neprihlásený Utorok, 16. apríla 2024, dnes má meniny Dana, Danica
Diskusia: Iné


Pridať nový príspevok
                               
 

https://pfs.iam.financnasprava.sk/
 

www.dsl.sk Kedy akoze mienite zmenit dizajn chalani?
 

ahojte, kto mate a ake skusenosti s pouzivanim ineho sip providera ako telekom na tomto routry vigor 2700vgst? poradte prosim. kto na tom rozchodil eurofon, viptel, slovanet, imafex... alebo nejaky iny co dava regionalne cislo?
 

tu si precitaj, je tak kadeco, otazka je co z toho funguje
http://www.zive.sk/Poradna/sc-20
/default.aspx?consultanswers=1&id_question=333738


na voip je aj
http://www.axfone.sk/

si sa s tym routrom nejako neskoro zobudil, je to aspon 5-7 rokov stara zalezitost
 

tam len tliachaju, a vsetko od veci.

router je funkcny na adsl2+, ma 2fx analogove porty a moznost 6 sip providerov. ja si providerov viem najst. sa pytam na skusenosti, a s tymto routrom. nechcem kupovat ip telefon. chapes?
 

mal som 2600vgst, fungovalo to s viphone uctami v pohode, neviem preco by to nemalo fungovat, nastavit to dokaze aj male decko. Neviem co teda chces ked vsetko mas.
 

Nevie mi niekto poradit ci sa neda pouzit smatrfon ako modem dial up na spojenie zo zariadenim napojenym na analogovu linku? telefon vidim v pc ako modem a ma aj nejaky com-port ale v softwari pre dialkovu spravu potrebujem zadat nejake inicializacne retazce. telefon mam samsung gt-s5570
 

Aký je rozdiel medzi DSL-2641 R a DSL-2641 B
 

v inom cipe, a teda aj vo firmwari, nie su zamenitelne, takisto B verzia je plna, neorezana, teda mas tam daleko viac volieb v nastaveni.
 

Cavte. Takze s 2641 sa asi uz nic neda spravit len ju vyhodit ? Neporadil by mi niekto nejaku nahradu tohto routera za nieco ine s cim by sa dal v pohode chytat signal wifi ? Nieco za normalnu cenu. Vdaka.
 

uz je po zaruke ze ho chces vyhodit? Ved si kup len samostatny wifi router, nie s DSL, vyber je velky, ovela vacsi ako v kategorii DSL s wifi.
 

este nie je po zaruke je tam este pol roka. Po com idu take routre ? daj nejaky link. Diky
 

na googli najdes toho mraky
http://www.najnakup.sk/wifi-router
 

veľa veciam dokážem pochopiť, ale nie tomuto klubu pretože nerozumiem logike toho klubu príklad :
Digitálny fotoaparát SAMSUNG ES15 čierny v max klube vám strhnú 2590 bod a ešte k tomu doplatíte vo faktúre 63,30 EUR nelogická je, len taká maličkosť a to, že ten istí fotoaparát si môžem kúpit za tú istú cenu v hociktorom internetovom obchode.
Takže načo by som ja míňal body, keď si to môžem kúpit aj bez toho, keď už tak to maly dávat za 30 EUR a strhnúť body, ale nie takto.
 

ja to pouzivam iba na zlavu z faktury
 

a o tom to je, vyvolat dojem exkluzivity a neopakovatelnosti a to sa tkomu v tomto sprostom narode dari vyvolat. Vitaj v klube
 

Dobý večer, chcem upozorniť správcov siete dsl stránky, že sa na nej používajú hrubé urážky na cti.konkrétne Forum o dsl-sabinov
 

...pisu tam akurat pravdu.....tak nekecaj !
 

...pisu tam akurat pravdu.....tak nekecaj !
 

Neviete niekto podrobnosti o vianočnej ponuke T-com od 1.11.2009? Som počul, že sa chystá výrazné zdraženie!? Nemáte niekto nejaké interné info?
 

zdravim, tetka v predajni mi 28.10.09 pri aktivacii netu spomenula, ze na vianoce ohladom netu uz dalsie rozsirovanie akcie nebude, len pri magiu sa nieco chysta...dufam, ze ma pravdu, inak by som si neaktivoval net koncom oktobra, aby som ho mal cim najskor, ale pockal do novembra a ak nie, pridem jej nieco velmi pekne povedat.
tak pockam do pondelka a uvidim...
 

chcem vidiet tie chudery v tych ich centrach ako nieco vedia co bude v novej akcii. Neveril by som im ani slovo. Jasne ze nebudu rozsirovat akcie, ale to len preto aby si si nieco kupil este dnes a necakal do zajtra kedy ani samy nevedia co bude.

