neprihlásený Piatok, 19. apríla 2024, dnes má meniny Jela
Diskusia: Spokojnosť s DSL


Pridať nový príspevok
                               
 

je normalne ze internet vdsl nejde vjac ako32/10 v tej istej budove ako je ustredna 25m kablu

DSL Line:
Up
Downstream Rate:
91519 Kbps
Upstream Rate:
11520 Kbps
Downstream Line Measured ValuesNoise Margin:
14.4 dB
Downstream Line Measured ValuesLine Attenuation:
4.3 dB
Upstream Line Measured ValuesNoise Margin:
28.1 dB
Upstream Line Measured ValuesLine Attenuation:
1.6 dB
 

Mam zmluvu pre pevny internet Orange ADSL 80, internet proste ne ide, vypada, nekdy ide 30 minut aj vypadne, a potom ide 10 miniut aj vypadne, nekdy se podari ze funguje 2 hodine.
A Orange ne vyresi problem, ako volam na linku, musim len restartovat router a potom nic nie vyresijo. Len strata casa.
Ma kto podobne skusenosti?
 

VDSL Internet od Orange je asi to najhoršie, čo existuje, používajú linky od Telekomu a nemajú nad tým žiadnu kontrolu. 80 Mbit je ilúzia, maximálne to šlo tak na 12, hodinové výpadky boli bežné. FUP 300GB používajú na šikanovanie zákazníkov, jednoducho vás utnú od internetu, že vraj 50GByte priemerná spotreba - tých 128kbit je jednoducho výsmech, navyše vás v novom období automaticky nepripoja a musíte im volať - totálna fušerina. Pokiaľ robíte z domu a potrebujete internet, tak ste totálne nahratý. Po pár mesiacoch som sa na nich vykašlal, jediné čo lutujem, že som to neurobil skôr, mohol som si ušetriť kopu stresu. Teraz bežím cez miestnych chalanov na G4, 30/10Mbit stabilne, dohlad nad sieťou, po 2 mesiacoch ani jeden výpadok a o 30% lacnejšie ako ten spackaný Orange.
 

Ahojte,
ja využívam DSL mini za 6,99€ od Orange.Je tam rýchlosť 2Mb down a 0,5 upload.Nepoužívam Skype,videa len v 320tke kvalite,ale úplne nám to stačí.Je to ale ozaj len na 1 zariadenie naraz.Keď pustím deckám na youtube rozprávku,tak my ostatní sme došli.
Za 3 roky používania bol výpadok iba 2x aj to len pár hodín.Teraz mi chceli vymeniť router za novší,ale ešte som to nemala čas riešiť.
Ponúkali mi 4G rýchlejší net,ale bojím sa,či bude taký stabilný ako dsl.
Keď mi volali,v pohode mi povedali aj môj objem dát za mesiac,tak mám aspoň prehľad.
 

Áno tá pokuta klesá každý mesiac. Myslím že to bolo tá pokuta nejakých 70€ na 2 roky viazanosti. A každý mesiac klesá o adekvátnu čiastku.
A prešiel som k miestnemu poskytovateľovi WIFI pripojenia.
Orange som platil 12€/mesiac za 8MB/512kB a teraz pri WIFI 30MB/10MB prvý rok 11€/mesiac a druhý rok 19€/mesiac. To je priemer 15€/rok. A dal som si ročnú platbu (zľava 10%) a vtedy mi to vyjde priemer 13,50€ na rok. A tá rýchlosť je o niečom inom.
 

V prvom rade si treba uvedomiť či v dnešnom "trhovom" prostredí = trhni kto môžeš, chcete kvalitu a spoľahlivosť, alebo dobrú cenu. Obidvoje nikdy nezískate !!!
Na internetové pripojenie, mobil a TV využívam služby Telekomu. Pravdepodobne vyššia cena je vyvážená spoľahlivosťou servisu / za 6r. 3 poruchy odstránené do 24 hod./ , stabilitou netu.
Každý si môže vybrať jedno, či druhé.
Žiaľ je pravdou, že celkovo ceny za tieto služby sú v dnešnej dobe a technických možnostiach PREDRAŽENÉ.
 

