neprihlásený Streda, 24. apríla 2024, dnes má meniny Juraj
Diskusia: Okres Gelnica


Pridať nový príspevok
                               
 

Môžete nám všetci fukať do riti!
 

No konečne niejaká dobrá správa pre Gelnicu. Až dnes som sa dozvedel o tom že do Gelnice zaviedli DSL. Ja mám naneštastie pomalý Rodinný internet od Slovak Telecomu, ale už teraz rozmýšlam, že si dám zaviesť DSL. Teraz platím okolo 850 Sk mesačne a pritom rýchlosť pripojenia je dosť mala, iba 40 kbps.Pre tych ktorí rozmýšľajú či si dať EDGE a chceli by hrať cez internet hry, tak nech si radšej daju rovno zaviesť DSL, pretože EDGE ma príliž veľkú odozvu a dokonca večšiu ako mám ja. Pritom ak keď budete mať skoro 2,5 násobnú rýchlosť ako mám ja tak pri hraní niejakej akčnej hry cez internet tak vam to pojde pomalsie ako mne. takže hor sa na DSL (:
 

no na nas net v krompachoch sa stazovat neda :) je tu aj WiFi a aj net cez kablovku :) sice tu neni DSL ale neje to az take hrozne ja som mal do februara Dialup a to vam poviem ze to je bohovsky rozdiel sak pozrite aku mam rychlost :) 300sk mesacne to je jak zadara ;)

Rychlost vašeho internetu:
Rychlost stahování dat:
93.9 KB/sec
Rychlost připojení k Internetu:
751.4 Kbps
Rychlost odezvy (PING):
min: 28,561 ms, max: 35,109 ms, průměr: 31,930 ms
 


 

Takže sa nam tu množia príspevky od blbcov.
Kedže neaky debilko piše pod nickom glsk a mojim.(nemam na mysli praveho glsk :) )Chcem len povedať že asi nepočítal s tým že s glsk komunikujeme aj inač než len cez túto stránku. Takže vieme kto čo písal. Mi sa snažíme dávať seriozne príspevky a ak sú tu blbosti a ohovárania tak je topríspevok od "debilka" (slušne povedané) .Len pre poriadok prispevky --- glsk, 2005-04-04 20:10:02 --- a --- piti, 2005-04-05 07:35:54 --- nie sú od nás ale od DEBILKA :)
 

co sa neprihlasujes na icq piti
 


 

nech sa ten "debilko" ukaze a neskriva pod falosnymi nickmi.

 

Aké výhody alebo lepšie povedané čo má čaká ak si dám Wifi ? Inštalácia 5000.-Sk? Mesačný poplatok 500.-Sk? To všetko už bolo! Strčte si vaše pripojenie do r..i!
 

EDGE je o ničom. Pozrite si rozne diskusie a pochopite ze je to vhodne na nudzove pripojenie a nie na to aby som to vyuzival na pernamentny konekt.Podľa mojich info EDGE tak skoro nebude :((
 

Nemáš pravdu! Kamarát v Košiciach mal Wifi no z rýchlosťou nebol spokojný (okolo 100Kb/s) lebo tak isto rýchlosť závisí od toho koľký sú pripojený. Prešiel na EDGE teraz rýchlosť sa pohybuje okolo 100-140Kb/s download 15-21kB/s čo v pohode stačí a je to za 730.-Sk aj DPH a 24hod. Pokiaľ ma v tom Budinský prsty tak z toho nič dobré nebude lebo:

1. Internetová kaviareň ako to nazýva p. Budinsky krachuje (pri štadióne)
2. p. Palko to je eso sám o sebe o ing Budinskom ani nehovorím
3. Keď je v Gelnici DSL tak je lepšie mať priamo linku DSL doma a to s garantovanou rýchlosťou ako Wifi a platiť poplatok tým dvom neschopným zlodejom.

