neprihlásený Sobota, 20. apríla 2024, dnes má meniny Marcel
Diskusia: Linux


Pridať nový príspevok
                               
 

nazdar chcel som sa opitat ako zmenim nazov systetemoveho disku ak sa to vôbec da v linuxe
 

Zdravím!

Potrebujem radu ohladne spolupráce LINUXU (Ubuntu a jeho verzie) a Windowsu. Potrebujem používať zdielané dokumenty z počítača s OS Windows XP pod Linuxom tak, ako to dokážu pčítače s Windowsom. Linux (skúšal som rôzne typy)síce rozpozná počítač v sieti, viem aj kopírovať dokumenty, ale priamo neviem ich otvoriť a upraviť, ako to umožňuje Windows. Nie je možné vytvoriť ani odkaz na ploche LINUX pre zdielané priečinky vo Windows.
Ak mi niekto vie poradiť, pekne poďakujem. Potrebujem to na školské účely, použiť aj LINUX na počítačoch, nie len WINDOWS ale funkcia priameho zdielania dokumentov je nevyhnutná. Riešenie cez serverov, e-mailov a pod. nepripadá do úvahy.
Ďakijem pekne Juraj
 

ach nemozem to citat ! ako mozete vravet o linuxe ze je naprd ked ste ho neskusili ani z LIVE CD!? Ja mam linux a nemozem nic ako ho pochvalit dokaze vsetko ked chces a este k tomu je 1000% krat bezpecnejsi jak ten nepodarok od microsoftu v ktorom ta kazdy sleduju ovsem pokial nemas poriadny anti-malware najlepsie je pc tools ostatne firmy ako eset len bere penize za nic. Microsoft opravil zavaznu bezpecnostnu chybu vo windowse az po 17-rokoch! Windows ti spadne po niekolko poziadavkach, linux vydrzi. Ak mam povedat pravdu tak Microsoft je len nepodarena firma ktora zacala robit operacne systemy, office balicky atd. Nebolo to dokonale ale oni to vydali narobili masivne vela kopii a zacali predavat - toto je dovod preco ma microsoft v banke miliardy dolarov a co - hlavne ze ma peniaze naco bezpecnostne chyby odstranovat? sak to mas cas = 17 rokov! Kde sa hrabe napriklad na Google ktory vsetko spravi na poriadok ?!
 

linux je k nicomu...jedine tak na servery...mozno. kupujte aplle
 

a tvoja sprosta hlava je len na to aby ti do krku neprsalo
 

+1
 

a tvoj curak je len na to aby si mal cim cikat ty pudlik!!tvoja stara sa zalovala ze ju ani nepretiahnes..tak to musi robit cele sidlisko za teba!!
 

A ti si jeden velky curak a nikto ti to neberie. A kludne sa mozes ist zalovat, radi ta pretiahne po tej tvojej spostej gebuli hoc ja cele sidlisko!
 

hodnotny nazor! este nieco mas na srdci? Predpokladam , ze mas 13 rokov.
 

Neviem ci si mu netipol aj viac :-D
 

Ja by som jej tam nakopol Linux Mint. Je to distribúcia na mieru robená pre windowsákov. Ak jej to nepovieš, tak si bude myslieť, že si len zmenil tému :D. BTW, je to založené na Ubunte, keďže to dokonca používa aj Ubuntu repozitáre...
 

Ako s tim v pohode pojdes na Ubuntu .. to je distro take User friendly :-D .. aj pre blbych ... cize aj pre mna .. ja som tak net kranse rozbehol treba si len pekne pohladat navod co na ubuntu forach neni problem ...

je aj graficky aj softwarovo dobre porieseny ... urcite odporucam .. ja som maximalne spokojny ..
 

ako tak čítam túto plodnú nadávaciu diskusiu, tak mám aj otázku. Totižto už ma nebaví každý mesiac čistiť mamin PC od rozličnej havede tak som jej ponúkol vyskúšanie linuxu, buď sa jej zapáči alebo nie, poraďte mi distro, ktoré bude najjednoduchšie na používanie, ide mi aj o HW podporu PC je takéto :

Intel Celeron 2,8 Ghz
1024 MB Ram
80 GB HDD
Grafika ATI Radeon 9250 256 Mb
matičná je AS Rock P4V88+ zvukovka aj sieťovka je onboard

 

hw mas standardny , takze tam problem ziadny nebude, je len na tebe co si vyberies. Ak chces velku podporu tak ubuntu (doslova v kazdom linux fore prevazuje toto distro). Kubuntu sa sice bude viac podobat na windows, ale je menej odladene a k tomu ma este nove KDE 4, ktore je skor na pritaz ako na bezne pouzitie. Takze s ubuntu nic nepokazis. Instalaciu zvladne kazdy kto uz aspon raz instaloval windows (aj ten kto nie, lebo je to intuitivne). Treba sa ale rozhodnut ci nadobro koncis s windowsom alebo len k nemu chces pridat linux. Na linux budes potrebovat cca 10+ GB miesta.
 