pokračovanie: Dnes a obmedzený internet? Len pre zaujímavosť ako sa mi podarilo stiahnuť 300 GB za cca. 25 dní? Jednoducho. Mám 3 deti , 2 smart TV , 2 tablety a 2 notebooky. Deti sú 2 týždne PN. TV idú od rána do večera a zapnutý YouTube s rozprávkami a pesničkami. Ak náhodou sú v izbách tak YouTube im ide na tabletoch. Naše surfovanie na notebookoch nestojí ani za reč, klasické čítanie správ. Žiadne sťahovanie filmov a hudby. Pokuta za predčasné ukončenie je 52,50 €, ktorú mi nahradí nový provider tak že mi dá toľko mesačných platieb zdarma aby mi vykryl pokutu u ORANGE-u. Super!!!
 

Ta pokuta za predcasne ukoncenie zmluvy klesa s casom ?
A ku komu si presiel ?

 

Neobmedzený DSL internet je skutočne obmedzený. Mám DSL od Orange. V rámci fakturačného obdobia je "neobmedzený" DSL internet obmedzený veľkosťou prenesených dát. Je to 300 GB (tzv. FUP). Potom mi rýchlosť klesla na neuveriteľných 128 kB/s a to uznáte je v dnešnej dobe nepoužiteľné, max. na prečítanie mailu. Vedel som o tom a myslel som si, že to je pre mňa nedosiahnuteľná méta. Bohužiaľ sa mi to podarilo ešte celých 5 dní pred koncom fakturačného obdobia. Po zavolaní na 905-ku som sa dozvedel, že bohužial, ale tak to je a na moju žiadosť, či si môžem doplatiť dáta mi bolo povedané, bohužial, nedá sa. A bolo mi poradené aby som mal nejaký ďalší "záložný" internet. Si robia srandu?
 

Mam podobny problem. Fakturacne obdobie mam od 15.4. do 14.5. Rychlost mi bola obmezdena 1.5. a NEPRAVOM!!!! Na PC mam nainstalovany merac kedze mesiac pred sa mi stalo to iste vtedy som bol obmedzeny 4.4. a do 14.4.som vraj minul 383Gb s rychlostou 128Kb!!! nemozne!!!! 1.5. som mal na meraci namerane 82Gb!! Rad by som vedel kde je zbytok do 300Gb!!!!!! od 1.7.2016 ked som sa upisal diablovi do 14.03.2017 som neprekrocil 200Gb a odrazu uz v strede obdobia mam minute 300Gb!!! Poriadne ma nasrali.. uz aby mi skoncila viazanost!!!!
 

Hodnoty ktoré uvádzaš sú naozaj v Mb (bites, v ktorých sa spravisla udávaju rýchlosti na nete), alebo v MB (BYtes, v ktorých sa spravidla uvádza veľkosť súborov v pamäťových zariedeniach).Lebo mnoho ľudí v tom nevidí žiaden rozdiel.
 

ja normalne rozmyslam nad lokalnou mikrovlnkou. vzdy som to povazoval za podradne pripojenie, ale 300gb nam doma cez streaming a kamery odide priemerne za 10 dni. orange ma v tomto pri dsl velmi sklamal, internet bol stabilny, ale FUP je nezlucitelne s normalnym pouzivanim
 

Zdravim neustale mi vypadava dsl a to dost nepravidelne. Problem je že naposledy to bolo v nedeľu pred dvoma týždňami tak to úplne prestalo a dnes som to mal zasa celý deň. Mam kupiť nový modem?
Výpadok vyzerá asi tak že na pár sekund vypadne a potom sa pripojí ale už ma novú ip
 

a aky mas router teraz?
 