Ak nespravi t-com nic s cenami prechadzam do swan-u, ta ich ponuka sa mi zda celkom sympaticka. A podstatne lacnejsia. Naco davat t-comu cca 20€, ked to iste ponuka swan za cca 12€. A co je podstatne swan ma len 18 mesiacnu viazanost oproti 24 v t-come. (nerobim swanu reklamu, mam t-com turbo2, ale co je vela to je vela. Srat na hlavu si len tak pre radost niekoho nenecham-to si dufam uvedomi aj t-com ked mi v pondelok od nich nejaka snaziva dusa zavola aby som sa zaviazal)
 

Neviem o žiadnej ponuke SWANu na ADSL, čo by bola výhodnejšia, ako ponuka T-Com. Napíš.
 

Tak nám tu napíš, čo máš v T-Come ačo Ti núka Swan, a celkové podmienky.
 

Nic v zlom ale cenniky na november uz su na nete, a ziadna akcia nebude, je tam len zlava na 3rocnu viazanost! Neviem ako mohol byt niekto taky hlupy, ze cakal na akciu od T-Comu! :-D A odporucam lepsie pozriet podmienky SWAN, on totiz nema fup ale agregaciu, co je o dost horsie ...
 

je pravda, ze t-com v tichosti predlzil platnost akcie na oktober az do vianoc a nezmenilo sa pritom nic. T-com je jedna banda.

Neviem ako vo swane funguje agregacia, ale pre toho kto az tak vela nestahuje to moze byt zaujimavy produkt so 40% zlavou. Niekde som cital, ze swan ma len 5000 zakaznikov na DSL, ti asi vela trafficu nenarobia.
 

to uz je vianocna kampan a podla mna je ok, 3mes 1ecko a potom podla toho ci mam linku alebo nie, ja linku mam tak po 3 mes mam cenu 540sk mesacne co nie je tak strasne...niektori tu mudruju a pritom len trepu do vetra a strasia a chaosia ostatnych...a viazanost je aj 18 aj 24 mes, podla toho ake podmienky si zvolis...
 

nikde nevidim viazanost na 18 mesiacov, pozeram online objednanie.
 

Ake chaosenie? Viazanost na 18, 24, alebo 36 mesiacov. treba si citat cenniky, tie su na stranke www.t-com.sk vo formate pdf, pri 18 mesacnej viazanosti je za euro len prvy mesiac, nie prve tri. Nechcem nikoho zarmutit, ale ziadna akcia sa nekona, prve tri mesiace za euro, to tu je uz mesiac.
 

a co ked to tu je uz mesiac ale vsak vianocnu akciu zacali od 1.10. tak co si myslis ze bude kazdy den ina??
 

on si asi mysli ze dostane net zadarmo na celu dobu viazanosti, dalsi umelec :) ...
 

neviem kto je tu umelec, pozri sa kolko stoji 2Mb net v ramci EU, ak sa este niekde da vobec objednat, a potom tu sekaj frajera. Mame vysoke ceny to je znamy fakt a taki ako ty tu este budu vypisovat ze je vsetko OK. T-com nezvysoval rychlosti uz takmer 2 roky (marec 2008).
V CR mas teraz akciu za 500CZ neviazany! net 8Mbps, tomu hovorim akcia, nie 2Mbps za 600Sk a k tomu 2 roky "natvrdo".
Uz sa ti otvaraju oci???????
 

pozri mam velmi dobry prehlad kolko kde co stoji a ake su rychlosti a technologie ale zalezi aj od casu kedy sa kde spustila technologia prvykrat, kolko maju zakaznikov, v akom maju stave siete a aka je konkurencia na trhu, vseobecne v eu nie su ceny nizsie, skor mozu byt vyssie rychlosti za rovnaku cenu, viem kolko stoja nety napr v rakusku a Ti poviem zlate slovensko!!!nehovorim ze su najnizsie ale zial nie su ani strasne prehnane, a zas v zahranici platis vysoke zriadovaky a bez viazanosti aj zariadenia /modem, router/ za plnu sumu, ked to zratas tak je to drahsie...!!!
 

prerataj si ceny kolko stoji take pokrytie obce (a aj ked technologia umozni vedenia su stare a rychlosti sa realne nedaju dosiahnut vsade vysoke!!) a prerataj si kolko ludi musi byt pripojenych aby sa to vratilo a za kolko rokov, nie za sr ale za obec ako taku, ja som bol poskytovatel internetu a ked si zratam kolko stal nakup konektivity, auta, technici, uctovnici, call centrum co sme mali a nonstop poruchovka som rad, ze som sa toho zbavil...
 

takisto som dotoval zariadenia a ten zisk bol tak maly ze sa mi to ani nevyplatilo, a bud rad ze mas dsl ak mas dostupnost, pokial samoska nemas optiku pretoze wifi by si nechcel!! na dsl sa nehrabe...ludia len frflu ale vsetko stoji strasne prachy, a tie povolenia a platy ludi, kazdy chce aj nejaky zarobok, firma zisk...
 