10+ GB miesta? ako to, ze sa zmesti do 3GB?
 

Ok, mne išlo viacmenej o ten hardvér. Ubuntu už dlhšie požívam na svojom notebooku a tochu som sa musel "pohrať s webkamerou".
Dám jej na vyskúšanie Ubuntu
 

HEJ ludia co ja vlastne ten linux..ako mam pretstavu ale neviem isto..diky moc za poradenie:D
 

Skus zacat tu --> http://www.linux.sk
 

linux je zly system ale furt lepsi ako ta vista . jedine XP!
 

naco sem lezies, ked ani nevies co je to linux. linux je iba kernel, cize jadro

 

Linux som si skusal dat niekolkokrat, konkretne ubuntu, vsemozne verzie, ale stale mi to mrzlo, aj LiveCD ..jedine co mi akoze ide je LiveCD Vixta ..aj instalacia by bola v pohode, keby mi na konci nezahlasilo, ze je tam daky bug :/
 

Ja by som to videl na bug medzi klavesnicou a stolickou.
 

sledujem tuto diskusiu a musim povedat ze tanholok je iny uboziak..kolohnat je super extra clovek
 

Kok.thnat dobry pokus :-))))
 

tanholok som spat!!! bol som v brazilii a potom v anglii a potom v luxemburgu cely rok ale uz som doma tka pod hodit rec o linuxe t stary zmrd...windows seven to je ono-.-linux je shit nejde na tom hrat hry ani hw to nepodporuje starsi.si hnup!!
 

tanholok si uboziak vo veku adolescenta. chod si kupit pomarancovy dzus a cuckaj ho slamkou . ty si z p..i vysiel a tam sa aj vrat!
 

ja viem o linuxe to ze je to operacny system ale nahovno lebo nan nie su poriadne ovladace. to mi staci vediet.

Laci ta caka uz si stavia ftaka :-.)


 

No to by som nepovedal. Skús googliť ovládače na WinXP na nové notebooky, ked tam nechceš mať "úžasnú" Vistu. Veľa šťastia.

 

Chlapče, neviem ako ty, ale ja mám Linux v celku rád.
1. - je zadara
2. - výkon mašiny vieš využiť na 100 %, napr. robím v
jednom renderovacom probrame nejaké vecičky. Mám 4
jadrák, každé jadro má výkon 2.6 GHz a urobil som test.
Dal som renderovať jeden projekt pod Linuxom a potom
ten istý pod windowsom. Pod Linuxom bolo done za 17
hodín, 36 minút a 12 sekúnd. Pod windowsom 93 hodín,
42 minúť 31 sekúnd.
3. - ak nevieš na niečo nájsť ovládače, tak si ich asiže
urobíš :)
4. - Koľkokrát za rok ti padne windows, alebo ti drbne jaký
fatal error? Mám nahodený jednu nemenovanú verziu
linuxu už 7 rokov bez toho, aby mi raz zhučal, a to
tam riešim dosť veľa vecí, ktoré by mrkvosofťácky OS
nikdy nepredýchal...
5. - Skús byť pod windowsom bez antiviráku. Pod linuxom,
žiedny problém, keď ho skompiluješ priamo na svojom
železe.
 

Kolohnatko je to ako som uz napisal, ti celi si nahovno, okrem taho si aj cisty k...t a hovno co spominas je to co mas v hlave.

A vidim ze uz si bol svojho Laciho vyfajat a ked pojdes vecer zas k nemu tak si nezabudni natriet rit.

Kedze toto je moj ozaj posledny prispevok k tebe tak to uz len na zaver zhrniem. S kok..a si vysiel, ko..t si a ako kok.t aj umres.
 

YHBT. YHL. HAND.
 