Máš zlé info, lebo pokiaľ viem tak EDGE od Orange bude v Gelnici do konca Apríla 2005 a to bude riadna facka pre oboch zlodejov!! V Gelnici je už dosť veľa majiteľov (zákazníkov) so službou Internet Orange a modemom zadaCOM ktorý sú dočasne pripojený cez GPRS. Už pripojenie cez GPRS dáva 5,5kB/s rýchlosť pre download čo je plná a lacná náhrada za rodinný internet od Telecomu. Spočítajte si to!! S pozdravom Piti, Piti, Páá......lko

 

Ešte neviem presne aky typ DSL zoberiem ale uvažuje sa o dvoch typoch pre userov a to 1. -- max.128kbps a neobmedzene data alebo 2. -- 50-256kbps a data predplatene 500MB + 0,5Sk za mazdy MB navyše a to za 400Sk s DPH. Bohužial ked si taky mudry tak určite poznaš vyhody a nevyhody DSL. Ja som za neobmedzene data a čas ale pokial sa do GL nedostane konekt rychlejši ako je max.1000kbps tak su len tieto varianty. Ak chceš investovat mesačne viacej nieje problem zrobiť individualny program pre teba. :) Takže asi tolko, rozvadzať to tu nebudem. A či si daš Inet od nas ma vobec netrapi lebo DSL si mozem zobrat sam a mat Inet Non-Stop a druhy ma nemusia zaujimať.Ale snazim sa urobit nečo aj pre inych ludi aby konečne sa ta Informatika rozbehala v doline. A ak sa ti zda ze 400Sk je vela , tak si zober EDGE a plat 750Sk. Technicke veci okolo EDGE ti nebudem rozvadzat ale ked budeš mať realne skusenosti vobec s hociakym Inetom tak sa ozvi a nie info typu "kamarat povedal" :)) .A ak si mysliš že som ťa niekedy okradol tak povedz kedy a o čo som ťa obral a nie skryvať sa za nick a nadavat na ludi čo chcu niečo robiť. Skus ty dotiahnut neaky Inet pre GL.Tri mesiace som behal po roznych provideroch a robili sa tech. obhliadky a ked to vyzeralo ze konečne dotiahneme konekt do GL tak to skončilo bud na Slovenskych radiotelekomunikaciach alebo na Talianoch čo vlastnia družice. Len taka perlička Slov. radiotelek. chceli za antenu na vykrivači niečo cez 40000Sk bez DPH/mesiac. Tak si vypočitaj aku cenu by si chcel za Inet pri takomto vstupe (a to nieje el.,technologia, a ine veci.)Tak keby som chcel tak sa vyseriem na to a staram sa o seba. Ale ked si vobec z GL tak vieš že aj 500Sk je pre tunajšich ludi vela a nie to aby si niekto daval zatial"nestabilny" EDGE za lacne 750Sk. Ale to je vec každeho jedinca na čo sa rozhodne. Takže "zatial" asi tolko.
 

Kto ti káže aby si sa tlačil Gelničanom do r**i pravé ty. Myslím si Gelničania sú vyspeli a netreba im niečo vsúvať z vašich rúk. Doteraz ste spali? Ako vidno ste sa prebudili až keď ST zaviedli DSL a mobilný operátori postupne zavadzajú internet. To čo tu trepeš je len kikiríkanie a snaha ešte nejakých ľudí prilákať na Wifi. Zobuďte sa! To čo teraz tu vymýšľate Vy je vo väčších mestách len prežitok! K tomu EDGE mam také pravidla: „Sto ľudí, sto chuti“ alebo „Je lepšie raz vidieť ako sto krát počuť“ Vieš Piti taká poznámočka, keď ty si skákal ocovi z pravého vajcia do ľavého, ja som si čítal na internete „Bleskovky“ A ešte dodatok, môj nick nie je anonym kto chce ma pozná skôr naopak. Čau
 