T-Com budoval dsl, coskoro upgrade na adsl a teraz uz adsl 2+ ved este sa im to ani nevratilo a uz upgradovali, aj ked inde je 8mbps tu nie su na to vedenia a zas to stoji prachy, a ludia 98% take rychlosti nevyuziju, stahujes odniekial a server z kt tahas je obmedzeny...Ty mas 2048 a oni na druhej strane 20-40Kbps, naco Ti je vtedy vysoka rychlost? dobry pocit? radsej stabilna rychlost a 2048-3560 nie je tak zle...
 

optika je optika ale nie pre beznu domacnost ale firmu ci stahovacov (na sk par) alebo sluzby ako digi tv cez net a podobne...
 

OPTIKA je už aj v Piešťanoch na väčšine sídlisk.
 

a naco ti je optika ked ako pises vyssie citujem "Ty mas 2048 a oni na druhej strane 20-40Kbps, naco Ti je vtedy vysoka rychlost?"

Ked uz si taky macher znaly veci (ironia) dnes internet nie je len o stahovani, aj ked tvori vacsiu cast. Na stream mi ma stacit 2048/256? Alebo na videohovor je dostatocna rychlost 256kbps? (Viem kde je limit DSL a kde realita, preto no comment).

Ja nemozem za to ze ty si frustrovany z nezdareneho podnikania, neprenasaj tieto tvoje nalady sem do fora. DSL na SK je v ubohom stave, moze za to monopol, z monopolneho postavenia vyplyvajuce nedostatocne investicie na rozvoj siete, a takisto chybajuca celostatna konkurencia pre DSL (nikdy ani nebude).
A ked uz hovorime o cenach, nie je paradox ze optika na SK stoji menej (rovnako) ako DSL, pri neporovnatelnych nakladoch na optiku oproti DSL? O rychlostiach a datovych limitoch ani nema zmysel hovorit.
 

no asi sme sa nepochopili, ja nehovorim ze tu optiku potrebujem alebonie ale ze realne vyuzitie je minimalne a skor ide o psychologicky jav "MAM" a nie o to ze by sa to dalo realne aj pouzit...
na hlasovy hovor podla kodeku potrebujes rychlost 30-120Kbps na video zhruba do 200Kbps uz aj s hlasom,kodeky v skype a ostatnych su tak usposobene...!!! dolezita je odozva, na hlas do150ms naj do 50ms, video sa pri vyssej osozve tiez rozpada...
limit dsl su hranicne rychlosti nie realne a testovane su len teoreticke maxima na labackych podmienkach (novy kabel,mala vzdialenost, dostatocny HW...) takze realne sa pohybujesmedzi rychlostami aj preto lebo komunikacia UBAM/DSLam a pc ma svoju stratu na prenosovom pasme...
takisto na sk nie je vsade ADSL2+ tak sa netvar ze ovladas max rychlosti lebo nie su vsade realne dosiahnutelne...!!! a nepresviedcaj ma o opaku zbytocne...
 

dalsia vec:

ie som frustrovany z nezdareneho podnikaia, dari sa mi chvalabohu a nikde tu nenariekam len pisem ako to v reali je lebo tu sa rozpisuju male deti namiestoludi co do toho trochu "vidia"...

a zjavne sa nevyznas ani v marketingu a strategii novych sieti, ta cena optiky nizsia ako dslnie je sposobena tym ze by optika bola tak lacna, ta optika sa imkoli tej nizkej cene vrati az za niekolko rokov, mozno aj 10-15r...!!! konkurencia je dobra vec ale na druhej strane ak operator vymyslim si zavedie dsl a nechyti dostatokludi a pride dalsi s adsl len lokalne tak dsl nemaju zaco upgradovat na adsl2+ kedze sa este dsl nesplatilo... dalej zomna nerob vseveda ale mam asi realnejsiu predstavu o cene technologie tak viem co ako stoji a ako je to rentabilne...
 

Mimochodom precitaj si prispevky MinoZilina,myslim, ze ma prehlad a pise k veci a tiez tu donhosprtaju deti co sa tvaria ze to ovladaju...
 

Zdravim, no zaujmavy a podnetny rozhovor. Chcel by som sa ale vratit na zaciatok kde je porovnavany SWAn a T-Com. V prvom rade nesuhlasim z vetou ze agregacia je ovela horsia ako FUP, prave naopak. V druhom rade - tak pokial viem T-Com dlhu dobu u ADSL Flat programov vyuzival takisto agregaciu nie FUP. Ja som mal NET od nextry pred cca 5az3ma rokmi s agregaciou a bolo to olela lepsie nez ked neskor presli na FUP. Teraz mi s nextou skoncila druha zmluva-viazanost a uz ich nechcem ani bohovi-po stiahnuti 1GB denne mi zrazia rychlost na 20kb !!! Ku..y !!! Pokracovanie 2 druhom prispevku :
 