Chlape citas moje myslienky. Tou poslednou vetou si to vystihol na 1000%. Akorat sa ti cudujem ze sa snim vobec bavis.
 

tak to si zatrepal dost, su pripady ze nie je ovladac na nieco ,hlavne na novy HW, kedze vyrobca nie je (zatial) ochotny s linux komunitou spolupracovat, ale su pripady ked je vacsi problem vo WIN s orig. ovladacmi. Neda sa ale povedat vo vseobecnosti ,ze nie su ovladace a linux je tym padom na nic. Nevyskusas nevies.
 

taholok ty betar jeden.dens rano sused teply Laci sa len uskrnal asi si dobre zapichal..som nevedel ze si taky akcny ahned nebehnes k nemu hehehe

a o linuxe vies trt to je vidno
 

To sa uskrnal na teba ked si od neho utekal ako ti natrhol zadok. :-)

Zato ti vies kolohnatko o linuxe toho velaaa :-))))
 

freebsd moze pouzivat iba taky bazmek ako si ty..to uz pouzivaju len stari dedkovia. hahaha. a sused uz na teba slinta..daj mu cislo opicha ta ako divu svinu
 

A vidis moj, ja som spomenul jednu distribuciu linuxu a ti si neni schopny ani pouzit obicajny Google a najst si nieco o tom tvojom lunte. Zato ti trvalo pol hodinu kym si u kamaratov zistil ze FreeBSD nema nic spolocne s LSD ale je to distribucia linuxu.

Ja osobne preferujem bud Red Hat/Fedoru alebo Debiana.

To ze teba opichal sused ako divu svinu neznamena ze je kazdy taky chuj ako ti. Bud konecne chlap a opichaj ti jeho :-D Ale to sa nestane lebo si len usoplena buzna.
 

FreeBSD je distribucia linuxu? Si robis snad srandu!
 

A co to je, myslis ze to je BSE ? :-)))

FreeBSD je rozsirenie operacneho systemu BSD UNIX.
 

s tym Unixom to je spravne ,ale BSD ma ine jadro ako linux, iny vyvoj a je tam uplne ina filozofia , ciastocna kompatibilita tam ale je.
 

To s tebou suhlasim, ine jadro, iny suborovi system - ine delenie a myslim ze pouziva aj inu licenciu. To s tym linuxom som myslel vseobecne.
 

ved ja som tu tusil
 

tanholok je mi z teba smutno. co ty uz len mozes vediet o linuxe ty buzna? nerozoznas debian od fedory ty bazmek
 

Hlavne ze ti rozoznas susedov chuj. Mne staci ze rozoznam Gento od FreeBSD ty trubka.


 

tanholok ja so myslim ze ty o linuxe nevies hole nic ale to ze si gay mi nevadi..mojho suseda som ti odporucal lebo by ste boli dobry par..aj on je taky zurvalec ako ty a o linuxe nevie nic.
 

Kolohnatko nas: ja a urcite nielen ja si nemyslime, ale na 100% vieme ze ten kto tu o linuxe vie holi k...t si ti.

Dakujem za suseda ale len si ho pekne nechaj. Kto bi ta poveceroch potajme sukal do prdele ? Ja ti tvoje stastie kazit nemienim a takisto niesom na chlapcov ako ti.
 

tanholok..ty si gay ty mas aj nick ze tan ako tankista a holok akoze mas holu rit vypulenu..ty si buzna ako vysita.
 

Pupuuus moj ruzovi, darmo namahas svoju fantaziu. Na natrhnutie riti tam mas svojho suseda ako si sa nam uz pochvalil.

K mojmu nicku: citaj ho ti k...t odzadu a zbadas ze to je tvoj nick, ktory si tu pouzival pokial sme vsetci nezistili ze si prijebany neschopny k...t a k tomu aj nekrofilny buzerant. :-)
 

som z blavy a zijem na strednom slovensku a nevadi mi to..aj ked tu su ludia dost pristupeni nie ako v blave lae ked chcvem ist medzi normalnychl udi zajdem do blavy a je to..a ked idem sluzobne na vychod tak cakam sekeru do chrbta z vychodu ani krava neni dobra som pocul pacviani
 

co to kto povedal? co hutoris proci vychodu ty bratislavske hovno? ty mumak mantavy! ty gasparovic!
 

nie som z bratislavy ,ale to je tebe zbytocne vysvetlovat ked vam tam dycha ukrajina na chrbat a vsetko ostatne je pre vas bratislava.

  Staršie komentáre