To si taky stary .... ? Tak si čitaj Bleskovky dalej.O mne ludia vedia ze niečo robim.Je to každeho vec čo si mysli či robim dobre alebo zle.Je to na nich.A kto vie o tebe? Nikto , tak prv niečo urob a potom rozpravaj.Maš nazor že všetko je zle len EDGE je parada? Ja ti ho neberiem.Maj EDGE (možno od leta).Mi sme sa neprebudili až ked prišlo DSL. Ale to som už pisal.Wifi je vo väčšich mestach prežitok?Blbost lebo za taku cenu zatial nieje ine pripojenie. Ak mi chceš povedať že je tak čakam ake. Parametre: NONSTOP pripojenie do 500Sk podotykam KOMPLET!!! (nieže mi povieš že Rodinny internet je do 500Sk a podobne blbosti.)Ide o to že dostatočne rychli Inet do Gelnice nik nevedel dotiahnut až teraz je DSL (aj keď to nieje ono ale čo už)je asymetricke (ak ti to ničo hovory, možno na Bleskovkach už o tom písali) tak sa snažime začať budovať sieť aspoň na tom a časom dufam že neaky provider si vybuduje v GL pristupovy bod.Takže nikoho nenutim aby išiel k nam.Ja si zoberiem DSL a kto bude mať zaujem(a vedz že zaujem je) tak sa pripoji.A WIFI ma jednu vyhodu oproti EDGE :)) Daju sa robiť rôzne veci v Intranete a ovela väčšou rychlosťou.Ale to hadam vieš a poznaš z rozpravania kamaratov :))) . Alebo sa chystáš si dať zaviesť DSL sám? Veľa rodín si nemôže dovoliť vyhodiť z rodinného rozpočtu 1000Sk. Ak ty mozeš tak OK. Ponukni Inet aj ostatnym (ak to dokazes)
 

Počúvaj ma, tato debata nevedie k ničomu. Ja nehovorím iba o EDGE ale o celkovo Wifi pripojení. Toto čo píšeš od začiatku tohto fóra je sama reklama a reklamu si rob niekde inde. Aký si ty provider internetu keď neovládaš slovenčinu a k tebe sa majú ľudia pripojiť? Skontroluj si svoj predošli článok.

Mi – My
Rýchli – rýchly
Ničo – niečo
Hovory – hovorí

Tuto debatu o reklame končím nech sa vyjadria k tomu iný.

 

Vážený ujo Kunzo!

Som nestranná osoba.Zaujíma ma v GL net, nič iné, ani pravopis obidvoch ma nezaujíma.Mimochodom nepíše sa v nominatíve množného čísla mäkké i ujo Kunzo iný=iní,....či predošli=predošlý článok??????? chacha, neuč vranu krákať ujo Kunzo!!!!!!!!

Som študentka a rodičia si nemôžu dovoliť dať mi na net 750,-Sk.A net potrebujem aj doma, nielen v škole. Chcem to za menej!!
 

Piti = Kjara, jedna a ta ista osoba
 

Tak toto je uz drzost ked niekto nechava odkazy pod inym nickom ktory uz nniekto pouziv. Nech ten geno pali do ...
Ked si taky mudry tak si ozvi priamo.
 

Skade si prišiel na to že som ja niečo písal pod iným nickom? Nie som až taký primitív aby som písal pod iným nickom.
 

to nie na teba ale vseobecne, sorry ak si si myslel ze to bolo na teba
a mohol by si sa prihlasit na icq
 

Nemusíš sa toľko opakovať písanim,viem pochopyť už prvého článku načo ďalšie? Truba!
 

to nie na teba ale vseobecne, sorry ak si si myslel ze to bolo na teba
a mohol by si sa prihlasit na icq
 

to nie na teba ale vseobecne, sorry ak si si myslel ze to bolo na teba
a mohol by si sa prihlasit na icq
 

Tak toto je uz drzost ked niekto nechava odkazy pod inym nickom ktory uz nniekto pouziv. Nech ten geno pali do ...
Ked si taky mudry tak si ozvi priamo.
 