Pokracovanie :
Takze ak niekto mate prakticku skusenost zo SWAN aj T-Com napise sem prosim cez co sa da stiahnut viac GB denne pri solidnej rychlosti a ci rozlisuju medzi tahanim cez web rozhranie a P2P programami. Ja chcem operatora ktoremu je jedno cez co taham (P2P mam radsej nez rapid a podobne veci) a ktory mi umozni aj ked dam trebar 5GB este stale tahat dalej niakou rozumnou rychlostou nie 20-siadkou. Hovorim o rychlostiach v kb/s nie o zavadzajucich cislach z cennikou, nezabudajte ze 2048 musite vydelit 8-mickou pretoze 1 byte = 8 bite). Za schopnu rychlost po stiahnuti 4-5GB za ten den povazujem teda napr 50kb/s. Takze kto je rychlejsi a neblokuje P2P - T-Com alebo SWAN ? Dopredu dakujem za info...
 

ak zdrazeju kopnem ich do prdele, cakam co ponuknu aby som sa zaviazal na 2 roky, ale ak budu vymyslat tak nic z toho nebude.
Skor to vidim na vyrazne zlacnovanie (alebo konecne na vyrazne zvysenie rychlosti), uz na jar zlacneli data pre alternativnych ISP, tak neverim ze by dokazali zdraziet a este k tomu pred vianocami, kedy je to pre nich najlepsie obdobie na ziskanie novych zakaznikov.
A uz tu niekto pisal, ze si vraj uvedomuju velky rozdiel medzi rychlostami cez DSL a cez optiku v podstate za rovnake ceny.
No nechajme sa prekvapit.
 

blizi sa oktober a s nim aj vianocne akcie, uz vie niekto nejake zakulisne informacie co nas caka? Ceny za DSL, za HW k nemu a tak...
 

Pozdravujem vsetkych. Neviete mi povedat, ci T-Com neblokuje stahovanie velkych objemov dat zo serveru rapidshare.com? Alebo ci nahodou neznizi rychlost po stiahnuti urciteho objemu dat? Dakujem
 

nie, rapidshare free ma limitovanu rychlost asi na 100kbps, moze byt aj nizsie
 

Ale ja chcem tahat z premium uctu. Tam je rychlost vyssia
 

tak to by nemalo byt obmedzene od RS , niekde som tu na forfe cital ze pri stahovani velkych suborov im postupnem pada rychlost, tebe ide kolko?
 

Stahujem z rapidu rychlostou zhruba 360 kByte/s. Ale len v noci. Cez den mam len 60 kByte/s. Preto uvazujem, ze preskocim k T-Comu. Ale ak to T-Com blokuje, tak nie
 

Čo ja viem, tak T-Com nič neblokuje...
 

J asom tiež preto prešiel k T-Comu, lebo neblokujú. Mal som predým rôzne Wifi, ale všetci provideri nejako obmedzovali ťahanie, preto už 2 roky T-Com.
 

no ja mam t-com, tu mi stasbilne ide vsade kde je neobmedzena zychlost (napriklad VIP uloz.to) bezne 260-290kbps, mam turbo 2 a niekedy ide aj 300kb/s ale to tak raz za tyzden na mozno hodinku ked si to vsimnem. vcera vecer asi 3 hodiny sa sraz asi 20kbps co sa nedalo nic asi google nacitat ale potom zase stabilne 2,3-2,4 Mb/s
 

Kde tu nájdem štatistiky rýchlostí? Nemyslím svoje, ale globálne pre jednotlivé pripojenia.
 

Dnes mi prisiel domov papier, ze mozem prejst na novu viazanost. V "TOP PONUKE" sa uvadza ze su ceny routra d-link uz od 19.9€ a stranka je t-com.sk/internet-akcia, toto ma presmeruje na beznu akciu, kde je pre turbo2solo cena za router 49,90€. A k tomu zlava 10€ za nove zaviazanie. Cize si dal t-com robotu s poslanim papiera na super spicovy najlacnejsi net, ale ako vidim je to to iste co pre vsetkych a uz skoro mesiac v akcii. Nechapem o co sa t-com snazi. Chcu vyvolat dojem , ze akurat mne davaju nieco super vyhodne a mam sa zaviazat najlepsie do 10 minut od dorucenia posty? Pripada mi to ako nejaky teleshopping. Kto skor zavola ten skor naleti!!!
Milan, o 29.90€ routri pre T2solo nie je nikde ani zmienka. Tak neviem kde si zobral takuto vyhodnu akciu. Vyjadri sa k tomu, dik
 

cauko, napis mi na svrcek.milan@mail.t-com.sk alebo sms/cink na 0948102202 a vysvetlim podrobnosti, dik
 

ved mi to vysvetli tu, pisal si ze to nie je ziadna podpultova akcia. Asi pockam ale aj tak par mesiacov, do zimy bude dufam nejaka lepsia akcia ako je teraz.
 

ako som povedal: DSL Wifi router za akciovú cenu 29.90 € s DPH.

ajpre T1 a T2/T1 solo a T2 solo

aj by som Ti vyssvetlil preco sa neoplati cakat na vianocnu akciu ale nechce sa mi tu rozpisovat,akmas zaujem napis mi ako som pisalalebo zavolaj a pokecame...

