neprihlásený Štvrtok, 18. apríla 2024, dnes má meniny Valér
Diskusia: Okres Považská Bystrica


Pridať nový príspevok
                               
 

Prosím Vás, tí čo náhodou toto vidíte, a zvažujete internet od PEGO, nerobte to. Tí čo ho už máte, zmente poskytovateľa. Po sťažnosti na ich "podmienky spravodlivého využívania služby" ktoré majú v podmienkach internetových služieb, mi bolo povedané, že nič také na čo som sa sťažoval nemajú. Majú to stále, avšak krátko po mojej sťažnosti odstránili stránku kde opisujú tieto podmienky.

NENECHAJTE SA OKRÁDAŤ, ŽIADEN INÝ POSKYTOVATEĽ V OKOLÍ TIETO PODMIENKY NEMÁ
 

Dobrý večer priatelia,

chcel by som sa Vás spýtať, že tiež má niekto problém od Pegonetu z rýchlosťou? Dal som si zrýchliť internet z 50 Mbps na 100 Mbps a cez deň mi ukazuje rýchlosť max. 55 Mbps a už ma to začína štvať lebo sa furt vyhovárajú, že na Rozkvete v baraku je veľa wifi pripojenia a to preto ale keď si človek platí 15 eur za 100 Mbps tak čakal som pri routri aspoň 90 Mbps ☹️ žeby odrbavali?

Ešte som rozmýšľal nad Katesom lebo ponúkajú za 17 eur 300 Mbps 😉

Tak teraz neviem či ostať pri Pegonetu alebo skúsiť Kates.
 

A ako sa pripajas cez wifi alebo kablom ? , ak cez wifi tak si napoj kabel a potom si spusti speedmeter a budes vediet ci to je tym ze je vela wifin v panelaku... jednoducho ked sa rozpravaju dvaja ludia sa pocuju, ale ked sa prinich rozprava dalsi tucet ludi tak sa prestavaju pocut tak je to aj s prietokom dat... a 300Mbps je pekne hlavne ked si odbornici nato ponapajaju 100Mb sietovky (plne vyuzitie)
 

Prečo klameš ,že sú odrbav... ,nechapem pristup tohoto ohovarania.To že Pego optika? Mám na to svoj nazor , akurat važený občania PB prečo optiku má len Pego natahanu zaštití akože kamerový system a ako jediný pego uživa a schovava sa za mesto a natahujú optiku po lustroch verejneho osvetlenia...Ohovaranie a zlu reklamu tvoriť je lahke ale meno firmy si urobiť je tažke. Preto si myslím že vypoved je vec dohodou.
 

playmax su obyčajný odrbávači,zakiaľ platíš si vítaný zákazník,keď chceš od nich odísť,robia ti problémi a ignorujú ťa
 

asi si problemovy clovek ktory klame ako nas ficko
 

Dobrý deň, prosím poraďte mi, vypovedala som internet Telecomu, už som aj úspešne odhlásená od nich, ale teraz veľká dilemu, ktorého poskytovateľa v PB vybrať. Rozhodujem medzi Pegonetom, Katesom. Nie som veľmi náročný spotrebiteľ, ale mám záujem o net časovo a dátovo neobmedzený. Poradíte mi. Ďakujem.
 

daj si hoci co ine ale pegonet nie mrzne
 

Firma PLAYMAX tiež majú optiku a nechvália sa ako ostatný .
Skús tam ja som veľmi spokojný.
A hlavne majú riadnu optiku GPON vlákno až do bytu :-)bez switchov a ethernetov :-)
 

Potreboval by som poradiť, či ešte niekto okrem Pego poskytuje v PB optiku s verejnou IP, ďakujem.
 

Chcel som sa informovať o zrýchlení internetu cez T-Com, lebo na internete mi to podľa tel.čísla ponúklo optiku, no ostal som v T-Come sklamaný, vraj PB nemá optiku. Našťastie som objavil Antik Telekom IPTV. Požiadavky na pripojenie sú 2Mbit/s, pre HD 5Mbit/s. Cez Turbo 2 od Slovak Telekomu šľape ako hodinky aj bez optiky :)
 

ako je to v skutočnosti s uplatňovaním FUP v Katese? pegonet má síce 40 GB, ale už pri 10 GB uploade padá rýchlosť na 512 KB
 

Kates NEMA FUP, osobne som este nejake obmedzenie rychlosti nezaznamenal...
 

a ťaháš aj viac ako 10GB dát? v Pego síce môžem stiahnuť aj viac, ale od ďalšej hodiny už ide FUP. btw ako ide rýchlo net v Katese po 20.00?
 

taham viacej ako 10GB mesacne, a stale no problem... jedinu vyhradu mam na Kates, ze od avizovaneho zrychlenia pripojenia Klasik, ktore mam aj ja, od 1.4. na 60MBit/s Dw/Up mam stale staru rycholst 40 MBit, v najblizsich dnoch ked budem mat na to cas im zavolam a postnem... spytam sa aj na aktualne FUP...
 

