinuálnej dodávke paliva.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

Tak naše milované ojro je rovnaké svinstvo ako americký toliar. Papieriky kryté ľudským dôvtipom, aroganciou a lžou.
Odpovedať Známka: 6.0 Hodnotiť:
 

Aj zlato aj platinu by som ti v case vojny mohol osrat.

V case vojny, je dolezite jedlo a voda, oblecenie.

V case mieru ma hodnotu vsetko co ma dopyt.

Ci euro alebo bitcoin je to to iste. Aj euro moze padnut.
Odpovedať Známka: 8.8 Hodnotiť:
 

Aj zlato a aj platina sú kritickým komponentom pre mnohé liečenbé metódy, alebo tvorbu liečiv. Nepodceňoval by som ich. Zlato aj platina majú veľmi široký záber. Ich hodnota nespočíva len v tom, že sú to "vzácne kovy", avšak a najmä v ich širokom využití.

Čiže jedlo a voda je fajn, ale keď budeš potrebovať na vytvorenie nejakého lieku, alebo protézy ušlachtilý kov, počas pádu systému, tak Ti bude krkovička, či vínea na tri veci.
Odpovedať Známka: 0.0 Hodnotiť:
 

V case vojny/padu systemu ti krkovicku aj vineu spracujem kdekolvek a kedykolvek.

Len nechapem ako budes spracovavat zlato a platinu na lieky ci protezy v case vojny/padu systemu??
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Nemal by si toľko hrať hry a pozerať filmy s postapokalyptickou tématikou. Pád systému neznamená že tu budeme ako vo Falloute, alebo Walking Dead, či inom z filmov, či hier v tomto žánre. Mnohé veci budú "fungovať" takmer tak ako po starom. Akurát sa za ne bude platiť inou menou, vyššie menovanou.

Keď rachne systém, nezanemná to že prestane fungovať zo dňa na deň potravinový priemysel, alebo elektrárne, či vodárne. Budú s najväčšou pravdepodobnosťou funkčné, akurát ich majitelia, resp. ľudia čo si ich obsadia militantnou silou nebudú prijímať SiPO platby, ale práve menované zlato, platinu, náboje, lieky, a prostriedky na ich výrobu, či menované zlato a platinu.
Odpovedať Známka: 5.0 Hodnotiť:
 

A to ja zas rad knihy typu "den po". Den trifidov, Malevil od Merleho....radost citat :-).
Odpovedať Hodnotiť:
 

Je to taka ista sprostost minat energiu zvytocne, akoby kazdy den nahodne slovenske ekektrarne losovali 999 zakaznikov spomedzi tych, co mali za ten den vyssiu spotrebu ako je priemer a tym posielali na ucet 19 eur. Urcite teraz budu vsetci svietit a nechaju aj kompy pozapinane celu noc. Chudaci. Hlavne ze ,zarobia, !
To za sa zbytocne mina v globale im nevadi. EU su sice trapni, ze zakazali 100w ziarovky, ale ja by som plytvanie energiou zdanoval progresivme urcite. Co2 danove priznanie.
Odpovedať Známka: 7.5 Hodnotiť:
 

Po dlhej dobe video čo som dopozeral do konca. Inšpirujúce.
Odpovedať Známka: -3.3 Hodnotiť:
 

Na celych "bitcoinoch" sa niekto poriadne zabava. Je az neuveritelne, kolko ludi naleti sprostosti: vypocitavat iteracnou metodou cisla, ktore su vypocitatelne sekvencne.
Tato pyramida raz poriadne spadne, autor sekvencneho algorimu sa desne bavi na hluposti ostatnych iteratorov.
Btw. skoda energii, casu atd.


Odpovedať Známka: 3.7 Hodnotiť:
 

Satoshi nie je osoba. Satoshi je tajné zoskupenie ľudí vlastniacich elektrárne a ich plán im vychádza brilentne.
A hentí mantáci z videa by mali namontovať na tie okenné ventilátory aspoň nejaké plachty, keď nemajú na poriadne filtre. Potom sa čudujú, že im rýchlo odchádzajú fany.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Presne tak, je to len zbytocne minanie energie. Hlavne tych, ktori nebudu nikdy v pluse (v zisku) a pokusaju sa robit to za ucelom zisku. Tych zopar, co im to zaraba(lo) motivuje ludi aby to robili, ale cim viac ludi to skusi tym nizsia sanca je vyhrat.

Takze celkovo co sa tyka vsetkych aj neuspesnych minerov je to totalne mrhanie energiou.

Pripomina to model pyramidovej hry a prave to, ze si kazdy mysli, ze si sam dokaze VYROBIT vlastny (hodnotny)bitcoin dava hodnotu tym ostatnym bitcoinom.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Radsej keby s tymi ASIC vypocitali ako vyriesit nejake konstrukcne veci aby boli stavby odolnejsie pocasiu a
sucasne lacnejsie.

Alebo keby zratali nejake chemicke reakcie aby sa spravil lepsi akumulator namiesto tych 1 dnovych mobilnych baterii.

Alebo nieco s vypoctovym modelom pocasia.

Chlapci co vyuzivate toho slovenskeho AURELA, noze dajte typy,co rozumnejsie ako coin mining sa moze robit na takych masivnych vypoctoch, kde idu 100MW celosvetovo.

Diky,,,,
Odpovedať Známka: 7.5 Hodnotiť:
 

Ked bude beton odolnejsi vdaka pouzitiu lepsej hash funkcie, potom budu ASIC uzitocne.
Odpovedať Známka: 3.3 Hodnotiť:
 

Asic nemusi ratat hash. Asic je proste kus kremika vykonavajuci specificku funkciu (napr dekodovanie mp4 videa). (application specific integrated circuit)
Odpovedať Hodnotiť:
 

Na bitcoine je zle prave to, ze sa nabalili ti prvi. Nedava to kazdemu rovnake sance. Ti neskor narodeni alebo nenarodeni maju jednoducho smolu a na ich kvalite zivota bitcoin nic nezmeni. Budu makat tak isto ako bez bitcoinu, takze nema zmysel mat bitcoin namiesto penazi.
Odpovedať Známka: 10.0 Hodnotiť:
 

Ale rit palovu.....tohto si videl? http://dopice.sk/ckl
Odpovedať Hodnotiť:
 

Skúšal si vexlovať Bitcoiny? Zamieňať ich na €ura s vlastným kurzom? Presne toto tí prví potrebujú a je to lepšie ako s nimi obchodovať na burze.
Odpovedať Hodnotiť:
 

Tiez mam Corsair GX 1050 vo svojich masinach a viac ludom som ich tiez instaloval. Ked som videl aku kopu ich tam maju nahadzanych ako odpadky az ma v srdci pichlo...
Odpovedať Hodnotiť:
 


PRE VŠETKY TIE Bitcoin NEGRAMOTY.

PC REVUE Bitcoin, TOR Browser, Black Market. 5,6,8,9-2013 a 1,5,6,7,8-2014.

www.ulozto.net/xSbfe2bB/bitcoin-txt
Odpovedať Hodnotiť:

Pridať komentár