 

No ja by som chcel vedieť, prečo sa neoplatí čakať na Vianočnú akciu!!!! Napíš ak môžeš!!!
 

to by zaujimalo aj mna, lebo hadam t-com uz drahsi net neplanuje poskytovat. Uz je to drahe viac nez dost. A ani sa neunuvaju robit nieco s rychlostami.
 

je tona dlhsie rozpisovanie ale:

extra zlavy oproti povodnym uz neocakavam, max nejake nepodstatne benefity vo forme darcekov a pokial platim priklad T2 v starej akcii 600, mozem si skratit viazanost, dnes stoji v priemere/mesiac pri 24mes viazanosti 480sk co je uspora do decembra cca 4*120=480sk, pokial je pre mna darcek nepodstatny, usetrim tak viac a skratimsi obdobie aj dobu kedy zas vyuzijem dalsie zlavy...v par riadkoch sa mi tu rozpisat vsetko nechce ani neda ale podstatne na tom novom obdobi usetrim viac ako ked budem cakat, platit viac a... poprosim vynechat pripadne blbe pripomienky, pokial niekto chce, na 0948102202 som k dispozicii a mozem vysvetlit dopodrobna...
 

a nepresviedcajte ma nik ze vsak T2 stoji 12mes nizsiu cenu pri 24, dolezita je priemerna ((12*x)+(12*y))/24= mesacna cena v priemere ak by mal niekto problem = cca 480skk, na eura si preratajte

 

ja som skor myslel, ze mas nejake info co sa bude do vianoc diat v t-come. Ale ma logiku to co pises. Ja som to pocitil pred rokom a pol, ked v starej akcii ma stal net vyse 1100SK a po novom len 600SK mesacne (uz bez hlas. linky). Vtedy bol rozdiel v cene znacny.

T2 stoji po novom v priemere 17.95€=+-540Sk. Teda to setrenie v novej akcii bude o nieco nizsie ako pises. Ale suhlas.

Dokedy plati ta necakana akcia na ten d-link 2641R za 29.90€ pre Turbo2?
 

T2 je za 480 v priemere, T2 solo = bez pevnej linky je tych 540 ako uvadzas. Ta ponuka trva myslim do konca tejto kampane, to je tusim do 30.9.
 

kde je ten d-link za 29.90 ? pls posli mi na to link ak mozes, ja to tam nikde nevidim
 

no ked mam pravdu povedat na tej stranke som to nenasiel ani ja ale tu som nerobil ja takze to nieje moj problem... ale ta cena plati a mam to z dobreho zdroja takze sa mozes spolahnut...a snad mozeme dalsie polemizovanie ukoncit...
 

na tuto otazku ti odpovie MinoZILINA

a precitaj si celu stranku tejto diskusie, a tam to MinoZa pise, detaily vie len on
 

tento prispevok neberiem ako ironicky...verim, ze si to myslel v dobrom zmysle slova...
 

tento prispevok neberiem ako ironicky...verim, ze si to myslel v dobrom zmysle slova...
 

myslel som to v dobrom, ved si to tu uz na stranke rozpisoval, tak nech si to ten dotycny precita cele.
 

no ja uz v tom mam zmetok, zajtra sa chystam objednat asi T3 a teraz neviem co s tym robia ...

akcia zpred 21.8., kde je prvych 12 mesiacov pi 24 mesacnej viazanosti za polovicnu cenu je na strankach t-comu v Domascnosti-Internet-Magio internet vraj uz od juna, ale dnes alebo vcera tam dopisali ze je platna od 1.8. do 30.9.
V tejto akcii bol v T3 a T4 ten wi-fi modem D-link za 14.90€ a teraz to zmenili na 19.90

Akcia s notebookmi, ktora bola uvedena 21.8., neskor zmenili datum pri nej na 27.8, ma platnost od 15. 8. do 30. 9. alebo do vyčerpania zásob.

Ta jesenna kampan s notebookmi co ide aj v TV je uz posledna do vianoc alebo bude v septembri este nieco?
 

Pokial mas zaujem objednat si tu T3 tak mi zavolaj, budem rad...to ze tu pisem co a ako robim preto lebo ocakavam ze ak tu niekto najde vysvetlenie snad mi zavola a zriadi si to cezomna...chapes...0948102202 alebo svrcek.milan@mail.t-com.sk posli kontakt a ozvem sa Ti
 

Kampan trva klasicky urcity cas, ak sa predlzi menia sa datumy, kampan akoby pokracuje v navaznosti ale menia sa cenove vymery a preto aj niektore datumy mozu byt zmenene aj ked sa nemeni obsah kampane...
 

sledujem net t-comu dlhsie a nezda sa mi zeby sa tam nejako menili datumy akcii.