Oficialne spusta Kates od 1.2.2014 rychlejsi net za nezmenene ceny, bezi to uz oddnes, z 25Mb zrychlene na 40Mb, dokaz :
http://prntscr.com/2jvunb
mastenica za 15 (+3) JEVRA :)
 

tak to tu citam a som strateny...chcem opticke pripojenie a je mi jedno od koho,platit sa musi kazdemu.len chcem radu ci pego,nelson,kates alebo niekto iny.ide mi hlavne o stabilnu rychlost a pripojenie aby to nepadalo.poradte.dik
 

Pegonet konecne spustil digitalnu TV.
 

aj my mame pegonet, chodi nam to sem tam 1Mbit/s, na starom radiu aj ked vsetci tvrdia ze maju optiku :-)
 

Ja mam pegonet uz par rokov presiel som si s nimi skoro vsetko najskor wifi potom kde dali do baraku optiku mi to zadarmo prerobili na optiku a dokonca som neplatil ani za ruter (stare schrabli dopratali nove) mam variant standard za 16,60 teraz ho mam za 11,60 dohodil som im znamych a dali mi zlavu nemozem porovnavat ine firmy lebo som sa sem pristahoval a hned som si dal pego ale zatial som nemal problem ktory by ma od nich odohnal .. co sa tyka rychlosti ide mi to 37/35 to som si meral teraz (telku od nich nemam, dal som si satak skylink - tak telku od nich nepoznam) ak mas variant mikro tak potom jasne ze ti to ide 1M ... tolko moja skusenost
 

ja mam tiez pegonet ale kym nepriesiel rajecnet tak na to zvysoka kaslali, rovnako ako kates s telkou. Cize chvalit ich mozem ale az ked prisla konkurencia. K tej optike, u nas v baraku je optika ale do bytu mam potiahnuty eternet. Povedali mi, ze optiku do bytu nerobia. Takze ak ti dali router zadarmo sa necuduj stoji 20Eur, opticky stoji 100E ten by ti zadara nedali.
 

Na rozkvete nasi maju opticky internet od pegonetu uz asi 2 roky, dokonca je to symetricke pripojenie, tak nechapem na co si cakal na kates alebo nelson ;-) a mimochodom tiez to chodi velmi dobre ;-)
 

co ti drbe, aka optika? pegonet ma optiku iba medzi barakmi aj to iba sem tam,do bytu ma potiahnuty ethernet, kedze je to switchovana siet idu na tom zle streamy / telka / a odozva je tiez dost kruta. Pegonet nema sajnu o tom co je to opticka siet. Videl som aj Nelson aj KATES tahaju PON siet, cize ziadne aktivne prvky po ceste iba optika a az do bytu. Doteraz som mal pega ako spicku ale zaspal a dost vyrazne.
 

Presne tak, ak niekto chce mat kvalitnu optiku tak odporucam KATES, do bytu mi ide opticke vlakno GPON pasiv priamo na router, 25Mbit symetrickych je za 15e (+3e prenajom routeru) prijatelna cena a je to spolahlive, 1G HDrip film cez torrent mam dole za cca 8-10 minut
 

Tak nejak to ide aj mne na PEGOnete, no mam to za 13Eur bez dalsich poplatkov. Nameram 35M a to uvadzaju 30 na stranke. Denne taham (jak blazen) hadam aj 30GB a ani neviem ako.
PASIV NEPASIV nech to ide aj konskym povozom len nech to ide dobre PON, FON, LTE, GEPON, GPON, FIBER, OPTIKA, METALLICA, ROXETE a ine kapely mne je to jedno len nech to slape ako do teraz :)
 

Po niekolko mesacnom cakani mam uz do vcera zapojeny opticky internet od firmy Nelson. Cakali sme teda od decembra, pretoze veci sa skomplikovali, socialisticky KATES, ktory nas tu roky vypaloval a neinvestoval do novej infrastruktury teraz vypisuje, ze ide prerabat siet na plne opticku. Spolocnost Nelson sa nam ospravedlnila za prietahy, ktore boli zapricinene prave roznymi vyhraznymi listami a udaniami na stavebnom urade. Urcite nepisal udania na stavebny urad niekto so zakaznikov, ktori cakame na optiku ako na spasenie. Od tohto mesiaca sa teda zapajaju zakaznici, nevahajte fici to super. Pevne verim, ze internet pojde aj v buducnosti tak ako ma, na optike sa nema co zarusit ako na wifi. Takze konecne optika.
 

Mesto Považská Bystrica nedovolilo začať budovať TELEKOMU optický internet v PB.
Je to pravda??-potrebuje sa zas niekto nabaliť?? Všade naokolo s tým nie je problém,len PB je iná???
 

Ak može niekto poradte mi internet a spoločnoť.Ničo sčím ste spokojny a malo to rozumnu cenu.Neni som naročny len zakladne veci.Dakujem
 

Ludia z PB ide vam pego internet pomali ako mne ???
 

Pokial ja viem najspolahlivejsi sposob ako otestovat rychlost je priama realna FTP konekcia na najblizsi FTP server ktory realne dokaze Upload a downloat, nechapem na co riesite blbe dsl.sk , a ine speedmetre ktore su na FUCK!!!!!

Zdrastvujte amaterrrrri
 

no tak to by si mohol aj nejako vedecky podlozit, lebo ja mozem tvrdit presne to iste.
 

nemáte v poslednom čase problémy s DSL?? raz začas niekedy aj 3x za pol hodinu a niekedy raz zahodinu mi vybehne ping vysoko a niekedy aj padne internet. Má už niekto riešenie? Písal som na tech centrum, ale zatiaľ nič.

  Staršie komentáre