Na tejto ulici sa udajne jedna uz o VDSL a nie ADSL. A tu je podla mna problem, ze preco by som mal byt ja ako zakaznik potrestany za to ze byvam na ulici X a nie Y a mam platit za rovnaku rychlost internetu o 5 €/mesiac viac resp. v pripade nespokojnosti len s 8/1 Mb/s ale zaujmu o rychlost do 15/1 Mb/s mam platit este o 5 € viac ako susedia o 200 m vzdialeny a mat pri tom este aj polovicnu rychlost (do 15 namiesto do 30)?
Myslim, ze takyto absolutne neseriozny, nedemokraticky a pravdepodobne neopravneny pristup Telekomu treba zamedzit. Vie mi s tym niekto pomoct?
Pekny den
Marian
 

Zdravim, vie mi niekto poradit cim legislativne podporit moj nazor, ze Telekom sa nerovnopravne sprava ku svojim zakaznikom. Byvam na ulici s rodinnymi domami na okraji Stupavy, kde Telekom ponuka DSL internet s nasledovnymi alternativami M 4/0,5 Mb/s za 10 €, L 8/1 Mb/s za 15 €
a XL 15/1 Mb/s za 20 €.
Len 200 m od nasej ulice konci "stara" ulica tiez s rodinnymi domami, ktora vsak poskytuje uz inu sluzbu a hlavne za ine ceny ako
M 8/1 Mb/s za 10 €
L 30/3 Mb/s za 15 €
XL nedostupný
pokracovanie v dalsom prispevku...
 

Ombudsman ?
Ja som platil v Telkome 2 roky 15 Euro za 5/0,5 .

Dalsie neoliberalne/pravicove pravidlo padlo. "Nas zakaznik, nas pan." Tieto spolocnosti jednaju z pozicie sily.
 

Ahojte,
napisem Vam sem co sa mi stalo. Minuly rok som podpisal zmluvu na ADSL inet od orange s tym, ze 1.1.2017 len na routry zmenim meno/heslo a idem dalej. 1.1. som zmenil heslo a inet nefunguje ... pozriem do logov neake chybne hlasky ... zagooglim ... moje zariadenie nepodporuje IPv6 protokol. Volam 3x 905 a ano potvrdia mi, ze uz par mesiacov ADSLko funguje len s ich modemom ...1312 a ma este aj specialne upraveny firmware, teda, ze aj ked si kupim adsl modem co podporuje IPv6 aj tak to nebude funkcne. Teda je to funkcne len s ich routerom s upravenym FW. Tiez prizanli, ze ma o tom mala predavacka informovat.

No a od vtedy beham do predajne a volam na 3x 905 a internet mi stale nefunguje. Pretoze mam tu smolu, ze "system" s tymto stavom nepocita.

 

... pokracovanie

Ponukli mi zaplatit zmmluvnu pokutu 180 euro, ale tak ja som odmietol, pretoze ja nechcem nic zrusit, len chcem sluzbu podla zmluvy ...

Alebo 100 Euro za IPv4 adresu, co tak isto nemam preco prijat ... oni pochybili ...

Potom som im navrhol, ked mi nevedia dat sluzbu podla zmluvy, nech ju teda zrusia. A to, ze sa to neda...

Co mi poradite ?
 

da sa stazovat mailom alebo po starom papierovo? Napis staznost a posli tam kde treba, hlavne sa odkazuj na to ze chces sluzbu a chyba je na ich strane, ale stazuj sa pisomne, nie nejakej babe na telef.linke. Len pisomne.
 

... a este sranada je ked ti na 3x 905 povedia "uz nam sem nevolajte, rieste si to s predajnou" ... zrejme im kazim statistiky ...
 

Ano, staznost treba podat pisomne.

Som si myslel, ze sa pisaniu staznosti vyhnem ale na predajni zatial kaslu nato. resp. dal som im sancu. Neviem, ci za taketo daco tie slecny s nalepenymi mihalnicami vyhadzuju.

Len dnes kto pozaduje, co bolo slubene (a je v zmluve) a neustupi, zacina byt taky notoricky stazovatel.
 

Nakoniec O. uznal moju reklamaciu. Po 2x navsteva predajne, 3x volanie na linku 905, napisat reklamaciu pisomne listom, potom 3x telefonat z reklamacneho a po mesiaci velke finale a mam na ADSL IPv4. Ake jednoduche, ze ?

Inak stale ti rozpravaju ze ti davaju zlavu z IPv4 poplatku a pritom sa riesi reklamacia...