Dobre robis, uz si konecne nieco objednaj, lebo moc teoretizujes ako ta tak sledujem tu vo fore:-).
 

k T3 je ten d-link tusim za 14.90
 

Nekupovat modem od T-comu, mam velmi zlu skusenost. Objednal som si cez internet Turbo 2 Solo, o par dni prisiel chlapik, zaviedol linku, o 3 dni kurier doniesol D-Link modem s wifi (v piatok). Nainstaloval som, vsetko fachcilo ako malo, aj celu sobotu, v nedelu rano modem skoncil, mrtvy. Telefonat na podporu D-link v pondelok rano, potvrdili ze je vadny. Hned som zobral modem do T-centra a mila teta hovori, dajte ho sem, dame ho do servisu. Tu mi sanka padla prvykrat. Hovorim jej, ak si kupite televizor a na druhy den sa pokazi tak s nim pojdete do servisu alebo vratit do predajne? Teta hovori, ze u nich sa to tak robi, novy mi neda. Ze tak mi zatial zapozicaju iny modem. S nevolou, ale suhlasil som. A tu mila teta hovori, ale musite zaplatit depozit 83 Eur. Druhykrat mi padla sanka, hovorim to teda nie, tu mate modem a nechajte si ho.
 

Nepíš tu hovadiny a nemäť ľudí. Jednoznačne neodporúčam kupovať si DSL modem samostatne. DSL modemy, ktoré ponúka T-Com má T-Com otestované na kompatibilitu so svojou infraštruktúrou. Ak si kúpite modem samostatne nemusí vám spojenie s T-Com fungovať správne a nápravy sa nedovoláte.

Osobne mám jednoduchý Glitel GT-318RI, to je ten jednoduchý bez Wifi za 14,90€. Fachá 3 roky bez problémov, má slovenské menu, za tie prachy OK. Zaň som si pripojil vlastný Wifi router Asus.

Stačí si poriadne prečítať túto diskusiu, kde píšu ľudia čo si kúpili vlastný DSL modem, ako im to nefunguje, pretože nie sú plne kompatibilný s D-SLAM infraštruktúrou T-Com.

Ak zavoláte na T-Com s tým, že niečo nejde a máte od nich aj modem, rieši sa to. Ak máte svoj modem skončíte s odpoveďou, my to máme dobré, cyba je u vás.
 

je to standardny legalny postup, zariadenie je evidovane v systemoch a T-Com ho musi podla zakona v ramci zarucnej doby reklamovat ako kazde ine zariadenie a znacka, ked si kupis mobil u inych tak je to inak? a ako nahradu DOBROVOLNE ponukne nahradny kus za zalohu, tu v plnej vyske vratia spät. Co ak by si ho poskodil? vratis im poskodeny a nech ho vyrazia do smeti? ma to logiku...skus sa zamysliet...a nefunguje to tak len v T-Come...
 

Nie, to nie je normalne, tu nejde len o zelezo. Kupis sluzbu s modemom, este sa zaviazes na nejaku dobu a mas za tu sluzbu platit a nevyuzivat ju lebo ti dodali shitny hardware! V porovnani napr. take Satro bleskovo vymeni digitalny TV prijimac ak sa pokazi a neplatis ani cent.
 

Nepíš tu sprostosti. To že Ti zapožičajú náhradný za zálohu je absolútne v poriadku a robí sa to bežne. Aj tú sprostú prepravku na pivo Ti dajú v TESCU za zálohu. Ako inak si zabezpečia, že im modem vrátiš?

Však si otvor obchod a požičiavaj modemy bez zálohy a po mesiaci sem napíš, koľko kusov sa Ti vrátilo.
 

Satro je len jeden specificky pripad z mala ale robi to vo vlastnom zaujme...modem je oddelitelnou sucastou sluzby a funguje to trochu inak
 

napis aky mas teda router. Zaujima ma to, asi pojdem na to podobne, nekupim ho z t-comu. Dik
 

Tvoja vec, pokiaľ nebudeš ať problémy budeš spokojný, ale keď sa niečo bude diať Ti garantujem, že T-Com povie, že problémy robí práve Tvoj DSL modem. Ak by si mal modem od nich, nemajú sa na čo vyhovoriť. Moja osobná skúsenosť a aj iných, prečítaj si tieto diskusie.
 

Mam SMC 7904WBRB2, dobra cena je na hej.sk, maju ho tam pod oznacenim SMC7904WBRB.
 

zdravim chccel by som poradit aky modem by bol vhodny pre turbo 2 solo od t-comu,aby fungoval, chcem zapajat len 1 PC, proste nieco kvalitne :D dik
 

Ahoj jednoznačne si kúp nejaký akciový z T-Comu, nekupuj si ho sám. T-Com má u modemov čo ponúka otestovanú kompatibilitu so svojimi DSLAM modulmi. Ak si kúpiš vlastný ADSL modem, nemusí Ti fungovať správne a nápravy sa nedovoláš.