Vážený ujo Kunzo!

Som nestranná osoba.Zaujíma ma v GL net, nič iné, ani pravopis obidvoch ma nezaujíma.Mimochodom nepíše sa v nominatíve množného čísla mäkké i ujo Kunzo iný=iní,....či predošli=predošlý článok??????? chacha, neuč vranu krákať ujo Kunzo!!!!!!!!

Som študentka a rodičia si nemôžu dovoliť dať mi na net 750,-Sk.A net potrebujem aj doma, nielen v škole. Chcem to za menej!!
 

No konečne si sa prejavil.Plno reči sa činy nikde.Takže aspoň ľudia si po prečitani tychto prispevkov urobia nazor čo môžu čakať v GL.Takych ako si ty bolo plno.Ja chcem rychli Inet za 100Sk(ale lepšie by bolo za darmo).Takže asi toľko.A čo sa týka tých chýb tak poprve nemam čas sa zapodievať maličkosťami (momentalne hladam spolahlivy aDSL router, ked vieš čo to je.Mimochodom nevieš mi poradit neaky?Kedze behas po Inete už 29 rokov tak by si mohol mat info)a ver tomu že človek čo chce inet tak ho zoberie aj ked mam tuna v textoch chyby .Reklama to nieje ja len vravím ako to je a bude.Zrob si ty reklamu a niečo dokáž. Mi sme reklamu už robili a stači.DSL nieje to čo čakam takže pripojeny budu ty ktory maju zaujem, nabor alebo reklamu nebudem robiť.Ja poviem ake su vyhody aj nevyhody pripojenia ale ORANGE , EUROTEL, ST a pod. ti povedia len teoreticke vyhody, na nevyhody prideš keď už budeš mať ich produkt a budeš zaviazany na 24mesiacov. Ale osočovanie jeje moja zaľuba takže ak budeš mať inteligentne otazky čo sa týka Inetu tak môžeme diskutovať na tuto temu.
 

Suhlasim s pitim, lebo to co tu trepe ten kunzo to sauz neda citat, a nech sa nehneva uz nema co povedat a stale melie dookola len to iste.

 

Suhlasim s pitim, lebo to co tu trepe ten kunzo to sauz neda citat, a nech sa nehneva uz nema co povedat a stale melie dookola len to iste.

 

Suhlasim s pitim, lebo to co tu trepe ten kunzo to sauz neda citat, a nech sa nehneva uz nema co povedat a stale melie dookola len to iste.

 

To si taky stary .... ? Tak si čitaj Bleskovky dalej.O mne ludia vedia ze niečo robim.Je to každeho vec čo si mysli či robim dobre alebo zle.Je to na nich.A kto vie o tebe? Nikto , tak prv niečo urob a potom rozpravaj.Maš nazor že všetko je zle len EDGE je parada? Ja ti ho neberiem.Maj EDGE (možno od leta).Mi sme sa neprebudili až ked prišlo DSL. Ale to som už pisal.Wifi je vo väčšich mestach prežitok?Blbost lebo za taku cenu zatial nieje ine pripojenie. Ak mi chceš povedať že je tak čakam ake. Parametre: NONSTOP pripojenie do 500Sk podotykam KOMPLET!!! (nieže mi povieš že Rodinny internet je do 500Sk a podobne blbosti.)Ide o to že dostatočne rychli Inet do Gelnice nik nevedel dotiahnut až teraz je DSL (aj keď to nieje ono ale čo už)je asymetricke (ak ti to ničo hovory, možno na Bleskovkach už o tom písali) tak sa snažime začať budovať sieť aspoň na tom a časom dufam že neaky provider si vybuduje v GL pristupovy bod.Takže nikoho nenutim aby išiel k nam.Ja si zoberiem DSL a kto bude mať zaujem(a vedz že zaujem je) tak sa pripoji.A WIFI ma jednu vyhodu oproti EDGE :)) Daju sa robiť rôzne veci v Intranete a ovela väčšou rychlosťou.Ale to hadam vieš a poznaš z rozpravania kamaratov :))) . Alebo sa chystáš si dať zaviesť DSL sám? Veľa rodín si nemôže dovoliť vyhodiť z rodinného rozpočtu 1000Sk. Ak ty mozeš tak OK. Ponukni Inet aj ostatnym (ak to dokazes)
 