 

Zdravim

Idem si zriadovat DSL a rozmyslam, ci telekom alebo orange. Orange ma lepsie ceny a dava wifi router Zyxel VMG1312 - na forach som nan videl chvaly, ale napr na alze nema az take extra hodnotenie. Naopak telekom dava ADB, na ktory som toho vela dobreho necital. Ja mam inak doma este stary D-link 2641R od telekomu z davnych cias, ale s tym nie som velmi spokojny, lebo pripajam sa prevazne cez wifi a furt mi odpaja signal. Ktory router by ste mi odporucili, pokial potrebujem rychle a stabilne wifi pripojenie so silnym signalom do vziadelnych izieb v rodinnom dome?

Velka vdaka za rady.
 

Od orange ruky prec DSL internet obmedzený veľkosťou prenesených dát. Je to 300 GB FUP
 

Ahoj,
uz par mesiacov ma Orange DSL inet funguje len s routerom Zyxel 1312 (zrejme ten co pises) s upravenym firwerom zvoli IPv6. Teda zakaznikovi je pridelena IPv6 adresa.
 

Zyxel je naprosto v poriadku.
 

zyxel nepoznam, ale mam adb, co davali asi tak pred rokom a pol, vypol som na nom wifi a zapojil do neho dalsi wifi router, nejaky lacny tenda, signal je na takmer az na konci zahrady, cca 60m, cez jednu stenu, inak pohoda.
Ci telekom alebo orange, to sa rozhodni sam, kable a vsetka technologia patri telekomu, takze ak bude problem aj tak to bude riesit telekom, akurat to zrejme dlhsie potrva, lebo to bude za teba riesit orange. A ze usetris par eur? .....
 

Mam pevny net od orange 3 roky po 2 rokoch som predlzil zmluvu na dalsie 2roky na neobmedzeny net na doma.Bolo vsetko ok pokial som po roku nepresiel na tv cez net.
Uz po necelom mesiaci mi prisla sms ze som vycerpal 80% dat ale net mal byt neobmedzeny.
Napisal mail na co mi volala pani ze od 1.1.2016 2mesiace po,podpisanou zmluvou na neobmedzeny net obmedzila na 300giga bez mojho suhlasu a svojvolne si upravila zmluvu.Tak som sa pytal ci mozem odstupit?Mozem ale zaplatim pokutu.Kazdy co uvazuje prejst na tv cez net nakolko je bezplatna nech si hlada ineho poskytovatela netu, pretoze 300giga na tv na mesiac je malo.
A zrovna dnes mi prisla sms ze som opat precerpal 80% dat a po prekroceni bude net obmedzeny(klasika)az na to ze o 1min.Mi dosla dalsia sms ze som prave prekrocil limit a tv nebola ani zapnuta a ked ze 20% co mi ostavalo je cca 70giga z 300 je nemyslitelne aby som za minutu minul 70giga.
Zbytocne u orange podpisat zmluvu ked ze si ju aj tak zmenia ked sa im v nej nieco nehodi!
 

zdravim, mam orange dsl 5 od 4.4.2016 co sa tyka rychlosti tak hned po pripojeni to chodilo podla merani 5,5/0,5 niekedy aj 7/0.7 no neklesla pod 5,0, teraz su rychlosti uz dlhodobo 2.8/0.5 do 3.3/0,6 a to je maximum ,modem je Microcom AD 2706 spolu s wifi Tenda w311r+ ,vie mi niekto poradit ci ma zmysel ich otravovat ? inac pripojenie je stabilne a nepada aspon zatial , dakujem
 

s modemom ani s wifi to nema nic spolocne, problem je stale ten isty a to ze su linky pretazene, tj ked ste merali rychlost internetu alebo ked ho pouzivate je zrovna spicka. Su to vacsinou hodiny 18:00-22:00 kedy sa na internet pripaja vela ludi, teraz v decembri este tym duplom... problem je skratka v tom ze ci ste v telekome, orange alebo aj u inych provederoch je to jedno lebo vsetci su na tych istych kabloch a je to skratka zalostne s touto infrastrukturov... 10 rokov dozadu to bolo este ako tak ale teraz ked pripojenie na internet stoji par babiek a kazdy ho uz ma to bude len horsie a horsie. Takze ano stazujte sa mozno ked sa zacnu vsetci tak s tym nieco spravia(zial tak to nefunguje ale to je jedno)
 