Z ponuky T-COm si vyber aký chceš, aj ten najlacnejší z aktuálnej akciovej ponuky - za 14.90€ - Glitel GT-318RI. Ja ho už používam tretí rok a no problemo. Majú ho aj kamaráti,tiež bez problémov. T-Com naň uverejňuje aj nové firmwary na svojich stránkach. Posledný je dokonca v slovenčine. Umožňuje pripojenie len jedného PC, má jednu sietovú prípojku, ale ak by si chcel časom pripojiť viac PC alebo notebookov, dokúpiš si malý wifi router za pár eur.

Je výhodné mať modem z T-Com, lebo v prípade problémov na linke Ťa neodbijú s tým, že to nie je ich problém ale problém je v Tvojom modeme. Navyše aj by sa Ti pokazil v záruke, požičajú Ti náhradný.

Naozaj dôrazne neodporúčam kupovať si modem na vlastnú päsť. Však si prečítaj tieto diskusie.
 

Kupit v nejakom e-shope, vyskusat, ak nahodou nefunguje, vratit , peniaze vratia - zakon o elektronickom obchode.

Ano, T-com pozicia, za zalohu 83 Eur.

Dorazne neopdorucam kupovat modem od T-comu.



 

Ja zasa dôrazne neodporúčam kupovať DSL modem samostane.

Dôvody:
- DSL modemy v T-Com sú naozaj lacné - napr. Glitel GT-318RI za 14,90€ je zadarmo.
- Modemy sú odskúšané na kompatibilitu s infraštruktúrou T-Com
- Pri problémoch nemáte problémy s reklamáciou. Ak budete mať modem vlastný môžu vám tvrdiť, že problém je na vašej strane. Keď máte všetko od T-Com, toto nehrozí.
- Nedávno sa stalo, že T-Com menil nastavenia svojej siete. Na ním predávané DSL modemy poskytol potrebný nový firmware, ktorý presne nastavil modemy, ako bolo potrebné. Na modemy čo si ľudia kúpili samostene nový firmware nie je a niektoré prestali fungovať.

Stačí čítať diskusiu na týchto stránkach.
Preto neodporúčam kupovať modem mimo T-Com.
Ale nech si spraví každý čo chce, každý si je strojcom svojho osudu.
 

prosim Ta co tu saskujes? ved T-Com ani nezaraba na zariadeniach ale na nete ak si myslis ze sa na Tebe obohacuju kludne si ho kup kdekolvek a nestresuj tu ludi ok? nik z T-Comu Ti to nenutil ani nie je podmienka ho od nich brat...
 

Preco ma napadas? Kolko mas vobec rokov Ty saso? Ty stresujes ludi a zavadzas.
 

Nesaskujem, niesom saso ani Ta nenapadam, ale irituju ma taketo komenty amaterskych tliachacov, robim s tym tak viem o com tocim a neboj sa, nemam ani 5 ani 18 rokov ale viac. A nezavadzam a pisem k veci ako to realne je...
 

tak sa mi zda ze ten d-link podrazil, konci mi viazanost a som si myslel ze si kupim ten router- tusim stal nedavno este 20€ , ale teraz za 50€ sa to neoplati. Hlavne ked DSL-2641B stoji o asi 5-10 eur viac, a je neosekany. Su to ine kurvy v t-come, co si o sebe myslia, mame najdrahsi net a akciove routre su rovnako drahe ako tie v beznom obchode.
 

momentalne je ten router tusim za 29,90 EUR v novej akcii
 

na nete je uvedene stale za 49.95€ (ci tak nejak) a akcia trva az do 30.9.2009. Mas nejake ine info?
 

ano za tu cenu sa uz nepredava a pre tych co by vypisovali ze niekoho zvyhodnuju a podobne tak upozornujem ze ta cena plati pre vsetkych a aktualne plati len ta cena 29,9+- EUR za D-Link a nie je to ziadna podpultova nachytavka ale oficialna cena znizena neplanovane
 

V t-come lava ruka nevie co robi prava? Na nete je 49.90€. Ja za to nemozem, maju to tam tak pri objednavani cez net, ziadnych 29.90. Nevyzradil si novu akciu od pondelka:-)?
Milan, je rec o cene routra pre turbo2 (solo)? Plati este stale jednorazova zlava 10€ pri objednani cez net? -pytam sa pre istotu, konci mi viazanost.
 

nie je to tym ze lava ruka nevie co robi prava. Oficialne vysla standardna akcia a T-Com sa rozhodol ju neskor doplnit o zmenu ceny routera z "50" na "30" eur, nic nestandardne, no a na stranke nie su info ani podla mojho nazoru najvhodnejsie prezentovane, ale aj tak Ti ho spoplatnia ako komukolvek za nizsiu cenu. a samoska ze to niesu moje akcie...blba otazka... ak mas zaujem o predlzenie napis mi na svrcek.milan@mail.t-com.sk, zlava 10e je pri objednani novej sluzby cez web nie pri znovuzaviazani
 

ja na ich webe, kde sa da objednat net a teda aj nove zaviazanie vidim toto:
"zľava 10 € (301,30 Sk) za objednanie cez web"
a v tabulke toto:
"jednorazová zľava za objednanie cez tento web 10 € (301,30 Sk)"
-nikde nie je zmienka ze sa to tyka novych zakaznikov. Ak sa to ale tyka len novych, tak su v t-come pekny hajzli a nikde to neuviedli, ale to uz sme si zvykli na to ze t-com zasadne v reklamach a propagacnych letakoch nehovori pravdu, cize nic nove pod slnkom. Ja osobne nevidim rozdiel medzi novym zakaznikom a starym, skor to vidim na usetrenie nakladov pri objednani cez web - ak je to inac, nema to logiku
 

moze byt, neskusal som objednavat cez web, ak Ti to tam vypise tak Ti to uplatnia
 