Nemáš pravdu! Kamarát v Košiciach mal Wifi no z rýchlosťou nebol spokojný (okolo 100Kb/s) lebo tak isto rýchlosť závisí od toho koľký sú pripojený. Prešiel na EDGE teraz rýchlosť sa pohybuje okolo 100-140Kb/s download 15-21kB/s čo v pohode stačí a je to za 730.-Sk aj DPH a 24hod. Pokiaľ ma v tom Budinský prsty tak z toho nič dobré nebude lebo:

1. Internetová kaviareň ako to nazýva p. Budinsky krachuje (pri štadióne)
2. p. Palko to je eso sám o sebe o ing Budinskom ani nehovorím
3. Keď je v Gelnici DSL tak je lepšie mať priamo linku DSL doma a to s garantovanou rýchlosťou ako Wifi a platiť poplatok tým dvom neschopným zlodejom.

Máš zlé info, lebo pokiaľ viem tak EDGE od Orange bude v Gelnici do konca Apríla 2005 a to bude riadna facka pre oboch zlodejov!! V Gelnici je už dosť veľa majiteľov (zákazníkov) so službou Internet Orange a modemom zadaCOM ktorý sú dočasne pripojený cez GPRS. Už pripojenie cez GPRS dáva 5,5kB/s rýchlosť pre download čo je plná a lacná náhrada za rodinný internet od Telecomu. Spočítajte si to!! S pozdravom Piti, Piti, Páá......lko

 

EDGE je hovadine
vidim ze v krompachoch to mam 100x lepsie mame tu aj Wi-Fi siet a aj inet cez kablovku(uplne super) ja mam cez kablovku a mam rychlost tak okolo 520kbps, 0%packetloss a ping 30-40.. za 300sk sa nemam naco stazovat ;)
 

To je pravda že Krompachy su na tom lepšie ako GL.Ich výhoda spočíva v tom že v krompachoch maju svoje prístupove body min. piati provideri. Prave z krompach boli niektore štúdie dotiahnuť konekt do GL. Ale naše kopčeky okolo nás nám to nedovolili.Takže Krompachy su podľa mňa 500x na tom lepšie a ani DSL nemaju. (ale to len na okraj)
 

Máš pravdu, Krompachy sú na tom lepšie. Gelnica je okres ale o káblovke môžme len snívať a o internete ani nehovorím. Dúfam že sa to v najkratšom čase zlepší!
 

Maš pravdu.Podľa infa z viacerych zdrojov (to len pre Kunza)a nie z mojej hlavy je najlepšie čo sa tyka pripojenia do Inetu pomer cena/rychlosť kablova televízia.Škoda že v GL nedotiahli kablovku do konca.Ak by bola tak ver tomu že Inet by tu už dávno bol.Zaujimal som sa aj o tento spôsob prenosu (ani mne sa nechce behať s vrtačkou po panelakoch)ale je to vyhodne len ked je kablovka .Spliter na zmiešanie TV signalu a Inetu stoji asi 500000 bez DPH a zasuvka do bytu neakych par tisíc.Takže ak by bola kablovka tak by to bolo zhruba realne ale kupovať splitter pre každy panelak nieje možne. Takže asi tolko k teme kablovky.Ja by som bol tiež rád keby neaka firma dobudovala a prevádzkovala kablovku (aspoň by sa rozšírila ponuka TV staníc, lebo je to hanba pre GL ked v Jaklovciach maju kablovku a u nas nie.Ale asi najväščí problém je niekde na Mestskom úrade.Lebo aj mesto by mohlo tento problem vyriešiť.
 