takze, net mi padal s Microcom AD2706 aj nadalej nahodne , niekedy isiel aj 3 dni bez vypadku niekedy padal aj 5x za vecer , no zohnal som si uplne novy D-Link 2641R a ide bez vypadku tak asi bol problem v starom AD2706 ,zatial ok
 

dna 17.12.2016 som bola v ESC Banska Bystrica obnovit zmluvu a zaroven vyuzit akciu na telefon. Bola som velmi spokojna s pristupom pracovnika.Malo kedy sa stretavam s takou ochotou .Bol to .predajca VLADIMIR KRAJCI aj touto cestou mu dakujem
 

Veľa záleží od lokality pripojenia na dsl .Keď som spisal zmluvu z orange o pripojení prišli po mesiaci zapojiť , ale platiť som musel od podpísania zmluvy , aj keď som mesiac net nemal .3 krat za rok vypli po dva dni a nezáujem riešiť . Dovolal som sa tam po pol hodine a nevedeli mi povedať kedy to dajú do poriadku , žiadal som zodpovedného pracovníka a operátor mi povedal , že aj tak s nim nič nevyriešim . Tak som im oznámil , že ak nič nemám nič nezaplatím . Oznámili mi že musím platiť ešte pol roka či budem mať net , alebo nie .
 

V posledných 3 dňoch som navyšoval tento program 4x1000MB a napriek tomu, že len surfujem , prípadne som v normálnom e-shope, dáta mi utekajú neuveriteľnou rýchlosťou.... .celé tieto 4 GB mi ušli odhadujem za 3 hodiny. Naposledy to bolo 1000MB za 17 minút! je to možné? - Meral som rýchlosť - download 4-6MB/s, upload cca 2MB/s. Takže tých 1000MB za 17 minút mi pripadá nereálne. Volal som do orangeu - tam mi "technici" povedali že to bola asi nejaká aktualizácia..... a že to berú ako vyriešenú požiadavku.Predtým sa mi to nestalo, nič nové som neťahal ani neinštaloval. Môžem niekde v notebooku zistiť kde sa to míňa?
 

Vyse troch rokov mam v Bratislave-Petrzalke dsl od orange. Je to na ulici s rodinnymi domami, ina moznost pripojenia nez dsl tu zial nie je (aj ked cez ulicu su cinziaky s optikami). Tri roky som ale celkom spokojny, mam 10/1 variantu. Bohuzial pre vdsl sme daleko, takze 10/1 je max co nam daju.

Posledne dva tyzdne ale registrujem velke spomalenia vo vecernych hodinach. Az natolko, ze youtube videa ledva nacitava, potom bufferuju ako najate, sekaju sa. O videoarchivoch markizy alebo stv ani nehovorim, to sa vecer neda pozerat. Cez den tieto problemy nie su, len vecer.

Nahlasil som to orangu, ze to postupia technikom... ci sa to zlepsi uvidime. 3+ roky ten internet slapal ako hodinky, tak dufam ze to teraz nepojde do kytek, kedze inu moznost pripojenia nemam.
 

mam vdsl od tkomu a to co pises plati o youtube aj u nas, nacitava, prerusuje sa, takze to asi nebude len orange zalezitost. Mozno to suvisi so zvysovanim rychlosti po celom sk. Mozno. A je to tak cca posledne 2 tyzdne.
 

Ahoj.. ak niekto potrebujete pomôcť, alebo poradiť v oblasti internetového pripojenia, televízie, mobilných volaní alebo ak potrebujete nejaké triky, ako sa dajú obísť zmluvné pokuty, tak kľudne sa pýtajte, pracujem v tejto oblasti uz dlho a riešila som už všemožné veci :)
 

Ahoj potreboval by som poradit ohladne internetu teda ak sa da. 4noph3les@gmail.com vopred dakujem
 

ahoj , potrebovali by sme poradit s netom a TV, ozvi sa nam, vdaka
0905253268
 

sklamanie ako k vernemu zakaznikovi ,intrenet slovanet.koncim s nimi

  Staršie komentáre