Hej, hej podražil pre Turbo 2, tam stojí 50€, pre Turbo 3 stojí 20€. Ale tipujem, že pred Vianocami to pôjde zasa dolu, teraz cez leto nie sú nikdy dobré akcie.
 

Takže nakoniec som si objednal DSL od T-Comu. Spravili sme zmluvu, čakám na balík. Namiesto balíka s modemom mi došiel list, kde píšu, že DSL nie je možné zriadiť z technických dôvodov. Tak som išiel do T-Comu, nech mi aspoň povedia konkrétny problém. Slečna bola veľmi ústretová, zavolala technikovi. Odpoveď ma však šokoval. Vo Vydranoch už nie je možné nikoho pripojiť, lebo nemajú voľné porty. Tak to teraz nechápem, T-Com sa sám oberá o zákazníkov? Kopa ľudí má Wi-Fi či Wimax, a neverím, že to dali od radosti. To je taký problém rozšíriť tú ústredňu, keď je záujem? (Keď áno, tak sa ospravedlňujem :D) A najlepšie na tom je, že sme dedina 3 km od okresného mesta. Vitaj 21. storočie Európa! :(
 

nezalezi natom ci si 1km od BA alebo 100km alebo od akehokolvek mesta, niekedy je tam ten "poradovnik" - planovanie, a niekedy su to zial aj nelogicke kroky a nie vsetci s nimi suhlasia...ale nie je to jediny pripad...
 

co ta ma co sokovat? t-com je komercna firma, nie charita, tymto ich ale neobhajujem. Mozno tu vasu dedinu zaradili do poradovnika pre rozsirovanie a kym sa tak stane pretecie este vela vody. Hlavne musia mat v t-come dojem, ze je u vas o DSL zaujem. U nas to bolo donedavna tiez dost podobne, a nebolo u nas ani magio. Sme dedina s 3200 ludmi, stredne SK.
 

no nas je tu snad len 1200 a v ponuke je ADSL2+ cize aj Magio:-D
 

Tak to si na tom dobre. čo je to za dedinku? Taký Chor. Grob, ktorý je len 20km od Bajkalskej v BA má len max. Turbo 2. Maggio nie.
 

nezalezi ako daleko od BA, ako som povedal zalezi ci je tam OK vedenia, zaujem, dostupnost optiky pre UBAM, atd...
 

Zdravim.Potrebujem opravit tento modem ale nemam zarucak,kupil som ho od ruky a pri pokusoch o odstranenie sip adresy v modeme som daco pomrvil v nastaveniach alebo co.Proste ho zapnem a hlaska ze sietovy kabel je odpojeny.poradite niekto?Vdaka
 

Ked ho vidi system nemal by byt problem.Skor by som hladal chybu v antivirusovom programe alebo firewalle ktory brania originalne tj.predchodzie nastavenia pristupu a ich zmenu.Ja som mal nieco podobne a podarilo sa my to rozbehat az ked som odinstaloval vsetok podobny software.Skus zapojit modem na iny pocitac ked mas moznost vylucis chybu tohto modemu.
 

reset do vyrobnych nastaveni nepomaha? Nepomohol skor tomu routru nejaky blesk?
 

Ahojte. Ake mate skusenosti s reklamovanim routra vigor u t-com? moj vyhorel pri burke, linku som mal pripojenu cez ochranu v ups-ke a ta smrdi spaleninou tiez. Podla zmluvy ho este mam v zaruke.
 

Mne ho vymenili na pockanie a ani nikto nezistoval co je z nim nakonic som prisiel na to ze chyba bola u mna.Takze doporucujem nepriznavat burku a skusit vyreklamovat.
 

eps-pn.sk
 

Zdravim! Chcel by som sa spytat, ci niekto nevie kolko sa plati za zavedenie DSl, ak nemam zavedenu pevnu linku a chcel by som net od GTS. Je mi zrejme, ze musi prist technik od T-Com. Ale ci to mozu odmietnut, alebo ako sa to vlastne riesi? Pred styrmi rokmi natahali telefonne kable pod zem, a dali krabicku na stenu nasho rodinneho domu. THX, keby niekto vedel.
 

ved sa opytaj na 0800123456 , povedia ti priamo

  Staršie komentáre