EDGE! EDGE! EDGE!
 

co ste tu hovorili o wifi na zahradnej ul.-o tom by som rad vedel viac
 

Palko aj s Budinským budú niečo o tom vedieť, (Palko ma predajňu na nemocničnej ul.) aspoň dúfam že v tom majú prsty oni.
 

Maš pravdu. Palko ma v tom prsty. Wifi mala byt uz asi pred 2 mesiacmi ale po troj mesačnom rokovani asi s desiatimi providermi sme prišli na to že nik nevie do tej našej doliny dotiahnut konekt.A ked to už vyzeralo že pojdeme cez satelit (už sa podpisala zmluva)tak nam oznamili ze Taliani si na druzici dali obmedzenia a to 100MB denne. Takze sa to zrusilo a už nam len ostalo čakat na DSL. Kedze DSL uz tu je tak ziadosť už isla a momentalne by už mala zmluva ist k nam na podpis. Po podpise asi do troch tyznoch nam maju zriadiť DSL na Zahradnej ulici (v mojom bloku)kde dam server a AP (ak niekto nevie čo je AP tak je to pristupovy bod pre Wifi anteny) ktorymi sa budu panelaky pripajať do Inetu. Takto vybudujeme miestnu sieť v ktorej budu rozne sluzby (zatial neprezradzam), ale Day of defeat - aci vedia o čom rozpravam. Takže zatial toľko.
 

Mohol by si mi dat na seba kontakt piti kontakt, chcem este nieco s tou wifi
 

0905218051 alebo v predajni od utorka do piatku od 9:00-17:00
 

ja som chcel vediet ci vam netreba pomost pri zavadzani tej wifi formou nejakej brigady.
 

Da sa o tom porozpravať.Pokial nebudeme stačiť tak každa ruka s hlavou ktora vie niečo o tom pomôže.
 

No ja studujem Cisco networking academy, takze keby sa nieco naslo rad by som pomohol, kedze je to dost roboty ak to chcete davat na panelaky AP a potom rozvadzat kable do bytov.

ak mas icq tak sa ozvi moje:342000092
 

no hej ale to chceli davnu a ci sa im to podarilo tak to uz neviem
 

Ospravedlňujem sa, mal som na rozume EDGE

Ešte chyba EDGE aby konkurencia nezaspala, potom to už bude za 1* :)

 

Ešte len podotknem , pozeral si na bok stranky? je tam pekný odkaz s názvom Výsledky meraní , skús si prezrieť danné príspevky a začni napr. "Rýchlosti Eurotel a Orange GPRS a EDGE vo februári" a skús mi povedať či čakáž že v Gelnici bude rýchlosť 150%-ná než je priemer na Slovensku? Nehovorim že vyskoči aj na 120 ale praktická rýchlosť je max.140kbps a toto číslo mám z oficiálneho vyhlásenia ORANGE na tlačovke. Takže moj názor je že ti okolo polnoci až skorého rána pojde nad 100 ale počas dňa to bude rapídne kolísať. Ale je to len moj názor, bodaj by som sa mýlil.Aj ja uvažujem o EDGE lebo potrebujem konekt aj v pohybe ale počkam si ake budu odozvy od užívateľov a na praktické merania z našej lokality.



 

Ešte chyba GPRS aby konkurencia nezaspala, potom to už bude za 1* :)
 

ziadost o zriadenie uz isla takze coskoro (podla ST do mesiaca) by mal byt Inet uz aj vo vzduchu (wifi)na novom sidlisku (okolo zahradnej ulici). Takze hura do zapajani domacnosti na inet.(za rozumnu cenu) :-))
 

Tá istá otázka...kedy bude pripojenie DSL v Gelnici?
 

Už je.
 

Vie už niekoto povedať kedy konečne bude i v okolí Gelnice možnosť prístupu na DSL
 

V okolí Gelnice neviem ale v Gelnici už je:-, tak hurá na to!!